
Σημείο αναφοράς στις γαστρονομικές μας συναντήσεις, το κομψό rooftop μας υποδέχεται στην όμορφη σάλα του και για να συνδυάσουμε πρωινό με μεσημεριανό γεύμα προτείνοντας ένα προσεγμένο μενού με τον κοσμοπολιτισμό και την φίνα πλευρά του μεσογειακού comfort να έχουν τον πρώτο ρόλο δίπλα σε προτάσεις με πρωταγωνιστή τον βασιλιά του brunch, δηλαδή τα αυγά και όχι μόνο.

Aτενίζοντας την εντυπωσιακή θέα στo "Thea Terrace Bar & Restaurant", που περιλαμβάνει από τη φωτισμένη Ακρόπολη και την Πλάκα μέχρι τον Άρειο Πάγο και τον ναό του Ηφαίστου, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το ξενοδοχείο "Central Hotel" στο κέντρο της Αθήνας, τα Σαββατοκύριακα και την περίοδο των γιορτών θα απολαύσετε όλες τις χάρες ενός περιποιημένου brunch.

Ο σεφ Μάριος Σταματάκης επιμελείται ένα μενού με προτάσεις που ξεκινούν από τα διάσημα αυγά "Thea Benedict", δηλαδή φρυγανισμένο ψωμί μπριός με προσούτο, αυγά ποσέ και σάλτσα ολλανδέζ, πιάτο που συναγωνίζεται επάξια τα scrambled σερβίρονται με απάκι Κρήτης και γραβιέρα Νάξου, ή στην πιο "υγιεινή" εκδοχή της ομελέτας, με ασπράδι αυγού, ανθότυρο, γαλοπούλα και ντομάτα. Το croque madame με καπνιστό speck, λιωμένο τυρί, μπεσαμέλ και τηγανητό αυγό είναι κάτι περισσότερο από δελεαστική επιλογή όπως και τα pancakes με τσορίθο, κρέμα τσένταρ και τηγανητό αυγό όμως το burger με ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι 200 γρ. με ντομάτα, κρεμμύδι, αυγό, τραγανό μπέικον, τσένταρ, σάλτσα BBQ και πατάτες ομολογουμένως μοιάζει μονόδρομος στο ράλι του brunch.


Χατίρι όμως ο σεφ δεν χαλάει και στους φίλους της ιταλικής κουζίνας εντάσσοντας στις πληθωρικού χαρακτήρα σπεσιαλιτέ και δύο είδη πίτσα, margarita και special, και ζυμαρικά όπως οι πέννες με κοτόπουλο σοτέ με άρωμα γλυκού σαμιώτικου κρασιού, πολύχρωμες πιπεριές, φρέσκα μανιτάρια και πέστο βασιλικού. Γλυκές εκδοχές pancakes και κέικ μήλου, σοκολάτας και τυριού (cheesecake) σημειώνουν το εξίσου λαχταριστό φινάλε. Χρειάζεστε περισσότερους λόγους για να κλείσετε τραπέζι;