«King's Theater»: ένα wine bar που μιλάει κρητικά

Σε ένα παραμυθένιο σκηνικό που θυμίζει κάστρο με ασπίδες και πανοπλίες πολύ κοντά στο σταθμό Μοναστηράκι.

«King's Theater»: ένα wine bar που μιλάει κρητικά

Το παραμυθένιο σκηνικό του «King’s Theater» ταίριαξε γάντι στις ημέρες των γιορτών που το αλλιώτικο αυτό wine bar άνοιξε τις πόρτες του πολύ κοντά στο σταθμό Μοναστηράκι. Ο εντυπωσιακός χώρος, όπως αφήνει να εννοηθεί και το όνομά του, στήνει σκηνικό που παραπέμπει σε κάστρο και μοιράζεται σε δύο ορόφους με τέσσερις διαφορετικές αίθουσες. Υπάρχουν η Royal σάλα, το αίθριο, η γαλλική κρεβατοκάμαρα και το ιπποτικό, κομπλέ με τις πανοπλίες και τις ασπίδες του.

Αυτό το σκηνικό υπερπαραγωγή κρύβει πάντως μια μεγάλη αγάπη για την Κρήτη, μια και ό,τι δοκιμάσετε προέρχεται αποκλειστικά από τη Μεγαλόνησο. Η λίστα κρασιών διατρέχει τον κρητικό αμπελώνα και αριθμεί περί τις 40 ετικέτες, αρκετές από τις οποίες σερβίρονται σε ποτήρι και περιλαμβάνουν γλυκές και αφρώδεις επιλογές. Μερακλίδικο κρητικό χρώμα έχουν επίσης οι συνοδευτικές ποικιλίες αλλαντικών και τυριών που στολίζουν από ανθότυρο με πιπέρια, τρυποτύρι, γαλομυζήθρα και πικάντικη γραβιέρα μέχρι καπνιστή πανσέτα, απάκι, παστράμι και πορκέτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.