Συνταγές με φυτικό γάλα από την Nespresso Professional

Για πολλούς μπορεί να μοιάζουν με καπρίτσιο των καιρών, για άλλους όμως τα εναλλακτικά, ελεύθερα λακτόζης γάλατα είναι μονόδρομος για λόγους όχι απλά διατροφικούς, αλλά υγείας. Ελάτε να δούμε πώς μπορούμε να τα απολαύσουμε, με μερικές από τις πιο πρωτότυπες συνταγές της Nespresso Professional!

καφές με φυτικό γάλα από την Nespresso

Σύμφωνα με μελέτες, περισσότεροι από το 20% των Ευρωπαίων πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη, μια πάθηση κατά την οποία ο οργανισμός αδυνατεί να μεταβολίσει πλήρως τα συστατικά του ζωικού γάλακτος. Παράλληλα, σύμφωνα με πρόσφατη εκτίμηση του Guardian σχεδόν 80 εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη έχουν αφοσιωθεί στη vegan διατροφή, ενώ η ανησυχία για την εντατική χρήση αντιβιοτικών στις γαλακτοπαραγωγικές αγελάδες, είναι αρκετή να σε κάνει να κοιτάζεις με αρκετή καχυποψία το γεμάτο θρεπτικά συστατικά ποτήρι γάλα που κρατάς στο χέρι σου.

'Έτσι, παρ’ ότι για πολλούς τα εναλλακτικά γάλατα μπορεί να μοιάζουν με καπρίτσιο των καιρών, στην πραγματικότητα οι ελεύθερες λακτόζης φυτικές επιλογές είναι για πολύ κόσμο μονόδρομος όχι μόνο για διατροφικούς λόγους, αλλά και για λόγους υγείας. Φυσικά, οι πάμπολλες εναλλακτικές γάλακτος που κυκλοφορούν, έχουν φέρει όχι μόνο τη λύση στο διατροφολογικό πρόβλημα, αλλά και νέους ορίζοντες απόλαυσης, με την ξεχωριστή γεύση του καθ’ ενός να προσθέτει ακόμη περισσότερα επίπεδα ευχαρίστησης στα ροφήματά μας. Και βέβαια, οι εξαιρετικές ποικιλίες καφέ της Nespresso Professional είναι ο ιδανικός καμβάς για να ξεδιπλώσουμε τα χαρακτηριστικά τους.

Choco Passion Cappuccino της Nespresso Professional
O Choco Passion Cappuccino της Nespresso Professional

Για παράδειγμα, ο CHOCO PASSION CAPPUCCINO, μια πληθωρική παραλλαγή του αγαπημένου κλασικού, όπου οι νότες κόκκινων φρούτων που ξεχειλίζουν από τον COLOMBIA ORGANIC καφέ, αγκαλιάζονται από την παχύρρευστη γλυκόπικρη γεύση της ρευστής σοκολάτας, το βελούδινο αφρόγαλο από γάλα βρώμης δίνει μια συναρπαστική γήινη νότα σε κάθε μας γουλιά. Για να τον ετοιμάσουμε, ρίχνουμε 5ml ρευστής σοκολάτας σε μια κούπα cappuccino, και την τοποθετούμε κάτω από την κεφαλή εκχύλισης της Nespresso Zenius, μιας μηχανής ιδανικής ακόμη και για μικρό γραφείο. 'Όσο ο καφές μας εκχυλίζεται, μια δόση espresso για μονό cappuccino, χρησιμοποιούμε το Αeroccino, την πιο πρακτική και οικονομική λύση για κρύο και ζεστό αφρόλαγα με το πάτημα ενός κουμπιού, για να φτιάξουμε το αφρόγαλα βρώμης μας και να συμπληρώσουμε τον καφέ μας. Από πάνω γαρνίρουμε με πολτό και καρπούς passion fruit και ολοκληρώνουμε με επιπλέον ρευστή σοκολάτα.

Ο CARAMELLO DAY-AT-THE-FAIR της Nespresso Professional
Ο CARAMELLO DAY-AT-THE-FAIR της Nespresso Professional

Στον CAPPUCCINO CAFFÈ CARAMELLO DAY-AT-THE-FAIR, όπου η γλυκιά γεύση της καραμέλας και η υπέροχη νότα μπισκότου του CAFFÈ CARAMELLO προσδίδουν μελωμένη γλύκα και αλμυρή τραγανή γεύση, το γάλα αμυγδάλου είναι η προφανής επιλογή. Το τοποθετούμε στην υποδοχή της μηχανής Zenius και σε ένα ποτήρι cappuccino ρίχνουμε 5g μελιού. Τοποθετούμε το ποτήρι στη μηχανή, εισάγουμε την κάψουλα CAFFÈ CARAMELLO και πατάμε το κουμπί εκκίνησης. 'Όσο ο καφές μας εκχυλίζεται (μια δόση espresso για μονό cappuccino), χρησιμοποιούμε το Αeroccino για να φτιάξουμε το αφρόγαλά μας και να συμπληρώσουμε τον καφέ μας. Στο τέλος, γαρνίρουμε με popcorn και άλλα 5mg μέλι πάνω από τον αφρό γάλακτος.

Ice Intenso Mediterranean Summer Macchiato
Ice Intenso Mediterranean Summer Macchiato από τη Nespresso Professional

Αν θέλουμε κάτι κρύο για τις ζεστές μέρες, ο ICE INTENSO MEDITERRANEAN SUMMER MACCHIATO είναι η ιδανική μας επιλογή! Εδώ, οι τολμηρές και σκούρες ψημένες νότες του ICE INTENSO, σκεπάζονται από ένα ανάλαφρο "μαξιλάρι" δροσερού αφρού γάλακτος από γάλα σόγιας και γαρνίρονται με δεντρολίβανο και καραμέλα. Για να το ετοιμάσουμε, ρίχνουμε 2 παγάκια και 10g σιρόπι καραμέλας σε ένα γυάλινο ποτήρι για ροφήματα καφέ και τρίβουμε με το χέρι το δεντολίβανο, για να απελευθερώσει το άρωμα του πριν το ρίξουμε κι αυτό στο ποτήρι. Εκχυλίζουμε τον ICE INTENSO κατευθείαν στο ποτήρι με τον πάγο και τα λαχταριστά υλικά, και συμπληρώνουμε με το αφρόγαλο που ετοιμάζουμε στο Aeroccino.

Nespresso αφρόγαλο

Φυσικά, όλες οι παραπάνω συνταγές μπορούν να παρασκευαστούν και σε οποιαδήποτε άλλη μηχανή της Nespresso Professional, σε συνδυασμό με το Aeroccino που αποτελεί την τέλεια επιλογή για παρασκευή συνταγών καφέ με φυτικό γάλα. Πάντα με την εγγύηση ενός συνεργάτη που προσφέρει επαγγελματικές λύσεις υψηλής ποιότητας, ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη premium εμπειρία καφέ και έναν σύμμαχο για την επιχείρησή μας. 'Έναν σύμμαχο που μας εξασφαλίζει σταθερή κορυφαία ποιότητα, αλλά και υψηλή ενεργειακή απόδοση με ελάχιστο χρόνο αναμονής, χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης. 'Έτσι με το πάτημα ενός κουμπιού, προσφέρουμε στους πελάτες μας έναν απολαυστικό καφέ απόλυτα ταιριαστό στις προτιμήσεις τους και με εξαιρετικής ποιότητας υλικά που σίγουρα θα αναβαθμίσουν την εμπειρία τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.