Το κτήμα Τσέλεπου προτείνει τρεις ανανεωμένες επιλογές κρασιού για το Πάσχα

Αρώματα από την Αρκαδία γεμίζουν το ποτήρι μας, στολίζουν το Πασχαλινό μενού και προσθέτουν μια ευχάριστη πινελιά στις αναμνήσεις που θα δημιουργήσουμε.

Τσέλεπος κρασιά

Όλοι αγαπάμε το Κτήμα Τσέλεπου για την ποικιλία και την ποιότητα των κρασιών του, αλλά και για το πάθος με το οποίο αυτά οινοποιούνται, που είναι έκδηλο σε κάθε γουλιά. Η νέα γενιά του κτήματος, σεβόμενη τη φιλοσοφία των παλιότερων και τη μοναδικότητα του αρκαδικού terroir, μας επανασυστήνει την τριπλέτα Blanc de Gris-Gris de Nuit-Deux Collines, παρασύροντάς μας σε ένα οινικό ταξίδι. Δε χάνουμε καιρό, μια και το Πάσχα είναι η κατάλληλη στιγμή να διευρύνουμε τους οινικούς μας ορίζοντες, αφού οι ποικίλες γεύσεις του τραπεζιού προσφέρονται για παιχνιδιάρικα pairings, ώστε να βρούμε τι τελικά μας ταιριάζει. Με σταφύλια που προέρχονται αποκλειστικά από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του κτήματος στην Τεγέα, τα τρία αυτά κρασιά θα καλύψουν όλα τα γούστα και θα μας γοητεύσουν με την πολυπλοκότητα και το χαρακτήρα τους.

Τσέλεπος blanc de gris

Blanc de Gris

Τα πιάτα του Πασχαλινού τραπεζιού είναι κάπως απαιτητικά. Γι’ αυτό και θέλουν ένα κρασί πολυσύνθετο, με όγκο στο στόμα. Το Blanc de Gris είναι αυτό που ψάχνουμε‧ μια πολύ ιδιαίτερη έκφραση του Μοσχοφίλερου, της ποικιλίας που είναι ευρέως αγαπητή, με ζύμωση τόσο σε ανοξείδωτες δεξαμενές, όσο και σε αμφορείς αλλά και δρύινα βαρέλια. Η οινοποίηση αυτή μας χαρίζει ένα κρασί με πλούτο αρωμάτων από άνθη, εσπεριδοειδή και λεμονανθούς κι οξύτητα που μας δροσίζει. Θα ταιριάξει με μεζέδες όπως οι παραδοσιακές πίτες, αλλά και με τη μαγειρίτσα το βράδυ της Ανάστασης, στην κανονική ή τη χορτοφαγική εκδοχή της.

Τσέλεπος Gris de nuit

Gris de Nuit

Δε χρειάζεται να αναρωτιόμαστε με τι θα συνοδεύσουμε τα πρώτα εδέσματα όπως το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι, όσω στριφογυρνάει στη σούβλα ο οβελίας. Το Gris de Nuit θα ισορροπήσει τη λιπαρότητα των μεζέδων αυτών και θα συναρπάσει τους γευστικούς μας κάλυκες με την πληθωρικότητα και τη μακρά επίγευσή του. Το Μοσχοφίλερο ξεδιπλώνει τη δυναμική του σε ροζέ παλέτα αυτή τη φορά, θυμίζοντάς μας εσπεριδοειδή, τριαντάφυλλο και γιασεμί. Ένα ροζέ με αναπάντεχη ένταση, χάρη στην επαφή του φλοιού με το χυμό κατά την οινοποίηση, που διαρκεί μια ολόκληρη νύχτα.

Τσέλεπος Deux Collins

Deux Collines

Αρνί ή κατσίκι, ο,τι κι αν επιλέξουμε να σουβλίσουμε, χρειαζόμαστε ένα στιβαρό, κόκκινο κρασί για να ολοκληρωθεί η απόλαυση. Ο Δίλοφος, το ερυθρό κρασί που όλοι έχουμε καταναλώσει πολλάκις, εξελίσσεται σε Deux Collines. Το Κολλινιάτικο, γηγενής ποικιλία της Αρκαδίας, έρχεται να προστεθεί στο κλασσικό χαρμάνι του Cabernet Sauvignon με το Μerlot ενώνοντας το ελληνικό στοιχείο με τη γαλλική φινέτσα. Τα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων και φρούτων του δάσους συναντούν αυτά της δρυός, ενώ οι καλοδομημένες τανίνες είναι απαραίτητες για όλες τις κρεατοφαγικές επιλογές του γιορτινού γεύματος.

Εφοδιάστε την κάβα σας και φύγαμε για Πάσχα!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.