Στο «Dal Professore» παίζουν Ιταλικές γεύσεις κάτω από πεύκο και μουριά

Στην τρίτη του μετακίνηση, το δημοφιλές ιταλικό εστιατόριο του Νίκου Δημητροκάλη βάζει την καλοβαλμένη τρατορία σε μια γοητευτική αυλή στην Κηφισιά.

Στο «Dal Professore» παίζουν Ιταλικές γεύσεις κάτω από πεύκο και μουριά

Αυτή η πανέμορφη αυλή, δίπλα στον Άγιο Δημήτριο στην Κηφισιά, έχει δικαίως μεγάλο σουξέ. Πάμε νωρίς γύρω στις 7.30 για φαγητό και μέσα σε μία ώρα γεμίζει από καλοβαλμένες παρέες, νεολαία και μεγαλύτερους. Αποδεικνύεται, λοιπόν, ρουά-ματ η κίνηση του Νίκου Δημητροκάλη να μεταφέρει το «Dal Professore» λίγο πιο βόρεια, από την Αγίου Κωνσταντίνου στο Μαρούσι σ’ αυτή την πολύ χαλαρωτική αυλή.

Στο «Dal Professore» παίζουν Ιταλικές γεύσεις κάτω από πεύκο και μουριά - εικόνα 1

«Αυτό το στιλ της αναβαθμισμένης τρατορίας αρέσει περισσότερο στον κόσμο», μου λέει ο σεφ, που η μαγειρική τον κέρδισε από την ιταλική φιλολογία. Μετά τη φάση του μοντερνισμού, λοιπόν, το «Dal Professore» επιστρέφει σ’ ένα πιο κλασικό στιλ, όπως, διακοσμητικά τουλάχιστον, θα διαπιστώσετε μέσα, στις σάλες με το κεραμιδί, τις χρυσές κορνίζες και τις ρεπροντιξιόν, που θυμίζουν προσεγμένο εστιατόριο στην ιταλική επαρχία. Φαίνεται και στην κουζίνα αυτό. Υπάρχει ένας βασικός κατάλογος, ο οποίος όμως εμπλουτίζεται καθημερινά με ιδέες που προκύπτουν από τις πρώτες ύλες που βρίσκει στην αγορά. Έτσι, λοιπόν, εκτός από καλοφτιαγμένο vitello tonnato, και το καρπάτσιο, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα «νότιο» μιλφέιγ μελιτζάνας, πλούσιο και κλασικότροπο, με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και μια κρέμα από τυρί provola.

Μεγάλο κομμάτι του μενού καταλαμβάνουν οι πίτσες. «Είναι μια pizza non pizza», λέει χαρακτηριστικά ο Νίκος Δημητροκάλης. Όντως, η κρούστα της είναι μεν τραγανή, αλλά όχι σαν χωριάτικου ψωμιού· πιο πολύ θυμίζει το λεπτοκριτσάνισμα μιας πιο μεστής σφολιάτας. Η σάρκα της είναι ελαστική και αφράτη και οι γευστικές εκδοχές της εκτείνονται σε μεγάλο εύρος: από μια ορεκτική Marinara με ντομάτα, καυτερή πιπεριά, ρίγανη και αντσούγιες μέχρι μια ντελικάτη Parmense με μοτσαρέλα, ντομάτα, προσούτο riserva San Daniele και μια ασυνήθιστη, προκλητική Norcina με σπανάκι, μοτσαρέλα, λουκάνικο αγριογούρουνου και τρούφα.

Στο «Dal Professore» παίζουν Ιταλικές γεύσεις κάτω από πεύκο και μουριά - εικόνα 2

Στο γήπεδο των ζυμαρικών, τώρα, πήραμε ραβιόλια γεμιστά με πεκορίνο με μια κρέμα αβγού με salsiccia, και homemade paccheri με μια γλυκιά –λόγω άφθονου κρεμμυδιού– σάλτσα ναπολιτάνικου Genovese, συνδυασμένη με κοπή κρέατος χτένι. Από τα ημέρας δοκίμασα μια πολύ ωραία φασκομηλάτη και πικάντικη κρέμα φακής με γαρίδες και guanciale, και φρικασέ με σπανάκι και σφυρίδα, που όμως το περίμενα πιο ελαφρύ. Το φινάλε με το ανάλαφρο, βελούδινο τιραμισού είναι εκ των ων ουκ άνευ στο «Dal Professore».

Περισσότερες πληροφορίες

Dal Professore

Πλατεία Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.