"Trattoria Marika": Ιταλική φιλοσοφία που ξεδιπλώνεται στην αυλή ή δίπλα στο τζάκι

Trattoria Marika © Λεωνίδας Τούμπανος

Η ακαταμάχητη ζεστασιά της αυθεντικής cucina italiana έχει κάνει εδώ και χρόνια την cosy trattoria του Χαλανδρίου προορισμό για τους λάτρεις του ιταλικού φαγητού στην πόλη. Νοσταλγικού ύφους σάλα σε μια όμορφη μονοκατοικία, χαρισματική ολάνθιστη αυλή, μυρωδιές από λαχταριστές παραδοσιακές ιταλικές συνταγές, σερβιρισμένες σε ατμόσφαιρα παρεΐστικη, είναι τα βασικά συστατικά για τη συνταγή της επιτυχίας της "trattoria Marika".

 

Trattoria Marika

Εδώ η κουζίνα παίζει σε ιταλικό τερέν με δικούς της όρους, όπου η οικειότητα του ρουστίκ και οι σύγχρονες γευστικές τάσεις μπλέκονται γλυκά. Mε θεμέλια την πάστα και τις χειροποίητες πίτσες, έχει χτιστεί ένα uptempo μενού, κομμένο και ραμμένο πάνω σε ό, τι καλύτερο διαθέτει η αγορά, που δεν σταματάει να εξελίσσεται και να ανανεώνεται. Από το πρωί με brunch με άρωμα Ιταλίας και αποκλειστικά ιταλικό καφέ, την ώρα που για το μεσημεριανό ή το βραδινό σας, οι επιλογές είναι πολλές.

Trattoria Marika
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στην τροχιά των εκλεκτών ζυμαρικών συναντάμε highlights όπως τα λιγκουίνι al limone con bottarga με αυγοταραχο, την carbonara με crispy prosciutto και την νέα αναπάντεχη πρόταση με τα λιγκουίνι που σιγοντάρονται από τσορίθο και μανταρίνι! Το μαγειρικό ταμπεραμέντο στην "trattoria Marika" εκφράζεται, επίσης, σε παιχνιδιάρικες fusion παραλλαγές κλασικών συνταγών, με πρωταγωνιστές τα cestini με κιμά μπολονέζ και ρικότα, το αλμυρό προφιτερόλ με κρέμα ρικοτα και τραγανό προσούτο αλλά και το carpaccio με τουρσί μανιτάρια shimeji, βινεγκρέτ πορτοκάλι, καβουρδισμένο φουντούκι και χειροποίητη μαγιονέζα aioli. 

Trattoria Marika

Από τις δροσερές σαλάτες, η τέλεια πράσινη με γκοργκοντζόλα, αχλάδι, καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ και βινεγκρέτ με μέλι ανθέων συνδυάζει ό,τι πιο φρέσκο έχει να προσφέρει η κάθε εποχή με την αφοσίωση στην ιταλική παράδοση και την αγάπη για τις υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες. Κρατήστε χώρο για το περίφημο à la minute τιραμισού καθώς και για την βέρα αφράτη πάβλοβα με χειροποίητες μαρέγκες, που σερβίρεται με σπιτική απλοχεριά κι αβρότητα. Tην ώρα του aperitivo πρωταγωνίστρια είναι η εξαιρετική coktail list με in-house συνταγές όπως το Marika Caramel με βότκα, σιρόπι καραμέλας και λεμόνι και το διάσημο Aperol Spritz. 

Αγίας Παρασκευής 109, Χαλάνδρι, 21 0689 1116

Περισσότερες πληροφορίες

Marika Trattoria.

Αγίας Παρασκευής 109, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.