«Χαρούπι»: Με... Κρήτη μέσω Θεσσαλονίκης μας αποχαιρετά το 2o Symposio at Ark

Τελευταίος προσκεκλημένος για φέτος, ο chef-patron Μανώλης Παπουτσάκης, με ξεχωριστές γεύσεις από τη βραβευμένη κρητική πρεσβεία που έχει στήσει στη Θεσσαλονίκη. Κλείστε θέση!

«Χαρούπι»: Με... Κρήτη μέσω Θεσσαλονίκης μας αποχαιρετά το 2o Symposio at Ark

Αυλαία ρίχνει το 2o Symposio at Ark ύστερα από ένα συναρπαστικά νόστιμο εξάμηνο γνωριμίας με βραβευμένα εστιατόρια της περιφέρειας, τους ίδιους τους σεφ τους, τις πιο δυνατές τους σπεσιαλιτέ. Ένα ενθουσιώδες κοινό κάθε ηλικίας ήρθε και ξαναήρθε στις ξεχωριστές βραδιές –οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν sold out από τη στιγμή της ανακοίνωσής τους– του 2oυ Symposio at Ark, που διοργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα», με την ευγενική χορηγία της Bottega, της Metro Cash & Carry και του Ούζου 12.

Κάθε βραδιά στη σάλα του «Ark» κι ένα μοναδικό ταξίδι πότε στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, πότε στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, πάντα όμως με την αμέριστη συμπαράσταση του executive chef του εστιατορίου Γιάννη Μπαξεβάνη και του chef de cuisine Φίλιππου Δημόπουλου, που έκαναν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου οι προσκεκλημένοι σεφ να μαγειρέψουν σαν... στο σπίτι τους.

«Χαρούπι»: Με... Κρήτη μέσω Θεσσαλονίκης μας αποχαιρετά το 2o Symposio at Ark - εικόνα 1

Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και στο τελευταίο ραντεβού που μας κλείνει για φέτος το πρωτοποριακό γαστρονομικό event, με επίτιμο καλεσμένο τoν Μανώλη Παπουτσάκη (20/6). Ο Χανιώτης σεφ έκανε με το «Χαρούπι» ένα από τα πιο πολυσυζητημένα openings των τελευταίων ετών στη συμπρωτεύουσα, στήνοντας μια πραγματική κρητική πρεσβεία στα Λαδάδικα: φέρνει σχεδόν όλες τις πρώτες ύλες από τη μεγαλόνησο, προσφέρει πολλές γνωστές και δημοφιλείς κρητικές σπεσιαλιτέ αλλά και ορισμένες ξεχασμένες γεύσεις, άλλοτε μένοντας πιστός στην παραδοσιακή συνταγή, άλλοτε παρεμβαίνοντας με λεπτές και κομψές πινελιές στο προσωπικό του ύφος.

Στο ραντεβού του με το αθηναϊκό κοινό θα παρουσιάσει μια επιλογή από τις πιο χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ που σερβίρει στη συμπρωτεύουσα, όπως η διά­σημη κρητική κρεατότουρτα με τη μορφή χειροποίητων ραβιολιών από χαρούπι και κρέμα αβγολέμονο ή το περίφημο γαμοπίλαφο με ζυγούρι και παγωτό γιαούρτι, γράφοντας έτσι έναν… fusion επίλογο για τη φετινή διοργάνωση στην πανέμορφη βεράντα του «Ark» πάνω στο κύμα.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

«Χαρούπι»: Με... Κρήτη μέσω Θεσσαλονίκης μας αποχαιρετά το 2o Symposio at Ark - εικόνα 2

Δείτε το μενού που ετοιμάζει το «Χαρούπι» για την Πέμπτη 20/6

Welcome drink
Ούζο 12

Πρώτο πιάτο
Χοχλιοί μπουμπουριστοί με ψητό σκόρδο, δενδρολίβανο, ξίδι Μαρουβά

Δεύτερο πιάτο
Κρητικό κουαρτέτο
• ο ντάκος αλλιώς
• αβγό ορτυκιού με στάκα, σπαράγγι και τρούφα
• χορτοκαλίτσουνο
• ραβιόλι χαρουπιού «κρεατότουρτα»

Τρίτο πιάτο
Γαμοπίλαφο με ζυγούριμε αλμυρό παγωτό γιαουρτιού-­πηχτόγαλου και τζελ λεμόνι

Επιδόρπιο
Μιλφέιγ ξεροτήγανο χαρουπιού

Επιδόρπιο κρασί
Vino dell’Amore Petalo Moscato

€ 38/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.