Στο "Γιαγιά Κούκου" για αυθεντικές ελληνικές γεύσεις with a twist

Μια αληθινή γεύση Ελλάδας περιμένει τους επισκέπτες του "Γιαγιά Κούκου" στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Γιαγιά Κούκου

Θα ανεχόταν μια φημισμένη για τη μαγειρική της δεινότητα γιαγιά έναν επαγγελματία σεφ στο πλευρό της μέσα στην κουζίνα; Η ανατρεπτική "Γιαγιά Κούκου" στην πλατεία Αγίας Ειρήνης βάζει την αγάπη για την παράδοση και τις αυθεντικές τοπικές παραδόσεις και ο σεφ Νίκος Ευσταθίου τη σύγχρονη ματιά του πάνω σε αγαπημένες συνταγές και από κοινού σερβίρουν μια αληθινή γεύση Ελλάδας. 

Το "Γιαγιά Κούκου", μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας τον τελευταίο χρόνο, στεγάζεται σε ένα από τα θρυλικά υφασματάδικα της χρυσής εποχής του αθηναϊκού εμπορίου. Μάλιστα, το σημερινό μπαρ του εστιατορίου δεν είναι άλλο από το έπιπλο που κάποτε οι ράφτες κόβαν τα πατρόν. Στην ίδια λογική της custom vintage μπάρας κινείται η συνολική ατμόσφαιρα του νόστιμου σποτ: ο χώρος είναι διαμορφωμένος έτσι ώστε να θυμίζει ένα ιδιόρρυθμο και ταυτόχρονα κομψό σπίτι με αστική γοητεία, φλοράλ ταπετσαρίες, ρετρό έπιπλα και προσεγμένες λεπτομέρειες.

Γιαγιά Κούκου

Το παιχνιδιάρικο όνομα του εστιατορίου μαρτυρά τη ζωηρή ενέργεια του και τη ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα  που θα μας έφερνε στο μυαλό – τι άλλο;- μια επίσκεψη στην κουζίνα της γιαγιάς. Η νοσταλγία, τα πλούσια αρώματα και η ανατρεπτική δημιουργικότητα του εστιατορίου δεν εξαντλείται όμως στην ιδιαίτερη σάλα του, αφού η ατμόσφαιρα στο "Γιαγιά Κούκου" είναι τόσο αξέχαστη όσο και το μενού

Ο επισκέπτης – είτε είναι οπαδός της ελληνικής κουζίνας είτε αναζητά ένα περιπετειώδες γαστρονομικό ταξίδι – δεν πρόκειται να απογοητευτεί μιας και το "Γιαγιά Κούκου" δεσμεύεται να χαρίσει μια γευστική εμπειρία γεμάτη καρδιά, δημιουργικότητα και αυθεντικότητα. Όλα αυτά με τα εχέγγυα και υπό την καθοδήγηση του σεφ Νίκου Ευσταθίου που σχεδιάζει ένα μενού- φόρος τιμής στη γαστρονομία της Ελλάδας μέσα όμως από μια ζωντανή, σύγχρονη προσέγγιση.

Γιαγιά Κούκου

Γιαγιά Κούκου

Το μενού αλλάζει ανάλογα με την εντοπιότητα και την εποχικότητα, αντανακλώντας τον βαθύ σεβασμό για τα φρέσκα, τοπικά υλικά και το περιβάλλον. Φέτος το χειμώνα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις νέες προσθήκες σε κοπές κρέατος αλλά και πιάτα που βασίζονται στις μοναδικές πρώτες ύλες της χειμερινής καλιέργειας, όπως οι αγκινάρες με σάλτσα α λα πολίτα και υφές τοπιναμπούρ που ισορροπούν ιδανικά ανάμεσα στη νοσταλγία και τη φινέτσα. Για τους λάτρες των πληθωρικών comfort πιάτων, η σιφνιώτικη ρεβιθάδα με γαύρο μαρινάτο, ραπανάκι και φιλέτο πορτοκάλι αλλά και το ψητό χταπόδι με πουρέ αγκινάρας και τραγανό κρίταμο είναι απόλυτο must-try.

Δεν λείπουν όμως και τα signature πιάτα που έχουν ήδη αγαπηθεί πολύ από τους φίλους της "Γιαγιάς", σαν τις παραδοσιακές πίτες, παπουτσάκι μελιτζάνας γεμισμένης με σιγομαγειρεμένο αρνάκι και βελούδινη μπεσαμέλ ή το εντυπωσιακό ossobuco γιουβέτσι στη γάστρα, με γλυκό του κουταλιού  βύσσινο (!) που απογειώνει αναπάντεχα αυτό το κλασικό πιάτο.

Γιαγιά Κούκου

Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η λίστα κρασιών, η οποία παρουσιάζει αποκλειστικά ελληνικές ετικέτες, όλες επιμελώς επιλεγμένες για να συμπληρώνουν τις γεύσεις στο πιάτο. Ο επίλογος στο "Γιαγιά Κούκου" γράφεται γλυκά με σοκολατένιο προφιτερόλ με κυβάκια brownies και παγωτό, παραδοσιακό μπακλαβά με κρέμα φιστίκι ή κρέμα λεμόνι αρωματισμένη με βασιλικό και φρούτα του δάσους.

Παναγή Σκουζέ 4, Πλατεία Αγίας Ειρήνης. | 2103245901 
Facebook: Giagiakoukou.athens | Instagram: @giagiakoukou.athens

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Gastronomic Forum έρχεται στην Τεχνόπολη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιείται διεθνές συνέδριο γαστρονομίας, με το Athens Gastronomic Forum να καταφθάνει στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2026.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/12/2025

Νέα εστιατόρια στην Αθήνα: Όλες οι αφίξεις πριν τις γιορτές

Όλα τα νέα και σημαντικά εστιατόρια που ανοίγουν από μέρα σε μέρα και όλα όσα μόλις άνοιξαν και ήδη αγαπήσαμε σε ένα χορταστικό οδοιπορικό στη στολισμένη Αθήνα για όσους αγαπούν τις γιορτινές εξόδους με την αύρα του καινούργιου.

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.