Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, το εμβληματικό εστιατόριο υποδέχεται το επίσης εμβληματικό κτήμα, σε μια εορταστική βραδιά οινογευσίας.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα © Λεωνίδας Τούμπανος

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, ο Βασίλαινας φιλοξενεί μια αξέχαστη εορταστική βραδιά οινογευσίας με το κορυφαίο Κτήμα Σκούρα και με ένα wine-paired μενού 7 σταδίων επιμελημένο από τον Θανάση Βασίλαινα και τον σεφ Κυριάκο Χασάπογλου.

Ο πυρήνας της φιλοσοφίας στην οικογένεια Σκούρα συνοψίζεται σε 4 άξονες: Στην αγνότητα, τη διαύγεια της ποικιλίας, την έκφραση του μεσοκλίματος και την απόλυτη αποτύπωση του terroir. Το Κτήμα Σκούρας ξεκίνησε το 1986 με αδιαπραγμάτευτη προσήλωση στην παραγωγή εξαιρετικού σταφυλιού, καθώς όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο δημιουργός Γιώργος Σκούρας "μόνο από άριστο φρούτο μπορεί να προκύψει ένα πραγματικά σπουδαίο κρασί".

O Βασίλαινας καλωσορίζει το Κτήμα Βιβλία Χώρα

Το Κτήμα Σκούρα, όλα αυτά τα χρόνια, μας έχει δώσει ανεπανάληπτα κρασιά τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε στο επιβλητικό επισκέψιμο οινοποιείο λίγο έξω από το Ναύπλιο, όπου θα περιηγηθείτε στο εντυπωσιακό κελάρι των 1.000 βαρελιών, στους χώρους εμφιάλωσης, οινοποίησης και αποθήκευσης του κρασιού και θα μυηθείτε στο κρασί δοκιμάζοντας διαφορετικές ετικέτες με θέα τη φύση.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Κυρ-Γιάννη 2

Μέχρι, όμως, να πραγματοποιήσετε αυτό το ταξίδι, μπορείτε -την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου- να ζήσετε μια όμορφη βραδιά "ανακάλυψης" της οινικής διαδρομής της οικογένειας Σκούρα με οικοδεσπότες τον Δημήτρη και τη Στέλλα — τη δεύτερη γενιά του οινοποιείου.

Το μενού με τα pairings

  • Προζυμένιο ψωμί αργής ωρίμανσης, βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μάνης 
  • Ταραμοσαλάτα "Βασίλαινας" / τραγανές αραβικές πίτες 
  • Φαγκρί ουρά / lime, λεμόνι, ραπανάκι, σχοινόπρασο - Κτήμα Σκούρα, Μαντινεία, Π.Ο.Π. Μαντινεία
  • Γιουβετσάκι γαρίδας / καπνιστή τομάτα, βασιλικός - Κτήμα Σκούρα, Peplo rosé, Αγιωργίτικο, Syrah, Μαυροφίλερο, Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος
  •  Φαγρί φιλέτο φρικασέ / χόρτα εποχής, σελινόριζα - Κτήμα Σκούρα, Viogner Cuvée, Λαρσινός, Viogner, Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος
  • Βοδινό Μάγουλο / πουρές πατάτας, μανιτάρια - Κτήμα Σκούρα, Μέγας Οίνος, Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon, Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος
  • Σοκολάτα / κρέμα σεράνο, μοντέ γάλακτος, σάλτσα από παλαιωμένο κονιάκ, παγωτό αλμυρής καραμέλας- Κτήμα Σκούρα, Τιτάνας, Μαυρόστυφο, Αργος

Info
 
Τιμή: €65/ άτομο / Περιορισμένες θέσεις.
Κρατήσεις στο 210 7210501 ή εδώ.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ελληνική γαστρονομική παράδοση γιορτάζει στο "Ark"

Με μια γιορτινή joie de vivre αλλά πιστό στην κλασική του ταυτότητα, το "Ark" γίνεται το απόλυτα κοσμοπολίτικο σκηνικό των ημερών, σε αρμονία με τη μαγευτική θαλασσινή του τοποθεσία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/12/2025

"Bungalow 7": Τα Αστέρια Γλυφάδας λάμπουν γιορτινά

Oι πιο λαμπερές μέρες του χρόνου ανοίγουν τη βαθιά νόστιμη αγκαλιά του "Bungalow 7" με 2 ειδικά σχεδιασμένα ρεβεγιόν menus γεμάτα fusion ανατροπές.

Ovio και Cupola στηρίζουν με τα ξεχωριστά πιάτα τους τα Παιδικά Χωριά SOS

Το 50% των εσόδων από τα ξεχωριστά πιάτα των εστιατορίων Ovio και Cupula διατίθεται στα Παιδικά Χωριά SOS.

'Onuki': Το πρώτο εστιατόριο του 'The Ilisian' είναι εδώ

Με επικεφαλής τον βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο σεφ, Σταμάτη Σκριάπα, το εν λόγω σποτ παρουσιάζει μία sui generis ιαπωνική κουζίνα, γαρνιρισμένη με μυστήριο και κοσμοπολιτισμό.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Τα Taco Bell πάνε και Πανόρμου

Από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, το νέο κατάστημα στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 73 ξεκινά τη λειτουργία του, φέρνοντας την αναγνωρίσιμη αισθητική και το μενού του brand σε μία ακόμη γειτονιά της πόλης.

Sunday Brunch στο "ORA": Η πιο εκλεπτυσμένη Κυριακάτικη συνήθεια της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Στο "One&Only Aesthesis", εκεί όπου η θάλασσα γίνεται καμβάς πολυτέλειας, οι Κυριακές αποκτούν δικό τους ρυθμό.