Δοκιμάσαμε κυνήγι φινετσάτο στο «Tudor Hall»

Στο αρχοντικότερο ρεστοράν της Αθήνας ο σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς μαγειρεύει κυνήγι με φινέτσα κι ένταση.

Δοκιμάσαμε κυνήγι φινετσάτο στο «Tudor Hall»

Μην ξεγελιέστε από λίγες ηλιόλουστες ημέρες... Συνήθως Μάρτη μήνα χιονίζει στην Αθήνα. Οπότε με το κρύο, που σίγουρα θα μας ξαναχτυπήσει την πόρτα σύντομα, ταιριάζει γάντι το κυνήγι. Πόσο μάλλον, όταν αυτό αποτελεί τη γαστρονομική πρόταση ενός χρυσοσκουφάτου εστιατορίου όπως το «Tudor Hall». Μέχρι το τέλος του μήνα, λοιπόν, ο σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς μας ετοιμάζει τέσσερις διαφορετικές σπεσιαλιτέ κυνηγιού, που έχουν γραμμένο στην ούγια το συνδυασμό φινέτσας κι έντασης. Ο σεφ διαλέγει προσεκτικά τις πρώτες ύλες και το κυνήγι προέρχεται από φάρμες στην Ελλάδα και sτο εξωτερικό, οπότε μπορείτε να το ευχαριστηθείτε με ήσυχη τη συνείδησή σας.

Η πιο ελαφριά πρόταση του μενού είναι η ψητή φραγκόκοτα, στην οποία εκτός από τη φινετσάτη γεύση χαίρεσαι και την αρχοντιά του old fashioned σερβιρίσματος, καθώς την επιδεικνύουν μέσα σε χάλκινη κατσαρόλα και στη συνέχεια την κόβουν μπροστά σου και σου σερβίρουν στήθος και μπούτι. Το ντελικάτο της κρέας –ένα πιο νόστιμο κοτόπουλο– με την τραγανή πέτσα περιχύνεται με μια φανταστική ντεμιγκλάς φραγκόκοτας και συνοδεύεται από μια φινετσάτη μουσελίν πατάτας αρτυμένη με σαφράν, γκλασαρισμένα πεκάν, ελιές Καλαμών και ρόκα, όπως και από ένα γλυκόξινο τσάτνεϊ από φιρίκι. Απολύτως ταιριαστό αυτό το σερβίρισμα με τη light side of luxury αύρα που αποπνέει το «Tudor Hall»…

Δοκιμάσαμε κυνήγι φινετσάτο στο «Tudor Hall» - εικόνα 1

Τα πιάτα του ειδικού μενού ανεβαίνουν κατόπιν σε ένταση. Τα χειροποίητα ραβιόλια γεμίζονται με το γευστικό κρέας του λαγού, που σιγομαγειρεύεται επί οκτώ ώρες (μπρεζέ), αφού προηγουμένως μαριναριστεί ένα βράδυ σε Κατώγι Αβέρωφ και ξινόγαλο. Το ελάφι σερβίρεται με δύο σάλτσες, μία ντεμιγκλάς και μία κόκκινων φρούτων για οξύτητα. Το δε αγριογούρουνο καρυκεύεται με κερκυραϊκά σπετσερικά και γαρνίρεται με πέστο ρίγανης. Η θέα της φωτισμένης Ακρόπολης, τέλος, ­αποτελεί το απόλυτο γοητευτικό εξτραδάκι.

Δοκιμάσαμε κυνήγι φινετσάτο στο «Tudor Hall» - εικόνα 2

Δοκιμάστε τα

Λαγός

Ένας ευτυχής συνδυασμός, στον οποίο τα εξαιρετικά χειροποίητα ραβιόλια γεμίζονται με γευστικό κρέας λαγού που σιγομαγειρεύεται επί οκτώ ώρες (μπρεζέ) και στη συνέχεια συνδυάζονται όμορφα με αγκινάρες και μυρωδάτη τρούφα.

Ελάφι

Το τρυφερό φιλέτο, σε άψογο σενιάν, ταιριάζει γάντι με τη δύναμη τραγανών παντζαριών, τη γλύκα της μαϊντανόριζας και το κάστανο. Η σάλτσα κρασιών Port και Syrah με μια ιδέα σοκολάτας «γράφει» απόλαυση.

Αγριογούρουνο

Η πιο ρουστίκ, παραδοσιακή πρόταση σε ένα φανταστικό στιφάδο, που σπινθηρίζει νοστιμάδα, έχοντας μια όσο πρέπει ξιδάτη σάλτσα κόκκινου κρασιού με ρίγανη, σελινόριζα και κρεμμυδάκια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.