"Τσόφλι Bakery": Κάτι ψήνεται...και είναι ξεχωριστό!

Χειροποίητες ολόφρεσκες δημιουργίες, special συνταγές με ευρωπαϊκές αναφορές και “πειραγμένες” παραδοσιακές, σε οδηγούν κατευθείαν στην πόρτα του.

Τσόφλι © Λεωνίδας Τούμπανος

Το τσόφλι είναι αρχέγονο, είναι υπόσχεση, προστατεύει, δίνει ζωή, είναι πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε, μας λέει ο Μιχάλης, ιδιοκτήτης και οραματιστής του νέου μοσχομυριστού spot της πόλης, για την ονομασία του. Το Tσόφλι, μια πρόσφατη άφιξη στον τομέα του bakery έχει ήδη δημιουργήσει το δικό του φανατικό κοινό με τις εθιστικές του λαχταριστές λιχουδιές και τις ακαταμάχητες μυρωδιές, που σας οδηγούν με κλειστά μάτια, κατευθείαν στην πόρτα του.

Τσόφλι
© Λεωνίδας Τούμπανος

Αυτό που το χαρακτηρίζει, είναι οι χειροποίητες ολόφρεσκες δημιουργίες του, που ανανεώνονται συνεχώς ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικά, την εποχή και την φρεσκάδα τους, ενώ αυτό που το ξεχωρίζει, είναι οι special συνταγές του με τις ευρωπαϊκές αναφορές, οι "πειραγμένες” παραδοσιακές, και ο πλούσιος κατάλογος που διακαιολογημένα το κατατάσσουν στις must επιλογές για brunch σήμερα. Φτιάξτε την ημέρα σας με μια βόλτα στη καρδιά της Αγίας Παρασκευής και χαρίστε στο πρωινό σας έναν άλλο αέρα, με gourmet χαρακτηριστικά που θα το ανεβάσουν σε άλλο επίπεδο.

Τσόφλι
© Λεωνίδας Τούμπανος

Εδώ θα βρείτε αλμυρές αλλά και γλυκές προτάσεις για κάθε γούστο και κάθε διατροφική συνήθεια, με προσεγμένες πρώτες ύλες αλλά και γεύσεις για αθεράπευτους vegan lovers. Επιπλέον θα βρείτε φρέσκο ψωμί αργής ωρίμανσης φτιαγμένο αποκλειστικά με φυσικό προζύμι σε 3 απολαυστικές επιλογές, μια ολοκαίνουρια προσθήκη στα ράφια του καταστήματος, μπαγκέτες, φρεσκοφουρνιστά κρουασάν αλλά και αφράτα madeleine. Αλμυρές τάρτες με διαλεχτά υλικά και τραγανή ζύμη που ανταγωνίζονται άνετα κάποιο γαλλικό bistrot σε ένα γραφικό στενάκι της Μονμάρτης, αλλά και δροσερά σάντουιτς που δημιουργούνται με αγάπη και μεράκι προσφέροντάς γευστικές εκπλήξεις. Αυτές τις νοστιμιές σιγοντάρει ο ανάλογος καφές, αξίζει λοιπόν να ξεκινήσετε τη μέρα σας απολαμβάνοντας και τον μονοποικιλιακό καφέ τους από την Ονδούρα που καβουρδίζεται στην Θεσσαλονίκη. 

Τσόφλι
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ανάμεσα σε αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε, είναι τα best seller του καταστήματος, τα cinnamon rolls με κανέλα αλλά και με φυστικοβούτυρο ή ακόμα και vegan με γλυκιά κολοκύθα και κανέλα, καθώς και τα soft cookies με μεγάλα κομμάτια σοκολάτας, που λιώνουν κυριολεκτικά στο στόμα, και φυσικά τα brioche feuilletée σε 5 απίστευτες γεύσεις, τόσο γλυκές όσο και αλμυρές.

Τσόφλι
© Λεωνίδας Τούμπανος

Good to know: Στο Τσόφλι το ψωμί αλλά και τα περισσότερα προϊόντα, αλμυρά ή γλυκά, έχουν ως βάση το φυσικό προζύμι που τα κάνει ιδιαίτερα εύπεπτα και βοηθάει στην διατηρησιμότητα τους. To brioche feuilletee είναι ζύμη brioche που επεξεργάζεται με την τεχνική του κρουασάν και δημιουργεί 36 στρώσεις ζύμης - βουτύρου. Θα το βρείτε με σοκολάτα και πραλίνα, μαρμελάδα φράουλα ή αλμυρούς inspired συνδυασμούς. 
Επειδή η καλή μέρα από το "πρωινό” φαίνεται, μην διστάσετε να βάλετε το Τσόφλι Bakery στην καθημερινότητά σας. 

Ευεργέτου Γιαβάση 13Α, Πλατεία Αγία Παρασκευής, Τηλ.: 2106391546, IG 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Moo Casa: Κυριακές με αστακό και μπριζόλα στο Νέο Ηράκλειο

Το brunch του ιδιαίτερου εστιατορίου συγκινεί με το δημοφιλές Egg Experience, τα comfort πιάτα και φυσικά το άχαστο δίπολο του Steak & Lobster.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
14/11/2025

"Kedros Athens": Φαγητό με παριανή ψυχή στη Λυκόβρυση

Ο Γιάννης Παρίκος άνοιξε στη γειτονιά το εστιατόριο που έχει ακριβώς ό,τι χρειάζεται μια παρέα για να περάσει καλά: ωραία ατμόσφαιρα και νόστιμους μεζέδες.

Η ιταλική σταθερά στον speakeasy πεζόδρομο του Παγκρατίου

Σημείο αναφοράς για σχεδόν μία δεκαετία, το κομψό εστιατόριο στον όμορφο πεζόδρομο της Ευφορίωνος στο Παγκράτι, είναι ιδανικό για after-office συναντήσεις με ιταλική φινέτσα αλλά όχι μόνο για τέτοιες.

To 'OX Athens' γιορτάζει δύο χρόνια ζωής και ψήνει μαζί με τους Nomade et Sauvage

Μια ξεχωριστή γιορτή για τα δύο χρόνια του OX Athens, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου.

Ένα εστιατορικό διαμάντι της Ρόδου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

Κι όμως, υπάρχουν ακόμη τίμιες ταβέρνες στου Ψυρρή

Όσες εκπτώσεις κι αν κάνει ο Δήμος στην ίσως πιο παρατημένη στην υπερτουριστική της μοίρα γειτονιά της Αθήνας, η "Ταβέρνα της Ερμού" δεν κάνει καμία, κι αυτό φαίνεται σε κάθε ένα από τα πιάτα του μενού.

"Casa Nicola": Για dolce vita στο Μαρούσι

Φέρνει τη γεύση και την αισθητική της Ιταλίας στο Μαρούσι μέσα από το μενού του σεφ Πρόδρομου Κωσταρά.