"Τσόφλι Bakery": Κάτι ψήνεται...και είναι ξεχωριστό!

Χειροποίητες ολόφρεσκες δημιουργίες, special συνταγές με ευρωπαϊκές αναφορές και “πειραγμένες” παραδοσιακές, σε οδηγούν κατευθείαν στην πόρτα του.

Τσόφλι © Λεωνίδας Τούμπανος

Το τσόφλι είναι αρχέγονο, είναι υπόσχεση, προστατεύει, δίνει ζωή, είναι πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε, μας λέει ο Μιχάλης, ιδιοκτήτης και οραματιστής του νέου μοσχομυριστού spot της πόλης, για την ονομασία του. Το Tσόφλι, μια πρόσφατη άφιξη στον τομέα του bakery έχει ήδη δημιουργήσει το δικό του φανατικό κοινό με τις εθιστικές του λαχταριστές λιχουδιές και τις ακαταμάχητες μυρωδιές, που σας οδηγούν με κλειστά μάτια, κατευθείαν στην πόρτα του.

Τσόφλι
© Λεωνίδας Τούμπανος

Αυτό που το χαρακτηρίζει, είναι οι χειροποίητες ολόφρεσκες δημιουργίες του, που ανανεώνονται συνεχώς ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικά, την εποχή και την φρεσκάδα τους, ενώ αυτό που το ξεχωρίζει, είναι οι special συνταγές του με τις ευρωπαϊκές αναφορές, οι "πειραγμένες” παραδοσιακές, και ο πλούσιος κατάλογος που διακαιολογημένα το κατατάσσουν στις must επιλογές για brunch σήμερα. Φτιάξτε την ημέρα σας με μια βόλτα στη καρδιά της Αγίας Παρασκευής και χαρίστε στο πρωινό σας έναν άλλο αέρα, με gourmet χαρακτηριστικά που θα το ανεβάσουν σε άλλο επίπεδο.

Τσόφλι
© Λεωνίδας Τούμπανος

Εδώ θα βρείτε αλμυρές αλλά και γλυκές προτάσεις για κάθε γούστο και κάθε διατροφική συνήθεια, με προσεγμένες πρώτες ύλες αλλά και γεύσεις για αθεράπευτους vegan lovers. Επιπλέον θα βρείτε φρέσκο ψωμί αργής ωρίμανσης φτιαγμένο αποκλειστικά με φυσικό προζύμι σε 3 απολαυστικές επιλογές, μια ολοκαίνουρια προσθήκη στα ράφια του καταστήματος, μπαγκέτες, φρεσκοφουρνιστά κρουασάν αλλά και αφράτα madeleine. Αλμυρές τάρτες με διαλεχτά υλικά και τραγανή ζύμη που ανταγωνίζονται άνετα κάποιο γαλλικό bistrot σε ένα γραφικό στενάκι της Μονμάρτης, αλλά και δροσερά σάντουιτς που δημιουργούνται με αγάπη και μεράκι προσφέροντάς γευστικές εκπλήξεις. Αυτές τις νοστιμιές σιγοντάρει ο ανάλογος καφές, αξίζει λοιπόν να ξεκινήσετε τη μέρα σας απολαμβάνοντας και τον μονοποικιλιακό καφέ τους από την Ονδούρα που καβουρδίζεται στην Θεσσαλονίκη. 

Τσόφλι
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ανάμεσα σε αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε, είναι τα best seller του καταστήματος, τα cinnamon rolls με κανέλα αλλά και με φυστικοβούτυρο ή ακόμα και vegan με γλυκιά κολοκύθα και κανέλα, καθώς και τα soft cookies με μεγάλα κομμάτια σοκολάτας, που λιώνουν κυριολεκτικά στο στόμα, και φυσικά τα brioche feuilletée σε 5 απίστευτες γεύσεις, τόσο γλυκές όσο και αλμυρές.

Τσόφλι
© Λεωνίδας Τούμπανος

Good to know: Στο Τσόφλι το ψωμί αλλά και τα περισσότερα προϊόντα, αλμυρά ή γλυκά, έχουν ως βάση το φυσικό προζύμι που τα κάνει ιδιαίτερα εύπεπτα και βοηθάει στην διατηρησιμότητα τους. To brioche feuilletee είναι ζύμη brioche που επεξεργάζεται με την τεχνική του κρουασάν και δημιουργεί 36 στρώσεις ζύμης - βουτύρου. Θα το βρείτε με σοκολάτα και πραλίνα, μαρμελάδα φράουλα ή αλμυρούς inspired συνδυασμούς. 
Επειδή η καλή μέρα από το "πρωινό” φαίνεται, μην διστάσετε να βάλετε το Τσόφλι Bakery στην καθημερινότητά σας. 

Ευεργέτου Γιαβάση 13Α, Πλατεία Αγία Παρασκευής, Τηλ.: 2106391546, IG 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.