Μια ιταλική κουζίνα του Κεραμεικού κάνει ακόμα και τους δύσπιστους να λένε ‘Mamma Mia!’

Ιταλική φινέτσα και arty ατμόσφαιρα, εκεί όπου η γεύση συναντά την υψηλή αισθητική.

σ

Στη γωνία της Παραμυθίας με τη Σαλαμίνος, εκεί όπου κάποτε έγραψε ιστορία το θρυλικό "Funky Gourmet", το μοναδικό νεοκλασικό γνωρίζει νέες δόξες. Το "Amante Athens" έχει μεταμορφώσει το εμβληματικό κτίριο σε ένα arty, σύγχρονο στέκι με βέρα ιταλική ψυχή. Με το που μπαίνεις, το βλέμμα μαγνητίζει μια σύγχρονη απαστράπτουσα Μόνα Λίζα με μια φούξια τσιχλόφουσκα, που σου κλείνει το μάτι.

Μια ιταλική κουζίνα του Κεραμεικού κάνει ακόμα και τους δύσπιστους να λένε ‘Mamma Mia!’ - εικόνα 1

Στο πρωτότυπο σκηνικό με το μοντέρνο design, που θυμίζει περισσότερο art gallery παρά εστιατόριο, ο Ιταλός σεφ Giovanni Fiorentino, σε συνεργασία με τον Δημήτρη Καραμήτσο, χτίζει ένα μενού που πατάει γερά στη μεσογειακή παράδοση και την εμπλουτίζει δημιουργικά: arancini με ραγού και μοτσαρέλα, ραβιόλι με ρικότα και κρέμα κολοκύθας, λινγκουίνι με μελάνι σουπιάς και ταρτάρ γαρίδας, κάθε πιάτο είναι μια μικρή απόδειξη ότι η σημασία στη λεπτομέρεια και η δημιουργικότητα κάνουν όλη τη διαφορά.

Σημείωσε ότι πολλά από τα ζυμαρικά παρασκευάζονται επιτόπου. Από το "Amante" δεν φεύγεις αν δεν δοκιμάσεις το δροσερό semifreddo με μπισκότο αλλά και την κλασική panna cotta με φρούτα του δάσους, για μια ολοκληρωμένη εμπειρία ιταλικής φινέτσας. Το μενού συνοδεύεται ιδανικά από δροσερά spritz, ιντριγκαδόρικα signature cocktails και, φυσικά, την ενημερωμένη wine list, με πάνω από 100 ετικέτες, κυρίως από τον ιταλικό και τον ελληνικό αμπελώνα.

Διαβάστε Επίσης

Μια ιταλική κουζίνα του Κεραμεικού κάνει ακόμα και τους δύσπιστους να λένε ‘Mamma Mia!’ - εικόνα 3

Περισσότερες πληροφορίες

Amante Athens

Παραμυθίας 13, Κεραμεικός
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.