Το κτήμα Τσέλεπου προτείνει τρεις ανανεωμένες επιλογές κρασιού για το Πάσχα

Αρώματα από την Αρκαδία γεμίζουν το ποτήρι μας, στολίζουν το Πασχαλινό μενού και προσθέτουν μια ευχάριστη πινελιά στις αναμνήσεις που θα δημιουργήσουμε.

Τσέλεπος κρασιά

Όλοι αγαπάμε το Κτήμα Τσέλεπου για την ποικιλία και την ποιότητα των κρασιών του, αλλά και για το πάθος με το οποίο αυτά οινοποιούνται, που είναι έκδηλο σε κάθε γουλιά. Η νέα γενιά του κτήματος, σεβόμενη τη φιλοσοφία των παλιότερων και τη μοναδικότητα του αρκαδικού terroir, μας επανασυστήνει την τριπλέτα Blanc de Gris-Gris de Nuit-Deux Collines, παρασύροντάς μας σε ένα οινικό ταξίδι. Δε χάνουμε καιρό, μια και το Πάσχα είναι η κατάλληλη στιγμή να διευρύνουμε τους οινικούς μας ορίζοντες, αφού οι ποικίλες γεύσεις του τραπεζιού προσφέρονται για παιχνιδιάρικα pairings, ώστε να βρούμε τι τελικά μας ταιριάζει. Με σταφύλια που προέρχονται αποκλειστικά από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του κτήματος στην Τεγέα, τα τρία αυτά κρασιά θα καλύψουν όλα τα γούστα και θα μας γοητεύσουν με την πολυπλοκότητα και το χαρακτήρα τους.

Τσέλεπος blanc de gris

Blanc de Gris

Τα πιάτα του Πασχαλινού τραπεζιού είναι κάπως απαιτητικά. Γι’ αυτό και θέλουν ένα κρασί πολυσύνθετο, με όγκο στο στόμα. Το Blanc de Gris είναι αυτό που ψάχνουμε‧ μια πολύ ιδιαίτερη έκφραση του Μοσχοφίλερου, της ποικιλίας που είναι ευρέως αγαπητή, με ζύμωση τόσο σε ανοξείδωτες δεξαμενές, όσο και σε αμφορείς αλλά και δρύινα βαρέλια. Η οινοποίηση αυτή μας χαρίζει ένα κρασί με πλούτο αρωμάτων από άνθη, εσπεριδοειδή και λεμονανθούς κι οξύτητα που μας δροσίζει. Θα ταιριάξει με μεζέδες όπως οι παραδοσιακές πίτες, αλλά και με τη μαγειρίτσα το βράδυ της Ανάστασης, στην κανονική ή τη χορτοφαγική εκδοχή της.

Τσέλεπος Gris de nuit

Gris de Nuit

Δε χρειάζεται να αναρωτιόμαστε με τι θα συνοδεύσουμε τα πρώτα εδέσματα όπως το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι, όσω στριφογυρνάει στη σούβλα ο οβελίας. Το Gris de Nuit θα ισορροπήσει τη λιπαρότητα των μεζέδων αυτών και θα συναρπάσει τους γευστικούς μας κάλυκες με την πληθωρικότητα και τη μακρά επίγευσή του. Το Μοσχοφίλερο ξεδιπλώνει τη δυναμική του σε ροζέ παλέτα αυτή τη φορά, θυμίζοντάς μας εσπεριδοειδή, τριαντάφυλλο και γιασεμί. Ένα ροζέ με αναπάντεχη ένταση, χάρη στην επαφή του φλοιού με το χυμό κατά την οινοποίηση, που διαρκεί μια ολόκληρη νύχτα.

Τσέλεπος Deux Collins

Deux Collines

Αρνί ή κατσίκι, ο,τι κι αν επιλέξουμε να σουβλίσουμε, χρειαζόμαστε ένα στιβαρό, κόκκινο κρασί για να ολοκληρωθεί η απόλαυση. Ο Δίλοφος, το ερυθρό κρασί που όλοι έχουμε καταναλώσει πολλάκις, εξελίσσεται σε Deux Collines. Το Κολλινιάτικο, γηγενής ποικιλία της Αρκαδίας, έρχεται να προστεθεί στο κλασσικό χαρμάνι του Cabernet Sauvignon με το Μerlot ενώνοντας το ελληνικό στοιχείο με τη γαλλική φινέτσα. Τα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων και φρούτων του δάσους συναντούν αυτά της δρυός, ενώ οι καλοδομημένες τανίνες είναι απαραίτητες για όλες τις κρεατοφαγικές επιλογές του γιορτινού γεύματος.

Εφοδιάστε την κάβα σας και φύγαμε για Πάσχα!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/12/2025

Το Zappa γιορτάζει την άφιξή του με ένα εκρηκτικό εορταστικό πρόγραμμα

Το Zappa συστήνεται στο κοινό τις ημέρες των γιορτών με ενέργεια, σύγχρονη αισθητική και μια εμπειρία που ενώνει γεύση, ρυθμό και ατμόσφαιρα.

Γιορτινές Γαστρονομικές Εμπειρίες στο "SENSE Restaurant"

Σε μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, το "SENSE Restaurant" προσφέρει μια ολοκληρωμένη, υψηλού επιπέδου γιορτινή εμπειρία.

Καφέ El Greco τώρα και στην Κατεχάκη!

Το Ψυχικό αποκτά ένα φρέσκο κατάστημα της οικογένειας El Greco που θα γίνει σίγουρα το νέο σου στέκι για καφέ.

Εσύ ακόμη να πας στο 'Ex Machina' του Άνταμ Κοντοβά;

Όλα όσα καθιστούν το εστιατόριο του χαρισματικού γευσιπλάστη, σημείο αναφοράς για την αθηναϊκή γεύση.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο "Amber", με στιλ λονδρέζικου μπιστρό

Κομψές γεύσεις, αστική ατμόσφαιρα και γιορτινά μενού που δίνουν ρυθμό στις νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Αθήνας.

Το "Brisk" προτείνει ελληνική δημιουργική κουζίνα

Σοφιστικέ comfort dining με επτανησιακό χρώμα από τον chef patron Σπύρο Βαραγγούλη.