Αμμος

Το «Άμμος», μεζεδοπωλείο ανοιχτό με σκεπή, απέναντι από τα αλμυρίκια της παραλίας, είναι μια ελληνική συμφωνία σε λευκό, με πετρόλ πινελιές και έξυπνες λεπτομέρειες, όπως ένας «πολυέλαιος» από κουτάλια και πιρούνια, τα χάρτινα τραπεζομάντιλα με φωτογραφίες της άμμου, τα διακριτικά θαλασσινά στοιχεία στη διακόσμηση αλλά και μια κανονική βάρκα που μετεωρίζεται στην οροφή της εισόδου.

Αμμος

Συμφωνία θάλασσας, γεύσης και μουσικής

Αμμος - εικόνα 1

Στον παραλιακό δρόμο του Πόρτο Ράφτη, ανάμεσα στο cafe-bar «Navy style» και στο «Πόρτο Live» (με τα γνωστά κυριακάτικα hot προγράμματα), βρίσκουμε τις τελευταίες σεζόν μια πολύ νόστιμη (και μουσικά) όαση. Το «Άμμος», μεζεδοπωλείο ανοιχτό με σκεπή, απέναντι από τα αλμυρίκια της παραλίας, είναι μια ελληνική συμφωνία σε λευκό, με πετρόλ πινελιές και έξυπνες λεπτομέρειες, όπως ένας «πολυέλαιος» από κουτάλια και πιρούνια, τα χάρτινα τραπεζομάντιλα με φωτογραφίες της άμμου, τα διακριτικά θαλασσινά στοιχεία στη διακόσμηση αλλά και μια κανονική βάρκα που μετεωρίζεται στην οροφή της εισόδου. Παρέα με τις γεύσεις, η μουσική περιδιαβαίνει (από νωρίς και όταν νυχτώνει με DJ) σε όλες τις εποχές του ελληνικού τραγουδιού, ακολουθώντας την ατμόσφαιρα και τις διαθέσεις των πελατών. Έντεχνα (Θαλασσινός, Σαββόπουλος, Κότσιρας, Λιδάκης, Παπαζογλου), σύγχρονα λαϊκά, εποχή Καζαντζίδη, όλα στην ώρα τους – άλλοτε χαμηλόφωνα, άλλοτε σε φάση αληθινού γλεντιού. Τις Κυριακές, μάλιστα, μια μικρή ορχήστρα με δύο αντρικές φωνές (τον Γιώργο και τον Χρήστο) οδηγεί τα πράγματα στο χορό – ακόμα και πάνω στα τραπέζια.

Κι αφού μας άνοιξε η όρεξη μ' αυτά, πάμε στον κατάλογο, όπου συναντάς νοστιμιές όπως τα ζουμερά κεφτεδάκια από δύο είδη κρέατος, αρωματισμένα με ούζο και σάλτσα δυόσμου, το χαλούμι στο φούρνο με άρωμα μουστάρδας, χωριάτικο λουκάνικο με καπνιστό τυρί μετσοβόνε, τραγανά μπουρεκάκια με παστουρμά, ρεγκάτι και ντομάτα, κολοκυθοκεφτέδες με τυριά, σαγανάκι γαρίδας, μυκονιάτικου στιλ μελιτζάνα φουρνιστή με φρέσκια ντομάτα και γραβιέρα, χοιρινή τηγανιά από λαιμό, φορμαέλα Αράχοβας πανέ με ξηρούς καρπούς και σάλτσα μελιού. Και φυσικά, δροσερές, άκρως μεσογειακές σαλάτες, φαρφάλες φλαμπέ με βότκα, καπνιστός σολομός και κρέμα, αστακομακαρονάδα κ.λπ. Στα κυρίως, υπάρχουν όλα τα ψητά της σχάρας (απ' τους κιμάδες δεν λείπει και η σεφταλιά), ενώ φέτος υπάρχει και φρέσκο ψάρι ημέρας. Στα γλυκά, διαλέγεις ανάμεσα σε πανακότα με σιρόπι φράουλας, σουφλέ σοκολάτας με παγωτό, μους γιαουρτιού με κρέμα γάλακτος και σιρόπι βύσσινο,

μηλόπιτα, φρούτα ή παγωτό. Η κάβα, εκτενής όσο χρειάζεται, προσφέρει λύσεις για κάθε πιάτο.

Σε σύγκριση με προηγούμενα καλοκαίρια, βρήκαμε το «Άμμος» ανανεωμένο από κάθε άποψη. Παίζει με επιτυχία στο τερέν του κεφιού, ενώ παράλληλα προσέχει πολύ και την κουζίνα του.

INFO

ΑΜΜΟΣ Αγ. Μαρίνας 52, Αυλάκι, Πόρτο Ράφτη, 22990/84550. Κυρ. μεσημ. ζωντανή μουσική. Τιμή: € 20-25.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.