Alpino: Ιταλικός αέρας στο Παλαιό Φάληρο από το 1973

Το παλαιότερο εστιατόριο ιταλικής κουζίνας της Αθήνας, με ιστορία 49 ετών, συνεχίζει τη θριαμβευτική πορεία του.

Alpino

Το κλασικό αυτό πόστο για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας προσφέρει αυθεντική εμπειρία με μοναδικές συνταγές, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά και πεντανόστιμη pizza romana που φέρουν επίσημη πιστοποίηση από το ιταλικό κράτος. Τον πρώτο λόγο εδώ έχει η πολυτέλεια της απλότητας σε μία από τις φίνες εκδοχές της. H καλαίσθητη ζεστή σάλα που αποπνέει αέρα πολυτέλειας χωρίς όμως ίχνος επιτήδευσης και τα πιάτα, φτιαγμένα από προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες, συμπληρώνουν μια παλέτα με γεύσεις και αρώματα Ιταλίας.

Στα ορεκτικά τον τόνο δίνουν οι γαρίδες τεμπούρα και η ιταλική άποψη για tacos με μοσχαρίσια ουρά, τζίντζερ, λάδι τρούφας και gorgonzola. Από σαλάτες, η ιταλική παντζαροσαλάτα και η περίφημη σαλάτα του Καίσαρα συμπληρώνουν τη νοστιμιά της έναρξης προλογίζοντας τις πληθωρικές "Pasta premium", όπως η "Gnocchi di foresta με 4 τυριά, σε κρέμα μαύρης τρούφας, που ξεφεύγουν από τις παραδοσιακές ιταλικές επιλογές με οδηγό πάντα το τρίπτυχο ποιότητα, ποιοτικές πρώτες ύλες και δημιουργικότητα. Υπάρχουν όμως και πιο κλασικές προτάσεις όπως η "carbonara", με spaghetti de Cecco σάλτσα carbonara από κρόκο αυγού, πανσέτα και πεκορίνο. Οι "Premium πίτσες" τους, ρωμαϊκού στυλ, με πολύ λεπτή και τραγανή ζύμη και ευφάνταστους συνδυασμούς όπως η "Ferrari", με καπνιστή πανσέτα, λάδι τρούφας, mozzarella, ανάμεικτα μανιτάρια και σάλτσα με κομματάκια φρέσκιας τομάτας, κινούνται στην ίδια φιλοσοφία.

Alpino 2

Μιλούν άπταιστα όμως και τη γλώσσα των κρεατοφάγων με πιάτα όπως τα σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια short ribs με σάλτσα από Jack Daniel’s ενώ από τη σχάρα τους περνούν υψηλής ποιότητας ελληνικά κρέατα, αμερικάνικα black Angus και φυσικά η μεγαλειώδης ιταλική Bistecca. Κρατήστε χώρο για το φημισμένο "στιγμιαίο" τιραμισού που φτιάχνεται μπροστά σας και τιμούν κάθε χρόνο οι καλεσμένοι της ιταλικής πρεσβείας στην εθνική γιορτή της ιταλικής δημοκρατίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Alpino Cucina Italiana

Λεωφ. Ποσειδώνος 4 & Ναϊάδων 1 (έναντι Μαρίνας Φλοίσβου), Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρετρό: Πώς έμαθε να τρώει σούσι η Αθήνα

Μία ματιά στο πώς ξεκίνησε να απολαμβάνει το "ωμό ψάρι με ρύζι" το κοινό της εστιατορικής πρωτεύουσας και πού βρισκόμαστε σήμερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/05/2025

Pork Dog Γουρνοπούλας, Τάκος Προβατίνας, Street Κοκορέτσι: Πού θα τα φας στην Αθήνα

Ό,τι καλύτερο παίζει σε street food στην πόλη σε περιμένει αυτό το ΠΣΚ.

Τα καλύτερα μπριζολάδικα του κόσμου για το 2025 - ένα αθηναϊκό ανάμεσά τους

Το Champions League της καρνιβορικής τελειότητας, το World's 101 Best Steak Restaurants, κατέληξε στους φετινούς νικητές - αναλυτικά η λίστα.

Γιάννη Παρίκο, τι θα τρώμε στον Κέδρο, στη Λυκόβρυση;

Ο βραβευμένος σεφ ανοίγει σε λίγες ημέρες το καινούριο του εστιατόριο στα ΒΠ. Μιλά για όσα ετοιμάζει στο 'α'.

Anther. Ένα εστιατόριο ανθίζει στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Το καινούριο εστιατόριο στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης ξανακαλεί στην περιοχή το κοινό που την ανακάλυψε.

Ιταλική Κουζίνα 2.0: Οι νέοι κανόνες της τρικολόρε γεύσης

Η δημοφιλέστερη γαστρονομική κουλτούρα του πλανήτη πρωταγωνιστεί πια σε πολλά και διαφορετικά σενάρια στην εστιατορική Αθήνα, αλλά και πολύ πιο μακριά από αυτήν. Και ερμηνεύεται υπό πρίσματα πρωτοπόρα, διαφορετικά και, φυσικά, νόστιμα.

Αβέρτα: Νέα ταβέρνα δένει στο Κουφονήσι

Παραδοσιακή κουζίνα δίχως όρια σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της νησιωτικής Ελλάδας.