Osteria Da Claudio

Ελαφρά και καλοφτιαγμένα πιάτα ιταλικής κουζίνας και μία από τις καλύτερες συλλογές γκράπας στην πόλη.

Osteria Da Claudio

Ελαφρά και καλοφτιαγμένα πιάτα ιταλικής κουζίνας και μία από τις καλύτερες συλλογές γκράπας στην πόλη.

Osteria Da Claudio - εικόνα 1

Αυτό που στα μάτια μου ξεχωρίζει τους ανθρώπους που ζουν από εκείνους που απλώς επιβιώνουν είναι τα πάθη. Λατρεύω τους ανθρώπους με πάθη. Εκείνους που μπορούν να περάσουν μια βραδιά μιλώντας για εστιατόρια, αυτοκίνητα, ταξίδια ή… ψάρια. Ακόμα κι αν το αντικείμενο του πάθους και πόθου τους με αφήνει παντελώς αδιάφορη, μπορώ να περάσω ώρες ακούγοντάς ή παρατηρώντας εκείνη τη σπίθα που έχουν στα μάτια. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που συμπάθησα τον Claudio, ιδιοκτήτη μιας τρατορίας στο Χαλάνδρι. Γιατί περάσαμε μπόλικη ώρα μπροστά σ' ένα ράφι με δεκάδες γκράπες, μονοποικιλιακές, παλαιωμένες ή απλές, μιλώντας γι' αυτές και μυρίζοντας τα μπουκάλια. Πρέπει να έχεις πραγματικό πάθος για να διατηρείς σε μια απλή τρατορία μια τέτοια λίστα από γκράπες. Δεν τις έχει όμως μόνο για να στολίζουν το ράφι. Ο Claudio τις γνωρίζει καλά και με τα τραγουδιστά ελληνικά του σου μιλά για καθεμιά τους με τρόπο σχεδόν θεατρικό.

Ας περάσουμε όμως στο προκείμενο. Το φαγητό. Πήγα Δευτέρα και το εστιατόριο είχε πολλή κίνηση. Παρακολουθώντας με το «αδιάκριτο» αφτί μου συζητήσεις, συνειδητοποίησα ότι οι περισσότεροι γνώριζαν καλά τα ιταλικά της ευρύτερης περιοχής κι έκαναν συνειδητά την επιλογή τους. Από ένα μενού με πολλές πάστες κι από τον πίνακα με τα πιάτα ημέρας διάλεξα μια πολύ νόστιμη piadina sorentina, λεπτό ζυμάρι που μέσα του κλείνει ρόκα, μοτσαρέλα και ντομάτα, και μια φρεσκοφτιαγμένη μπρουσκέτα με ντομάτα, σκόρδο και βασιλικό. Μετά το ρίξαμε στα ζυμαρικά δοκιμάζοντας al dente Casareccia με σολομό και κολοκύθι, ένα καλοφτιαγμένο πιάτο χωρίς κρέμες γάλακτος, κι εύγευστα, σωστά βρασμένα linguini mare monte, με γαρίδες και πορτσίνι, αν και δεν υπήρχαν πολλά μανιτάρια στο πιάτο! Το ίδιο καλά ήταν και τα τορτελίνι με γκοργκοντζόλα και σπεκ. Το συκώτι alla venezziana, σοταρισμένο με κρεμμύδι και σβησμένο σε κρασί, ήταν νόστιμο, αλλά το συκώτι είχε μπόλικες ίνες. Ένας μέτριος ανανάς με σαμπούκα και μια αδιάφορη σοκολατένια πανακότα είναι λόγος να μην ξαναπάρω γλυκό εδώ. Όλα τα άλλα όμως είναι λόγος για να ξανάρθω.

Up: Η ελαφριά μαγειρική, χωρίς κρέμες γάλακτος, και η εκπληκτική συλλογή με τις γκράπες. Down: Οι μικρές ποσότητες σολομού, πορτσίνι κ.λπ. στα αντίστοιχα πιάτα.

Περισσότερες πληροφορίες

Osteria Da Claudio

Κ. Βάρναλη 26, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.