Στο Κτήμα Γράμψα ο τρύγος είναι μία μορφή τέχνης

Στη Ζάκυνθο, το Φιόρο του Λεβάντε, το Κτήμα Γράμψα καλωσορίζει ακόμα ένα τρύγο σε ένα γενικότερο κλίμα ενθουσιασμού.

Κτήμα Γράμψα

Για το Κτήμα Γράμψα η εποχή του τρύγου δεν είναι απλώς μία περίοδος αδιάκοπων εργασιών. Είναι γιορτή, είναι χρόνος ζωής και πάθους. Ο ιδιόκτητος αμπελώνας συμπληρώνει το μαγευτικό τοπίο στο ημιορεινό χωριό Λαγωπόδο της Ζακύνθου, που αποτελεί αγαπημένο προορισμό όσων αγαπούν το κρασί.

Κτήμα Γράμψα

Με μία περιπλάνηση στα αμπέλια, θα παρατηρήσουμε τους αμπελουργούς του Κτήματος να εργάζονται αγόγγυστα κάτω από το λαμπερό ήλιο του Ιονίου, καθώς περίμεναν όλο το χρόνο τη στιγμή αυτή‧ τη στιγμή που τα σταφύλια θα ωριμάσουν και θα είναι έτοιμα για τη συγκομιδή τους. Πρόκειται σίγουρα για ένα θησαυρό της ζακυνθινής γης, αφού, όντας στην καλύτερη δυνατή φυσική τους κατάσταση, παράγουν μοναδικούς οίνους με ασύγκριτη ποιότητα, σκιαγραφώντας άψογα το terroir του νησιού.

Κτήμα Γράμψα

Κάπως έτσι, η τέχνη συναντά την παράδοση που κληροδοτείται από γενιά σε γενιά. Από το αμπέλι, το σταφύλι περνά στο οινοποιείο, όπου με μεγάλη προσοχή και αγάπη ξεκινά η οινοποίηση. Οι πρώτες πιέσεις γεμίζουν τα πιεστήρια κι έπειτα τις δεξαμενές με το μούστο και τα αρώματά του κατακλύζουν το χώρο, παρασύροντάς μας. Άλλωστε, οι παιδικές αναμνήσεις από τα αρώματα αυτά ήταν εκείνες που οδήγησαν τα δύο αδέρφια, Χρήστο και Τάσο, να δημιουργήσουν το 2011 το οινοποιείο στο κτήμα που μεγάλωσαν.

Κτήμα Γράμψα

Γηγενείς ποικιλίες, όπως το Γουστολίδι, το Σκιαδόπουλο, ο Παύλος κι ο Αυγουστιάτης πρωταγωνιστούν, γεγονός το οποίο υποδηλώνει το στόχο των δύο αδερφών να αναδείξουν τον πλούτο των τοπικών ποικιλιών ως ένα κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κτήμα Γράμψα

Τη μοναδική αυτή εμπειρία της επίσκεψής μας στο αμπέλι και στο οινοποιείο θα απογειώσει η δοκιμή φρέσκων σταφυλιών και κρασιών, ενώ το τρίπτυχο "φύση- παράδοση-γαστρονομία" ολοκληρώνεται από το εστιατόριο του οινοποιείου, με το Chef Σταύρο Υφαντίδη να δίνει ρεσιτάλ με ειδικά gourmet menu που ταιριάζουν αρμονικά με τις ετικέτες του Κτήματος.

Φύγαμε για τρύγο!

Στην ατμοσφαιρική αυλή, με θέα τα αμπέλια και φόντο το σινεμασκόπ που συνθέτει η τζαμαρία της ανοιχτής κουζίνας, ο σεφ Υφαντίδης μιξάρει το comfort της γευστικής μνήμης με υψηλή τεχνική και δημιουργική τόλμη, και αναδομεί την επτανησιακή παράδοση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
21/10/2025

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.

Ένα από τα πιο viral αθηναϊκά street food ανοίγει και στο The Mall Athens

Tacos, burritos, quesadillas, nachos και άλλες λιχουδιές καταφθάνουν και σε δεύτερο αθηναϊκό σημείο.

Στην Chinatown της Αθήνας υπάρχει ένα από τα πιο Bourdainικά εστιατόρια της πόλης

Τι ακριβώς παίζει στο γευστικό σποτ που ακούει στο απλό όνομα 相遇面馆.

Σε αυτά τα νέα εστιατόρια και μπαρ τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.

Πώς και γιατί η Αθήνα γέμισε με designάτα burgerάδικα

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί πώς ζουμερά μπιφτεκόψωμα μπορούν να συνυπάρξουν με instagramικές ντιζαϊνιές, μάθε πως υπάρχουν λόγοι. Πολύ συγκεκριμένοι.