
Στη φετινή προσθήκη του γαστρονομικού χάρτη στη speakeasy γωνιά της οδού Κτενά, πρωταγωνιστής είναι η υψηλών στροφών πρόταση του σεφ Νίκου Ζερβού στις Yphes για μια κουζίνα που αντλεί επιρροές από τη Μεσόγειο και την Ασία.
Το μενού στις Yphes ακολουθεί το πρόσταγμα της δημιουργικότητας, η οποία προλογίζεται από σαλάτες και ορεκτικά comfort λογικής, όπως τα ψητά σπαράγγια με άγρια χόρτα, σκόρδο και dressing με κίτρο και τρούφα και οι κροκέτες πατάτας με τσορίθο, τόνο, rocoto mayo και γραβιέρα Κρήτης.

Δυνατό χαρτί είναι και τα ωμά, με must εκπροσώπους τους το δαντελένιο λαβράκι σεβίτσε, το μαγιάτικο tiradito και το μοσχαρίσιο ταρτάρ με αφρό παλαιωμένης παρμεζάνας. Από ζυμαρικά, θα δοκιμάσετε τα ραβιόλι με μοσχαρίσια μάγουλα και αφρό μετσοβόνε και τα ταλιολίνι με καραβίδες ταρτάρ, αβγοτάραχο και λέμονγκρας.
Στο γήπεδο της κρεοφαγίας, η καραμελωμένη πανσέτα με τραχανά και πίκλα αγγούρι, η σιγομαγειρεμένη στηθοπλευρά με αφρό πατάτας και το χεράκι αρνιού με ριγανάτο πουρέ πατάτας, αρωματικό γιαούρτι και σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης δίνουν τον τόνο, λίγο πριν στο τραπέζι φτάσει το must try tiramisu pistachio, για το οποίο αξίζει να κρατήσετε λίγο χώρο.

Info
Κτενά 3, κέντρο, 2113335433, yphesrestaurant.com, Yphes Athens, @yphes.athens