Για μία εβδομάδα, η Ίμπιζα αφήνει τις παραλίες της και… ανηφορίζει στον Λυκαβηττό. Από τις 16 έως τις 22 Μαρτίου, το St. George Lycabettus Hotel μεταμορφώνεται σε μια μικρή γαστρονομική πρεσβεία της Ισπανίας, φιλοξενώντας ένα φεστιβάλ που φέρνει στην Αθήνα τα αρώματα, τις γεύσεις και τον μεσογειακό παλμό των Βαλεαρίδων Νήσων.
Στο rooftop La Suite Lounge, με την πανοραμική θέα που απλώνεται μέχρι τον Σαρωνικό, η ισπανική κουζίνα παίρνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα από ένα μενού γεμάτο ένταση και αυθεντικότητα. Το φεστιβάλ διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα και την Ακαδημία Γαστρονομίας Ίμπιζα & Φορμεντέρα.

Καλεσμένοι της διοργάνωσης είναι δύο από τις πιο ενδιαφέρουσες μορφές της σύγχρονης κουζίνας της Ίμπιζα: ο Alberto Pacheco από το Es Fumeral, γνωστός για την κομψή και σύγχρονη ματιά του στα προϊόντα γης και θάλασσας, και ο πολυβραβευμένος Jose Miguel Bonet από το Es Ventall, που αναδεικνύει την αυθεντική κουζίνα των Βαλεαρίδων μέσα από δημιουργικές, σύγχρονες ερμηνείες.
Στο τραπέζι θα κάνουν την εμφάνισή τους εμβληματικά πιάτα όπως bullit de peix, manos de cerdo con caviar, η αυθεντική sobrassada και φίνα παραδοσιακά γλυκίσματα, σε ένα μενού που αναδεικνύει τη μεσογειακή γενναιοδωρία των υλικών. Την εμπειρία συμπληρώνουν επιλεγμένα ισπανικά κρασιά και μουσικές που θυμίζουν τα θρυλικά ηλιοβασιλέματα του Café del Mar, μεταφέροντας το πνεύμα του νησιού στην αθηναϊκή νύχτα.
Το φεστιβάλ δεν περιορίζεται μόνο στη γεύση. Στο Screening Room του ξενοδοχείου θα προβάλλονται καθημερινά ισπανικές ταινίες όπως το Campeones, το El Olivo και το Azul oscuro casi negro, δίνοντας μια ακόμη διάσταση στην ισπανική κουλτούρα. Με άλλα λόγια, για μία εβδομάδα η Αθήνα αποκτά άρωμα Ισπανίας — και ο Λυκαβηττός γίνεται το πιο γευστικό σημείο συνάντησης της Μεσογείου.
Για κρατήσεις καλέστε 2107416191 ή κλείστε online ΕΔΩ