Θέα που κόβει την ανάσα από το «Kuzina»

Ανεβαίνουμε σε μία από τις ομορφότερες αθηναϊκές ταράτσες για να δοκιμάσουμε τα καινούργια πιάτα στο καλοκαιρινό μενού του Άρη Τσανακλίδη.

Θέα που κόβει την ανάσα από το «Kuzina»

Δεν υπάρχει αλλού αυτή η θέα που ενώνει τα αρχιτεκτονικά διαμάντια της αθηναϊκής αρχαιότητας. Μπροστά σου, σε απόσταση αναπνοής, η επιβλητική δωρική λιτότητα του Ναού του Ηφαίστου και ψηλά στο βάθος η φωτισμένη Ακρόπολη αποτελούν τα δυνατά χαρτιά που κάνουν το εστιατόριο να γεμίζει. Τα ιταλικά μπλέκονται με τα αμερικάνικα, τα κινέζικα με τα γαλλικά και τα ελληνικά – και το εστιατόριο σφύζει από ζωή.

Ο Άρης Τσανακλίδης, με ένα μενού που συμπεριλαμβάνει κορμό ελληνικών γεύσεων συμπληρωμένο με μεσογειακές κι εξωτικές ιδέες, έχει δημιουργήσει μέσα στα χρόνια ένα πολύ αγαπημένο σε Έλληνες και ξένους εστιατόριο, σημείο αναφοράς στην περιοχή. Από τα καινούργια καλοκαιρινά πιάτα που ξεχωρίζουν πρώτος και καλύτερος έρχεται ο τόνος tataki, που αναδεικνύει τη διάφανη σάρκα του ψαριού με έξτρα νοστιμιά από μια πικάντικη σάλτσα με wasabi, σόγια και ταχίνι.

Στη συνέχεια τις εντυπώσεις κλέβουν τόσο τα χειροποίητα στριφτάρια, μελωμένα με ξινοτύρι και τηγανητό σκόρδο, για την comfort νοστιμάδα τους όσο και η σαλάτα με καρπούζι, αγγούρι, φέτα και βασιλικό για την πρωτότυπη δροσιά της και την εντυπωσιακή γεωμετρία στο food styling. Σε γνώριμα κι ενδιαφέροντα ελληνικά γευστικά μονοπάτια κινούνται ο αστακός γιουβέτσι, αρωματισμένος με ούζο, εστραγκόν και σαφράν, αλλά και το αρνάκι με την ωραία αντίθεση ανάμεσα σε βελούδινο πουρέ μελιτζάνας και τα τραγανιστά τσιπς της. Αλλιώς υπάρχει ωραίο χιλιανό λαβράκι μαριναρισμένο σε miso και mirin, φουλ στο umami. Στο φινάλε, εκτός από το μιλφέιγ, χαρήκαμε ένα βελούδινο αρμενοβίλ με μαρέγκα, καραμελωμένα αμύγδαλα και σοκολάτα κι ένα εκμέκ με φρυγανισμένο τσουρέκι, παγωτό μαστίχα και γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Summer hits

Λαβράκι - αβοκάντο

Θέα που κόβει την ανάσα από το «Kuzina» - εικόνα 1

Ένα στεφάνι από μαριναρισμένο σε λάιμ λαβράκι, πασπαλισμένο με φρέσκο κόλιαντρο και τελείες καυτερής πιπεριάς, έχει στο κέντρο του έναν πολύ ωραίο και αρωματικό πουρέ αβοκάντο. Καλοκαιρινός συνδυασμός που εξιτάρει.

Χτένια - μπιζέλια

Θέα που κόβει την ανάσα από το «Kuzina» - εικόνα 2

Μυρίζει άνοιξη και καλοκαίρι μαζί αυτό το πιάτο, συνδυάζοντας την αλαβάστρινη τρυφεράδα και τη λεπτότητα των χτενιών με έναν πουρέ μπιζελιών σε ζωηρό πράσινο, που μοσχοβολάει σε κάθε μπουκιά.

Περισσότερες πληροφορίες

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.