Mappemonde: O νέος roof garden-προορισμός

Ο ταλαντούχος σεφ Δημήτρης Μπούτσαλης ανανεώνει τη γευστική πρόταση στην κορυφή του ξενοδοχείου «Athens Capital Hotel» με μοντέρνες σπεσιαλιτέ που ανταγωνίζονται τις αναπάντεχες βίστες στη βραδινή Αθήνα.

Mappemonde: O νέος roof garden-προορισμός

Η αρτιστίκ αύρα που εισπράττεις με το που μπαίνεις στο «Athens Capital Hotel» σε ακολουθεί ως την κορυφή του, με σημείο αναφοράς την άκρως εντυπωσιακή καλλιτεχνική εγκατάσταση του Γιώργου Λάππα «Mappemonde», που διατρέχει ολόκληρη τη ραχοκοκαλιά του πολυτελούς ξενοδοχείου και δίνει στο πολύ όμορφο και ατμοσφαιρικό roof top restaurant το όνομά του.

Mappemonde: O νέος roof garden-προορισμός - εικόνα 1
Mappemonde: O νέος roof garden-προορισμός - εικόνα 2

Η θέα είναι το πρώτο και εντελώς αυθόρμητο wow factor του χώρου καθώς σου προσφέρει μια οπτική της νυχτερινής Αθήνας που δεν έχεις ξαναδεί, χωρώντας ταυτόχρονα την κομψή σιλουέτα της «Μεγάλης Βρεταννίας», με την Ακρόπολη για κορόνα της, αλλά και την Πανεπιστημίου στην ολότητά της. Το δεύτερο στοιχείο της έκπληξης εισέρχεται στην εξίσωση στη συνέχεια, καθώς δοκιμάζεις την ωραία κουζίνα του Δημήτρη Μπούτσαλη. Ο ταλαντούχος και βραβευμένος κατά τη θητεία του στο «GB Roof Garden» σεφ, έχοντας στο πλάι του τον Δημήτρη Αρσενίδη, προτείνει ένα θαυμάσιο ρεπερτόριο μοντέρνων γεύσεων που έχουν συχνά-πυκνά ελληνική αφετηρία, όντας παράλληλα λεπτοδουλεμένες, με ωραίες υφές και ενδιαφέρουσες συνθέσεις.

Mappemonde: O νέος roof garden-προορισμός - εικόνα 3

Σ’ αυτό το τερέν, θα ξεχωρίσω την εκδοχή του σεφ για τη χωριάτικη σαλάτα, που έρχεται ως φαντεζί τάρτα φτιαγμένη από χαρούπι· δίπλα της σας προτείνω να ανακαλύψετε το πολύ καλό ταρτάρ καραβίδας Ευβοϊκού που δροσίζεται σε μια καλοκαιρινή γκασπάτσο από ροδάκινο, όπως και το μοσχαρίσιο ταρτάρ που σερβίρεται εντυπωσιακά μέσα σε κόκαλο με το μεδούλι του. Δύο ακόμα πιάτα, πιο πληθωρικά στη σύλληψή τους, αλλά με καλές ισορροπίες, είναι τα ψητά χτένια αλά πολίτα, που έρχονται με σωστά βρασμένα χόρτα και μύδια που υπογραμμίζουν την έμφυτη φινέτσα του πρωταγωνιστή, καθώς και η βαθιάς νοστιμιάς καρμπονάρα με χειροποίητα τορτέλι, τραγανό γκουαντσιάλε και αφρό παρμεζάνας που κρύβει μέσα του κρόκο αβγού κονφί. Στα κύρια πιάτα, τώρα, η κουζίνα κάνει προτάσεις είτε με κρέας, σαν το υπέροχα μελωμένο καρέ αρνιού συνοδεία μιας εξαιρετικής μελιτζάνας παπουτσάκι που θα έστεκε άνετα από μόνη της ως πιάτο, είτε με ψάρι, από τις οποίες τιμήσαμε τη χυμώδη σφυρίδα ατμού, που ντύνεται με κρέμα κακαβιάς και σερβίρεται σε ένα ιδιαίτερα ντελικάτο κονσομέ από λεμονόχορτο.

Mappemonde: O νέος roof garden-προορισμός - εικόνα 4

Τα επιδόρπια που δημιουργεί η pastry chef του ξενοδοχείου Νάντια Μακρυγιάννη, υπό την υψηλή εποπτεία του βραβευμένου pâtissier Arnaud Larher, γράφουν ωραίο γλυκό φινάλε, με καλύτερο το «γαλανόλευκο» τιραμισού με μέλι και μπισκότο καφέ.

Mappemonde: O νέος roof garden-προορισμός - εικόνα 5

Περισσότερες πληροφορίες

Mappemonde

Ξεν. «Athens Capital Hotel - MGallery Collection», Λεωφ. Ελευθ. Βενιζέλου 4 και Κριεζώτου 2, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
10/05/2024

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.