Brunch με την Αθήνα στο πιάτο στο "Thea Terrace Bar & Restaurant"

Το φινετσάτο rooftop bar-restaurant του ξενοδοχείου «Central Hotel» επιφυλάσσει νόστιμες γευστικές εκπλήξεις για τους φίλους της συνήθειας που έγινε λατρεία, του brunch δηλαδή.

Thea Terrace © Λεωνίδας Τούμπανος

Σημείο αναφοράς στις γαστρονομικές μας συναντήσεις, το κομψό rooftop μας υποδέχεται στην όμορφη σάλα του και για να συνδυάσουμε πρωινό με μεσημεριανό γεύμα προτείνοντας ένα προσεγμένο μενού με τον κοσμοπολιτισμό και την φίνα πλευρά του μεσογειακού comfort να έχουν τον πρώτο ρόλο δίπλα σε προτάσεις με πρωταγωνιστή τον βασιλιά του brunch, δηλαδή τα αυγά και όχι μόνο.

Thea Terrace brunch 2024
© Λεωνίδας Τούμπανος

Aτενίζοντας την εντυπωσιακή θέα στo "Thea Terrace Bar & Restaurant", που περιλαμβάνει από τη φωτισμένη Ακρόπολη και την Πλάκα μέχρι τον Άρειο Πάγο και τον ναό του Ηφαίστου, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το ξενοδοχείο "Central Hotel" στο κέντρο της Αθήνας, τα Σαββατοκύριακα και την περίοδο των γιορτών θα απολαύσετε όλες τις χάρες ενός περιποιημένου brunch. 

Thea Terrace brunch 2024
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο σεφ Μάριος Σταματάκης επιμελείται ένα μενού με προτάσεις που ξεκινούν από τα διάσημα αυγά "Thea Benedict", δηλαδή φρυγανισμένο ψωμί μπριός με προσούτο, αυγά ποσέ και σάλτσα ολλανδέζ, πιάτο που συναγωνίζεται επάξια τα scrambled σερβίρονται με απάκι Κρήτης και γραβιέρα Νάξου, ή στην πιο "υγιεινή" εκδοχή της ομελέτας, με ασπράδι αυγού, ανθότυρο, γαλοπούλα και ντομάτα. Το croque madame με καπνιστό speck, λιωμένο τυρί, μπεσαμέλ και τηγανητό αυγό είναι κάτι περισσότερο από δελεαστική επιλογή όπως και τα pancakes με τσορίθο, κρέμα τσένταρ και τηγανητό αυγό όμως το burger με ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι 200 γρ. με ντομάτα, κρεμμύδι, αυγό, τραγανό μπέικον, τσένταρ, σάλτσα BBQ και πατάτες ομολογουμένως μοιάζει μονόδρομος στο ράλι του brunch.

Thea Terrace
© Λεωνίδας Τούμπανος

Thea Terrace
© Λεωνίδας Τούμπανος

Χατίρι όμως ο σεφ δεν χαλάει και στους φίλους της ιταλικής κουζίνας εντάσσοντας στις πληθωρικού χαρακτήρα σπεσιαλιτέ και δύο είδη πίτσα, margarita και special, και ζυμαρικά όπως οι πέννες με κοτόπουλο σοτέ με άρωμα γλυκού σαμιώτικου κρασιού, πολύχρωμες πιπεριές, φρέσκα μανιτάρια και πέστο βασιλικού. Γλυκές εκδοχές pancakes και κέικ μήλου, σοκολάτας και τυριού (cheesecake) σημειώνουν το εξίσου λαχταριστό φινάλε. Χρειάζεστε περισσότερους λόγους για να κλείσετε τραπέζι;

Περισσότερες πληροφορίες

Thea Terrace Bar

(ξεν. «Central Hotel») Απόλλωνος 21, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To Nobu Food Festival είναι και πάλι εδώ

Το πολυαναμενόμενο φεστιβάλ γεύσης επιστρέφει και φέτος με μία ξεχωριστή διαδρομή που ενώνει τρεις κοσμοπολίτικους ελληνικούς προορισμούς: την Αθήνα, την Πάρο και τη Μύκονο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/06/2025

Gajah: Το μυστικό νησί της Αθήνας είναι και πάλι εδώ

Το εξωτικό bar restaurant στη σκιά του ΣΕΦ επιστρέφει για ένα ακόμη θέρος και σερβίρει νέα πιάτα με έμπνευση από την Ιταλία.

Σε αυτή την ταβέρνα του 1930, οι Αθηναίοι πηγαίνουν ξανά και ξανά

Γεύσεις χωρίς μυστικά, κρασιά που θα έβρισκες σε γκραν ρεστοράν, έργα τέχνης αλλά, κυρίως, μία μόνιμη αίσθηση διακοπών κάνουν τη διαφορά.

Πού θα φας σήμερα ένα από τα καλύτερα παγωτά της Ελλάδας

Μία ξεχωριστή μέρα αυθεντικής γεύσης σε ένα απροσδόκητο σημείο.

Στη Μαργαρώ ζει ακόμα η παλιά ψαροταβέρνα της γειτονιάς

Ξεκίνησε σαν ταβερνάκι για τον κόσμο του λιμανιού, έφτασε να είναι προορισμός. Η Μαργαρώ προσφέρει εκείνη την απλή, καθημερινή "έξοδο για ψαράκι" που έχει λείψει καιρό τώρα από την πόλη, Κι αυτό στηρίζει τη διαχρονική επιτυχία της.

S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Sissitio Rhodes Fine Art, Taste & Culture"

Στην καρδιά της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, το ανανεωμένο στέκι-σημείο αναφοράς στο νησί των Ιπποτών για την ολιστική εμπειρία εξόδου που προσφέρει, ανοίγει διάπλατα και φέτος τη γαστρονομική του βεντάλια, πλήρως συντονισμένο με τις διεθνείς τάσεις της αγοράς.