Πιατέλες και συμπάθεια στο «Λ19»

Λιλιπούτειο και ατμοσφαιρικό, το νέο στέκι της Λέκκα προτείνει σύνθετες πιατέλες και προσεγμένο bar food, σε ένα ενδιαφέρον σενάριο τσιμπολογήματος για όσους τριγυρνούν στην καρδιά της πόλης.

Πιατέλες και συμπάθεια στο «Λ19»

Είναι πάντα ευχάριστο να ανακαλύπτεις στέκια με προσωπικότητα και το «Λ19», που έκανε μόλις πρεμιέρα στην καρδιά της πόλης, είναι τέτοιο. Στο ισόγειο του επίσης φρέσκου ξενοδοχείου «Fos» στη Λέκκα, μοιάζει να ανταλλάσει urban χαιρετισμούς με την «Αμπάριζα» και το «Peek a Bloom» από την απέναντι πλευρά του δρόμου και ξεδιπλώνει τη δράση του με επίκεντρο τη μεγάλη ξύλινη μπάρα του, βαμμένη σε ζεστό πετρόλ χρώμα. Όχι πως του λείπουν τα τραπέζια στο πεζοδρόμιο και κάποια άλλα στο έμπα, κάτω από μια όμορφη σύνθεση με καθρέφτες διαφόρων μεγεθών, νομίζω όμως ότι, πιάνοντας μία από τις αναπαυτικές θέσεις στο μπαρ, θα το απολαύσετε περισσότερο – μαζί και τις χαλαρές τζαζ μουσικές.

Ο κατάλογος άλλωστε που υπογράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτουμάς από την μπριγκάντα του κολωνακιώτικου «Simul» δίνει έμφαση στο προσεγμένο bar food, και δη στις ιδιαίτερες πιατέλες, που είναι ό,τι πρέπει για να τσιμπολογήσεις παρέα με τα περίπου 60 καλοδιαλεγμένα ελληνικά κρασιά, αρκετά από τα οποία προσφέρονται και σε ποτήρι. Πέρα από τις αναμενόμενες, με τυριά και αλλαντικά, που όμως εδώ έρχονται φορτωμένες καλούδια από το Μέτσοβο, τα Χανιά, τη Νάξο και την Κερκίνη, για παράδειγμα η πιατέλα με τους ελληνικούς μεζέδες στολίζεται με al dente βρασμένα μαυρομάτικα, φάβα με ωραία γήινη γεύση, ντολμαδάκια με τρυφερό φύλλο και μια θαυμάσια ταραμοσαλάτα, που ταιριάζει στα αρτιζανάλε βιολογικά ψωμιά από το Betty’s Bakery.

Πιατέλες και συμπάθεια στο «Λ19» - εικόνα 1

Αν, πάλι, πεινάτε κομμάτι παραπάνω, θα βρείτε κάποια κύρια πιάτα, όπως το κριθαράκι με κρόκο Κοζάνης και λίγο αβγοτάραχο, που κρατά ευχάριστα στο δόντι, ή το φανταστικό vegetarian σουβλάκι, που δίνει το «παρών» και στη vegetarian πιατέλα, η οποία παίζει μαζί με άλλες ενδιαφέρουσες και αρκούντως healthy επιλογές στην πρωινή κάρτα του μαγαζιού.

Βάλτε στη μέση...

Πιατέλες και συμπάθεια στο «Λ19» - εικόνα 2

...την πιατέλα της σούβλας

Ζουμερά σουβλάκια από μοσχάρι και κοτόπουλο, με σωστό ψήσιμο, συγκατοικούν με σουβλάκια από μανιτάρια, λαχανικά και τυριά. Τα «απαγκιστρώνεις» και δημιουργείς ένα πολύχρωμο mix, που συνοδεύεται από ωραία, τραγανά σαλατικά.

...το vegetarian σουβλάκι

Ο άπαιχτος γύρος μανιταριών από τη Δίρφη τυλίγεται σε αφράτη και καθόλου λαδερή πίτα και συνοδεύεται από ελαφριά σαλάτα λάχανο-­καρότο. Ούτε που καταλαβαίνεις ότι το κρέας απουσιάζει.

...το σπιτικό τσουρέκι

Αιθέριο τσουρέκι αρτυμένο με φινετσάτο σιρόπι, από πάνω ελαφριά κρέμα από ταχίνι, όλο γεύση, και παγωτό ελληνικού καφέ, τριγύρω τραγανά καρύδια και αμύγδαλα. Ένα γλυκό μπουκιά και συχώριο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.