Στο "Γιαγιά Κούκου" για αυθεντικές ελληνικές γεύσεις with a twist

Μια αληθινή γεύση Ελλάδας περιμένει τους επισκέπτες του "Γιαγιά Κούκου" στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Γιαγιά Κούκου

Θα ανεχόταν μια φημισμένη για τη μαγειρική της δεινότητα γιαγιά έναν επαγγελματία σεφ στο πλευρό της μέσα στην κουζίνα; Η ανατρεπτική "Γιαγιά Κούκου" στην πλατεία Αγίας Ειρήνης βάζει την αγάπη για την παράδοση και τις αυθεντικές τοπικές παραδόσεις και ο σεφ Νίκος Ευσταθίου τη σύγχρονη ματιά του πάνω σε αγαπημένες συνταγές και από κοινού σερβίρουν μια αληθινή γεύση Ελλάδας. 

Το "Γιαγιά Κούκου", μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας τον τελευταίο χρόνο, στεγάζεται σε ένα από τα θρυλικά υφασματάδικα της χρυσής εποχής του αθηναϊκού εμπορίου. Μάλιστα, το σημερινό μπαρ του εστιατορίου δεν είναι άλλο από το έπιπλο που κάποτε οι ράφτες κόβαν τα πατρόν. Στην ίδια λογική της custom vintage μπάρας κινείται η συνολική ατμόσφαιρα του νόστιμου σποτ: ο χώρος είναι διαμορφωμένος έτσι ώστε να θυμίζει ένα ιδιόρρυθμο και ταυτόχρονα κομψό σπίτι με αστική γοητεία, φλοράλ ταπετσαρίες, ρετρό έπιπλα και προσεγμένες λεπτομέρειες.

Γιαγιά Κούκου

Το παιχνιδιάρικο όνομα του εστιατορίου μαρτυρά τη ζωηρή ενέργεια του και τη ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα  που θα μας έφερνε στο μυαλό – τι άλλο;- μια επίσκεψη στην κουζίνα της γιαγιάς. Η νοσταλγία, τα πλούσια αρώματα και η ανατρεπτική δημιουργικότητα του εστιατορίου δεν εξαντλείται όμως στην ιδιαίτερη σάλα του, αφού η ατμόσφαιρα στο "Γιαγιά Κούκου" είναι τόσο αξέχαστη όσο και το μενού

Ο επισκέπτης – είτε είναι οπαδός της ελληνικής κουζίνας είτε αναζητά ένα περιπετειώδες γαστρονομικό ταξίδι – δεν πρόκειται να απογοητευτεί μιας και το "Γιαγιά Κούκου" δεσμεύεται να χαρίσει μια γευστική εμπειρία γεμάτη καρδιά, δημιουργικότητα και αυθεντικότητα. Όλα αυτά με τα εχέγγυα και υπό την καθοδήγηση του σεφ Νίκου Ευσταθίου που σχεδιάζει ένα μενού- φόρος τιμής στη γαστρονομία της Ελλάδας μέσα όμως από μια ζωντανή, σύγχρονη προσέγγιση.

Γιαγιά Κούκου

Γιαγιά Κούκου

Το μενού αλλάζει ανάλογα με την εντοπιότητα και την εποχικότητα, αντανακλώντας τον βαθύ σεβασμό για τα φρέσκα, τοπικά υλικά και το περιβάλλον. Φέτος το χειμώνα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις νέες προσθήκες σε κοπές κρέατος αλλά και πιάτα που βασίζονται στις μοναδικές πρώτες ύλες της χειμερινής καλιέργειας, όπως οι αγκινάρες με σάλτσα α λα πολίτα και υφές τοπιναμπούρ που ισορροπούν ιδανικά ανάμεσα στη νοσταλγία και τη φινέτσα. Για τους λάτρες των πληθωρικών comfort πιάτων, η σιφνιώτικη ρεβιθάδα με γαύρο μαρινάτο, ραπανάκι και φιλέτο πορτοκάλι αλλά και το ψητό χταπόδι με πουρέ αγκινάρας και τραγανό κρίταμο είναι απόλυτο must-try.

Δεν λείπουν όμως και τα signature πιάτα που έχουν ήδη αγαπηθεί πολύ από τους φίλους της "Γιαγιάς", σαν τις παραδοσιακές πίτες, παπουτσάκι μελιτζάνας γεμισμένης με σιγομαγειρεμένο αρνάκι και βελούδινη μπεσαμέλ ή το εντυπωσιακό ossobuco γιουβέτσι στη γάστρα, με γλυκό του κουταλιού  βύσσινο (!) που απογειώνει αναπάντεχα αυτό το κλασικό πιάτο.

Γιαγιά Κούκου

Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η λίστα κρασιών, η οποία παρουσιάζει αποκλειστικά ελληνικές ετικέτες, όλες επιμελώς επιλεγμένες για να συμπληρώνουν τις γεύσεις στο πιάτο. Ο επίλογος στο "Γιαγιά Κούκου" γράφεται γλυκά με σοκολατένιο προφιτερόλ με κυβάκια brownies και παγωτό, παραδοσιακό μπακλαβά με κρέμα φιστίκι ή κρέμα λεμόνι αρωματισμένη με βασιλικό και φρούτα του δάσους.

Παναγή Σκουζέ 4, Πλατεία Αγίας Ειρήνης. | 2103245901 
Facebook: Giagiakoukou.athens | Instagram: @giagiakoukou.athens

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
15/09/2025

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.