Στεριανοί και θαλασσινοί μεζέδες στο "Mezze Athens"

Πολύ κοντά στις θεατρικές πιάτσες της πόλης, το αγαπημένο concept του Ομίλου Καστελόριζο σερβίρει πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση με δημιουργική ματιά.

MEZE ATHENS

Η βόλτα στο κέντρο της πρωτεύουσας πριν ή αφού περάσετε την πόρτα ενός θεάτρου κρίνεται απαραίτητη όπως και η στάση σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μαγαζιά του ιστορικά πιο κοσμοπολίτικου δρόμου της πόλης, το "Mezze Athens”. Η Μητροπόλεως εξάλλου είναι μια από τις πιο κεντρικές αθηναϊκές γειτονιές και πολύ κοντά στις θεατρικές πιάτσες και το φινετσάτο μεζεδοπωλείο του Ομίλου Καστελόριζο, εκτός από τη Γλυφάδα, σερβίρει τις περίφημες σπεσιαλιτέ του και πιο κεντρικά. 

MEZZE ATHENS

MEZE ATHENS

Στα τραπέζια του όμορφου αυτού πόστου αναβιώνει το concept του παραδοσιακού αθηναϊκού μεζεδοπωλείου με σύγχρονη ματιά. Στο λιτό και φιλόξενο χώρο του όμως οι φωτιές ανάβουν από νωρίς το πρωί και ο τόπος μοσχοβολά από τα χαρμάνια καφέ που σερβίρουν με ελληνικό πρωινό. Η ποικιλία των γνώριμων στους τοπικούς ουρανίσκους είναι μεγάλη όμως αν θέλετε κάτι διαφορετικό υπάρχει και το αγγλικό πρωινό. 

MEZE ATHENS

MEZE ATHENS
© Λεωνίδας Τούμπανος

Από το μεσημέρι δίνεται πάσα σε νόστιμα πιάτα κρεατικών και θαλασσινών με τις φημισμένες σούβλες κοτόπουλου, μοσχαριού γάλακτος, σολομού ή θαλασσινών να ξεχωρίζουν. Θα μπείτε στο...ψητό για τα καλά με την tomahawk, τον γύρο ή τη μπριζόλα τόνου, το πρόβειο μπιφτέκι και το χταπόδι που ψήνουν άριστα στη σχάρα ενώ όσο περιμένετε θα τσιμπολογάτε με την παρέα σας την τηγανιά -χοιρινή ή κοτόπουλο-, τα τροφαντά κεφτεδάκια βουτώντας τα στη μους φέτας, το θράψαλο χιουνκιάρ με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και τις  χυλοπίτες ντομάτας με κοκκινιστό μοσχαράκι. Αν αγαπάτε ψάρια και θαλασσινά, δοκιμάστε τα μαρινάτα της "σεβιτσερία”, το καβούρι παϊδάκι και την ολόκληρη, σωστά ψημένη τσιπούρα σχάρας. 

Μητροπόλεως 12-14, Αθήνα, 210 3312300, mezzeathens.gr, Instagram: mezze_athens, Facebook: MEZZE Athens 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.