Αμμος

Σχάρα και νησιώτικοι μεζέδες σ' ένα open air λευκό περιβάλλον, με τη θάλασσα σε απόσταση αναπνοής. Όλα επιμελημένα και «ντυμένα» με ελληνικό mainstream ήχο που τις Κυριακές τα μεσημέρια ακούγεται live.

Αμμος

Σχάρα και νησιώτικοι μεζέδες σ' ένα open air λευκό περιβάλλον, με τη θάλασσα σε απόσταση αναπνοής. Όλα επιμελημένα και «ντυμένα» με ελληνικό mainstream ήχο που τις Κυριακές τα μεσημέρια ακούγεται live.

Αμμος - εικόνα 1

Το «Άμμος» έχει την αύρα παλιάς αυλής, έχει όμως και τα καναπεδάκια του σε μια μεριά. Μοντέρνο όσο και παραδοσιακό, με ξύλο βαμμένο άσπρο, πλακάκια στα χρώματα της γης, μπλε τούλια και λευκά μοναστηριακά τραπέζια στολισμένα μ' ένα γλαστράκι βασιλικό, αφήνει ανοιχτή τη θέα προς τη θάλασσα συνθέτοντας ένα περιβάλλον άκρως τονωτικό και χαλαρωτικό συνάμα. Βρήκαμε την κουζίνα του πιο αναπτυγμένη από πέρυσι, ιδιαίτερα στον τομέα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, ενώ τα κρέατα διατηρήθηκαν στην ίδια πολύ καλή ποιότητα. Ταυτόχρονα, οι μεζέδες και η παρουσίασή τους φαίνεται ότι δουλεύτηκαν αρκετά. Για την ακρίβεια, σε ό,τι παραγγείλαμε δεν βρήκαμε κανένα ψεγάδι – συμβαίνουν κι αυτά.

Εξαιρετικό το welcome με άσπρο και μαύρο ψωμί, ελίτσες και κόκκινη πιπεριά σε λάδι. Η σαλάτα του βοσκού που διαλέξαμε πλούσια και δροσερή: όλα τα πράσινα μαζί με τηγανητό χαλούμι, μυρωδικά, καρύδια, κουκουνάρι και σάλτσα βινεγκρέτ. Στα οπωσδήποτε τα ψητά μανιτάρια με φλοίδες καπνιστής γραβιέρας, ρόκα και βαλσάμικο. Καλά το χαλούμι, οι κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα δυόσμου, οι τραγανές φλογέρες με γιδοτύρι, ζαμπόν και λιαστή ντομάτα, τα μπουρεκάκια Καισαρείας με παστουρμά, ρεγκάτο και ντομάτα. Ιδιαίτερη γεύση τα χανουμάκια, ανατολίτικες στεγνές μπαλίτσες από κιμά αρωματισμένες με κάρι, σε κρούστα σουσαμιού και σάλτσα δυόσμου. Φρέσκες οι γαρίδες και πολύ τρυφερό το χταπόδι σε σουβλάκι. Η σχάρα μάς ικανοποίησε και στο κλασικό ρεπερτόριο: κοτόπουλο, μπιφτέκι και ψαρονέφρι με σπιτικές τηγανητές πατάτες.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει τα μεσογειακά must: πάστες, ριζότο, τα της θάλασσας –από γαύρο, μπαρμπούνια και καλαμαράκια μέχρι καραβίδες, αστακομακαρονάδες, καβούρια και τσιπούρες– αλλά και ποικιλίες (κρεάτων ή θαλασσινών) αν θέλετε μια «πανοραμική» άποψη.

Το μεράκι τους είναι εμφανές και στα γλυκά, με top το σουφλέ σοκολάτας με παγωτό κρέμα και σιρόπι. Μπορείτε να εμπιστευτείτε την πανακότα, ενώ υπάρχουν και πιο απλές λύσεις, όπως ο χαλβάς ή το γιαούρτι με μέλι και φρούτα. Η λίστα κρασιών, όχι ιδιαίτερα μεγάλη, ικανή ωστόσο να δώσει επιλογές για τους απαιτούμενους συνδυασμούς

Διά ταύτα: Προσεγμένη κουζίνα με φρέσκα προϊόντα και σωστό ψήσιμο. Αρκεί να σας αρέσει να τρώτε παρέα με ελληνικά σουξέ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.