Νέα πιάτα στο «Όμικρον»

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος δοκίμασε σε avant premiere το καλοκαιρινό μενού του Μίλτου Αρμένη και μας προετοιμάζει για δροσερά βράδια στον πανέμορφο κήπο του βραβευμένου εστιατορίου στη Νέα Ερυθραία.

Νέα πιάτα στο «Όμικρον»

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος δοκίμασε σε avant premiere το καλοκαιρινό μενού του Μίλτου Αρμένη και μας προετοιμάζει για δροσερά βράδια στον πανέμορφο κήπο του βραβευμένου εστιατορίου στη Νέα Ερυθραία.

Νέα πιάτα στο «Όμικρον» - εικόνα 1

Από αυτήν την εβδομάδα το μενού του κομψού εστιατορίου της Νέας Ερυθραίας αλλάζει, παίρνοντας καλοκαιρινό χρώμα. Ο σεφ Μίλτος Αρμένης, ένα από τα ταλέντα της γενιάς του, όπως επιβεβαιώνει και η πρόσφατη διάκριση του «Όμικρον» στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, παίζει πολύ με τα φρούτα στις καινούργιες του σπεσιαλιτέ. Το καρπάτσιο το σερβίρει με ροδάκινα και φουντούκια, το ταρτάρ τόνου με μάνγκο και αβοκάντο, τις γαρίδες τις ποσάρει σε χυμό πορτοκαλιού, βάζοντας δίπλα τους μάνγκο που έχει υποστεί ζύμωση (προσγειωμένη ένταση) και πεπόνι και περιχύνοντας το τραγανό κανταΐφι που τις σκεπάζει με μια πρωτότυπη γλυκόξινη σος από ελαιόλαδο, μέλι και ταχίνι. Αρκετά πιάτα τα δουλεύει conceptualίστικα. έτσι τον αγαπημένο συνδυασμό «καρπούζι με φέτα» τον μετατρέπει σε έναν αρτίστικο κύβο του Ρούμπικ ή εξελληνίζει τη σαλάτα καπρέζε με μανούρι, ντομάτα και ρίγανη.

Όπως είναι λογικό, το γευστικό­ χρώμα της πατρίδας του, της Κέρκυρας, παίζει δυνατά: το σοφρίτο κινείται μεταξύ παράδοσης και νεωτερισμού, με την πατάτα του σε τρεις διαφορετικές υφές και το μυλοκόπι μπουρδέτο, με πανακότα φέτας πασπαλισμένη με σπετσερικά. Το νοστιμότερο όλων που δοκιμάσαμε, πάντως, ήταν το κουσκούς, που οφείλει τη βαθιά του γεύση στο ότι βράζει σε ζωμό σουπιάς, με την ίδια μαγειρεμένη σε κενό έτσι που να αποκτάει τέλεια υφή και καψαλισμένη να δίνει καπνιστή απόχρωση στο πιάτο­. Οι φαν του κρέατος έχουν να δια­λέξουν ανάμεσα σε ένα γύρο προβατίνας πάνω σε χειροποίητη πίτα ή σε ένα rib eye για δύο, που σερβίρεται σε ασημένιο σκεύος με γαρνιτούρες σπανάκι σοτέ με λεμόνι, ντοματίνια με ρίγανη και πουρέ με τρούφα. Ο σεφ, τέλος, αποδομεί την πάβλοβα με πλάκες μαρέγκας, σούπα κόκκινων φρούτων και παγωτό σαντιγί και παίζει ωραία με τις παραλλαγές της σοκολάτας.

Δρόσου 1 & Αίγλης, Νέα Ερυθραία, 2106202475. Τιμή: € 35-45.

SUMMER MENU

Νέα πιάτα στο «Όμικρον» - εικόνα 2

Γαρίδες κανταΐφι
Το φρούτο μιλάει καθώς οι γαρίδες είναι ποσέ σε ζωμό πορτοκαλιού, το μάνγκο σε ζύμωση δίνει ένταση, το πεπόνι δροσίζει και η σάλτσα από ελαιόλαδο, μέλι και ταχίνι τού ταιριάζει πολύ.

Νέα πιάτα στο «Όμικρον» - εικόνα 3

Καρπούζι με φέτα
Αυτός ο κύβος του Ρούμπικ μπορεί και να είναι το πιο εντυπωσιακό ελληνικό πιάτο τούτο το καλοκαίρι. Οι κύβοι του καρπουζιού συνδυάζονται με κύβους από πανακότα φέτας, «χαβιάρι» μπαλσάμικου, λάδι δυόσμου και κρεμμύδι.

Νέα πιάτα στο «Όμικρον» - εικόνα 4

Σοφρίτο με υφές πατάτας
Η ένταση της σάλτσας του φιλέτου θυμίζει παράδοση. Οι υφές της πατάτας (βελούδινος πουρές, αλαβάστρινη με μαϊντανό και αέρινα τσιπς) εκπροσωπούν το ραφινάρισμα της νέας ελληνικής κουζίνας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.