Το κτήμα Τσέλεπου προτείνει τρεις ανανεωμένες επιλογές κρασιού για το Πάσχα

Αρώματα από την Αρκαδία γεμίζουν το ποτήρι μας, στολίζουν το Πασχαλινό μενού και προσθέτουν μια ευχάριστη πινελιά στις αναμνήσεις που θα δημιουργήσουμε.

Τσέλεπος κρασιά

Όλοι αγαπάμε το Κτήμα Τσέλεπου για την ποικιλία και την ποιότητα των κρασιών του, αλλά και για το πάθος με το οποίο αυτά οινοποιούνται, που είναι έκδηλο σε κάθε γουλιά. Η νέα γενιά του κτήματος, σεβόμενη τη φιλοσοφία των παλιότερων και τη μοναδικότητα του αρκαδικού terroir, μας επανασυστήνει την τριπλέτα Blanc de Gris-Gris de Nuit-Deux Collines, παρασύροντάς μας σε ένα οινικό ταξίδι. Δε χάνουμε καιρό, μια και το Πάσχα είναι η κατάλληλη στιγμή να διευρύνουμε τους οινικούς μας ορίζοντες, αφού οι ποικίλες γεύσεις του τραπεζιού προσφέρονται για παιχνιδιάρικα pairings, ώστε να βρούμε τι τελικά μας ταιριάζει. Με σταφύλια που προέρχονται αποκλειστικά από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του κτήματος στην Τεγέα, τα τρία αυτά κρασιά θα καλύψουν όλα τα γούστα και θα μας γοητεύσουν με την πολυπλοκότητα και το χαρακτήρα τους.

Τσέλεπος blanc de gris

Blanc de Gris

Τα πιάτα του Πασχαλινού τραπεζιού είναι κάπως απαιτητικά. Γι’ αυτό και θέλουν ένα κρασί πολυσύνθετο, με όγκο στο στόμα. Το Blanc de Gris είναι αυτό που ψάχνουμε‧ μια πολύ ιδιαίτερη έκφραση του Μοσχοφίλερου, της ποικιλίας που είναι ευρέως αγαπητή, με ζύμωση τόσο σε ανοξείδωτες δεξαμενές, όσο και σε αμφορείς αλλά και δρύινα βαρέλια. Η οινοποίηση αυτή μας χαρίζει ένα κρασί με πλούτο αρωμάτων από άνθη, εσπεριδοειδή και λεμονανθούς κι οξύτητα που μας δροσίζει. Θα ταιριάξει με μεζέδες όπως οι παραδοσιακές πίτες, αλλά και με τη μαγειρίτσα το βράδυ της Ανάστασης, στην κανονική ή τη χορτοφαγική εκδοχή της.

Τσέλεπος Gris de nuit

Gris de Nuit

Δε χρειάζεται να αναρωτιόμαστε με τι θα συνοδεύσουμε τα πρώτα εδέσματα όπως το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι, όσω στριφογυρνάει στη σούβλα ο οβελίας. Το Gris de Nuit θα ισορροπήσει τη λιπαρότητα των μεζέδων αυτών και θα συναρπάσει τους γευστικούς μας κάλυκες με την πληθωρικότητα και τη μακρά επίγευσή του. Το Μοσχοφίλερο ξεδιπλώνει τη δυναμική του σε ροζέ παλέτα αυτή τη φορά, θυμίζοντάς μας εσπεριδοειδή, τριαντάφυλλο και γιασεμί. Ένα ροζέ με αναπάντεχη ένταση, χάρη στην επαφή του φλοιού με το χυμό κατά την οινοποίηση, που διαρκεί μια ολόκληρη νύχτα.

Τσέλεπος Deux Collins

Deux Collines

Αρνί ή κατσίκι, ο,τι κι αν επιλέξουμε να σουβλίσουμε, χρειαζόμαστε ένα στιβαρό, κόκκινο κρασί για να ολοκληρωθεί η απόλαυση. Ο Δίλοφος, το ερυθρό κρασί που όλοι έχουμε καταναλώσει πολλάκις, εξελίσσεται σε Deux Collines. Το Κολλινιάτικο, γηγενής ποικιλία της Αρκαδίας, έρχεται να προστεθεί στο κλασσικό χαρμάνι του Cabernet Sauvignon με το Μerlot ενώνοντας το ελληνικό στοιχείο με τη γαλλική φινέτσα. Τα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων και φρούτων του δάσους συναντούν αυτά της δρυός, ενώ οι καλοδομημένες τανίνες είναι απαραίτητες για όλες τις κρεατοφαγικές επιλογές του γιορτινού γεύματος.

Εφοδιάστε την κάβα σας και φύγαμε για Πάσχα!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα από τα πιο viral αθηναϊκά street food ανοίγει και στο The Mall Athens

Tacos, burritos, quesadillas, nachos και άλλες λιχουδιές καταφθάνουν και σε δεύτερο αθηναϊκό σημείο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
20/10/2025

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στην Chinatown της Αθήνας υπάρχει ένα από τα πιο Bourdainικά εστιατόρια της πόλης

Τι ακριβώς παίζει στο γευστικό σποτ που ακούει στο απλό όνομα 相遇面馆.

Σε αυτά τα νέα εστιατόρια και μπαρ τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.

Πώς και γιατί η Αθήνα γέμισε με designάτα burgerάδικα

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί πώς ζουμερά μπιφτεκόψωμα μπορούν να συνυπάρξουν με instagramικές ντιζαϊνιές, μάθε πως υπάρχουν λόγοι. Πολύ συγκεκριμένοι.

Στην Ταβέρνα της Ερμού τρως πιάτα που σου ζεσταίνουν την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

Στα χαμηλά της Ευριπίδου παίζει ένα από τα πιο true καφενεία της Αθήνας

Όλοι οι λόγοι που το Καφενείο Καστέλλο αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό στο κέντρο της πόλης.