30 χρόνια Tar: το δικό μας Octoberfest

Η κλασική μπυραρία στα Άνω Πατήσια γιορτάζει.

30 χρόνια Tar: το δικό μας Octoberfest

Το 1988 η μπύρα στα μυαλά των Ελλήνων ήταν ουσιαστικά ένα αναψυκτικό χωρίς ιδιατέρο κύρος. Το «Tar» που άνοιξε εκείνη τη χρονιά ο καθηγητή μουσικής Βαγγέλης Διακάκης, έβαλε σα στόχο του να γνωρίσει στους Αθηναίους την μεγάλη στυλιστική ποικιλία που έχουν οι μπύρες, εκφράζοντας την μεγάλη παράδοση της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Τον πέτυχε καταφέρνοντας να βάλει την έννοια του beer restaurant στην αθηναική σκηνή. Το «Tar» ήταν επίσης εκείνο που έφερε το κλίμα της μεγάλης ζυθογιορτής του Μονάχου, του Octoberfest, στην πόλη από το 1993, και συνεχίζει σταθερά την παράδοση και φέτος.

30 χρόνια Tar: το δικό μας Octoberfest - εικόνα 1

Από το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου λοιπόν και μέχρι τις 7 Οκτωβρίου στο παλιό σπίτι του 1930, και στον κήπο του, θα μπορούμε να πιούμε την σπέσιαλ Octoberfest μπύρα της Paulaner και το «Tar» θα φορέσει τα γαλανόλευκα χρώματά της. Θα έχει μάλιστα και ένα σπέσιαλ πλατώ με σνίτσελ λουκάνικα, γερμανικά τυριά και αλλαντικά, πατατοσαλάτα και τσάτνευ κόκκινου λάχανου για δύο άτομα και δύο από αυτές τις μπύρες που φτιάχνονται μόνο για τη γιορτή, στα 24€. Η ζυθογνωστική του λογική συνδυάζεται με τις μουσικές ανησυχίες του δημιουργού του και το «Tar» θα ξεκινήσει σύντομα τις μουσικές βραδιές του από τις οποίες έχουν περάσει πολλά γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.