Τελικά, πώς μπορείς να ανακαλύψεις τα πιο cool μαγαζιά της πόλης;

Ναι, το πολύ αγαπημένο σου app efood φροντίζει και γι' αυτό.

Εστιατόρια στο Red Selection του efood

Μία από τις πιο ένοχες -ή τώρα που το ξανασκέφτομαι όχι και τόσο ένοχες αλλά σίγουρα feelgood- απολαύσεις σε αυτή τη δουλειά είναι να ανακαλύπτεις κάτι φρέσκο στην πόλη ή κατά τη διάρκεια κάποιου ταξιδιού. Ή κάτι που δεν είχε γίνει αντιληπτό του γνωσιολογικού σου πεδίου αλλά σίγουρα θα έπρεπε να το έχει κάνει. Ειδικά όταν είναι διαβολεμένα νόστιμο.

Κάθε νέο, κρυμμένο ή λιγότερο προβεβλημένο μέρος που σερβίρει σπιρτόζικο φαγητό γεννά βρε παιδί μου μία προσμονή που ξεκινά από το νεοφλοιό του εγκεφάλου, περνά από τους σιελογόνους αδένες και καταλήγει στο στομάχι. Με λίγα λόγια, το να τρως (καλά) και να πίνεις (εξίσου) καλά σε ένα καινούριο μέρος που έχει όντως κάτι να πει, είναι ένα άλλο, διαφορετικό πράγμα. Το έχω ζήσει και το βιώνω ακόμη. Το ίδιο κάνεις, φαντάζομαι, κι εσύ.

Πρόσφατα το διαπίστωσα και πάλι στο "Canarino", μία πολύ ιδιαίτερη τρατορία στο Νέο Κόσμο που προσεγγίζει την ιταλική κουζίνα με έναν πιο ιδιαίτερο τρόπο. Εδώ τα ζυμαρικά είναι χειροποίητα ενώ η ζύμη της πίτσας και των ψωμιών δημιουργείται με δική τους συνταγή, καταλήγοντας σε ένα αφράτο αποτέλεσμα.

Εστιατόρια από το Red Selection του efood_Canarino
Canarino

Πειστικότερες αποδείξεις των παραπάνω, το ζυμωτό ψωμί με σκόρδο και δενδρολίβανο, λαχταριστή πίτσα σε διάφορες εκδοχές, η twisted καρμπονάρα αλλά και προτάσεις σαν τα ciambelle al parmigiano.

Κι αν σε ένα μέρος που υπηρετεί τη μάλλον δημοφιλέστερη κουζίνα που παίζει στα μέρη μας, την ιταλική, μάλλον το περίμενα, σίγουρα δε φανταζόμουν κάτι αντίστοιχο για ένα εστιατόριο που ειδικεύεται στη vegan κουζίνα και τα αντίστοιχα burgers. Κι όμως, στο "Athens Vegan Burgers", υπηρετούν πιστά και εξόχως γευστικά τα δύο τελευταία συνθετικά του ονόματός τους. 

Εστιατόρια από το Red Selection του efood_Athens Vegan Burgers
Athens Vegan Burgers

Πληθωρικές από κάθε άποψη επιλογές σε burgers σαν το Wellington (σε φύλλο σφολιάτας με σάλτσα μανιταριών και καμμένων λαχανικών, με μπιφτέκι από πρωτεΐνη αρακά και πουρέ άγριων μανιταριών) ή το gluten free Texas (σε ψωμάκι παντζαριού, με μπιφτέκι Beyond Meat, φυτικό μπέικον και φυτικό τυρί, αγγουράκι πίκλα, καπνιστή μαγιονέζα και σάλτσα BBQ) θα σε ιντριγκάρουν.

Δεν είναι όμως μόνο 'καθαρόαιμα' εστιατόρια τα μέρη που σε συναρπάζουν αβίαστα. Τέτοιο για παράδειγμα είναι το "Wild Souls", ένα διαφορετικό cafe/παντοπωλείο στα πέριξ του Συντάγματος, που αλέθει καρπούς, προσφέρει βούτυρα από ένα μόλις υλικό και σερβίρει διαφορετικά από τα συνηθισμένα σάντουιτς (must taste το Cashew cream cheese και το Like BLT). Ή το "Share Wish", που με αφετηρία δύο διαφορετικά σημεία -ένα στο κέντρο της Αθήνας και ένα στα ΒΠ- φιλοδοξεί να δημιουργήσει trend γύρω από το bubble tea. Το αφέψημα με βάση το τσάι που ξεκίνησε από την Ταϊβάν στις αρχές των 80s και γνώρισε επιτυχία στην Καλιφόρνια των 90s, είναι μία fun εναλλακτική για οποιοδήποτε αντίστοιχο ποτό, έχοντας άσο στο μανίκι του τα toppings στην άκρη του ποτηριού.

Εστιατόρια από το Red Selection του efood_Wild Souls
Wild Souls
Εστιατόρια από το Red Selection του efood_Share Wish
Share Wish

Ναι αλλά πώς βρίσκω κι άλλα τέτοια μέρη;

Πιθανότατα να αναρωτιέσαι αν υπάρχει κάποιος συσχετισμός όλων των προαναφερθέντων γευστικών σποτ και πώς ακριβώς αποφάσισα να διαμορφώσω αυτή τη λίστα. Εδώ λοιπόν είναι που τοποθετείται μία από τις αγαπημένες μου κλισέ ατάκες: "Χαίρομαι πολύ που έκανες αυτή την ερώτηση". Η απάντηση βρίσκεται εντός εκ των πιο αγαπημένων apps στη χώρα μας - και ναι, σχεδόν όλα όσα διάβασες παραπάνω μπορούν να έρθουν γρήγορα και στο χώρο σου. Πέραν όλων των άλλων, μάθε λοιπόν πως το efood διαθέτει το Red Selection

Πρόκειται για μία διαφορετική πρόταση που οραματίστηκε και δημιούργησε η ομάδα του efood, με εκείνα τα μέρη και τις γεύσεις που έχουν κάτι να πουν και αξίζει να δοκιμάσει κανείς. Τα στοιχεία αυτά που προσδίδουν μία διαφορετική δυναμική και προσέγγιση στη γαστρονομική κουλτούρα της πόλης. Είναι λοιπόν μία δυναμική λίστα με δημοφιλή εστιατόρια ή καταστήματα τροφίμων, τα οποία ήδη ξεχωρίζουν και βρίσκονται διαθέσιμα για κάθε χρήστη του efood, μέσα από το efood app.

Το Red Selection επιλέγει μοναδικές εμπειρίες στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Λάρισα, των οποίων τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, η μοναδικότητα και το ύφος τους, καθώς και η αισθητική τους, τις κατατάσσουν στις προτάσεις που όσοι αναζητούν τις must try γεύσεις της περιοχής τους, θα είχαν στη λίστα των επιλογών τους. Και κάπως έτσι, ανακαλύπτεις "ψαγμένες" εμπειρίες γεύσεις, εύκολα και γρήγορα.

Με efood και Red Selection, αμέσως καλύτερα λοιπόν.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Disable checkingPremium suggestionsDisable checkingPremium suggestionsDisable checkingPremium suggestionsDisable checkingPremium suggestions

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.