Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου

Εκλεκτά κρασιά από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα, φινετσάτα πιάτα και χαλαρό ύφος, στο cool οινικό σημείο των ΒΠ.

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου

Υπηρετώντας στο απόλυτο το οινικό δόγμα "In vino veritas" (που αποτελεί και το βασικό motto του μαγαζιού), οι Δημοσθένης και Γιάννης Γεωργίου ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Δαμιανό Ασημένιο και δημιούργησαν μία ξεχωριστή πρόταση στην καρδιά του Χαλανδρίου. Ακριβώς όπως ένα εκλεκτό κρασί, το wine bar Terroirist ωριμάζει όμορφα, πλησιάζοντας τα δύο χρόνια ύπαρξης. 

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου 45

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου 1

Η παλιά μονοκατοικία από τη δεκαετία του 1960 έχει όμορφα αναπαλαιωθεί διατηρώντας πολλά από τα δομικά της στοιχεία και εμπλουτίζοντάς τα με industrial και θεατράλε πινελιές. Κερασάκι στη χωροταξική τούρτα του Terroirist, η έξοχη αυλή -ιδανικός προορισμός για τις ημέρες που ο καιρός το επιτρέπει- καθώς και το φροντισμένο soundtrack με jazz, blues και funk ηχητικές επιλογές. 

Όλα τα παραπάνω μεταφράζονται στο ποτήρι με περισσότερες από 120 ετικέτες του ελληνικού και του διεθνή αμπελώνα - 40 ετικέτες απ’ τις οποίες μπορεί να δοκιμάσει κανείς και σε ποτήρι, δίχως ασφαλώς να απουσιάζουν εκτός λίστας προτάσεις. Έξτρα πόντοι για τις ιδιαίτερες οινικές βραδιές που επιμελούνται οι in house σομελιέ, οι οποίοι βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό του επισκέπτη ώστε να τον καθοδηγήσουν ανά πάσα στιγμή ή να τον ξεναγήσουν στο walk-in κελάρι. 

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου 6

Όπου υπάρχει εκλεκτός οίνος, συνηθίζεται να υπάρχει και εξίσου εκλεκτό φαγητό: Στο Terroirist μεριμνούν -με επικεφαλής της νοστιμιάς εδώ τον σεφ Ακή Καψιμάλη- για τα καταλληλότερο pairing, με πιάτα που κουμπώνουν άριστα με τα κρασιά, στη φιλοσοφία του μοιράσματος και πάντοτε με σεβασμό στην εποχικότητα. 

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου 8

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου 7

Προσεχώς, το Terroirist θα αποκτήσει και μικρό αδερφάκι στο Παγκράτι.

Περισσότερες πληροφορίες

Terroirist

Θουκυδίδου 12, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Νέα εστιατόρια στην Αθήνα: Όλες οι αφίξεις πριν τις γιορτές

Όλα τα νέα και σημαντικά εστιατόρια που ανοίγουν από μέρα σε μέρα και όλα όσα μόλις άνοιξαν και ήδη αγαπήσαμε σε ένα χορταστικό οδοιπορικό στη στολισμένη Αθήνα για όσους αγαπούν τις γιορτινές εξόδους με την αύρα του καινούργιου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
18/12/2025

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.