Για ψαγμένη κουζίνα στο σχεδόν κρυφό bistro του αθηναϊκού κέντρου

Στην καρδιά της πόλης και σε ένα speakeasy σημείο της, ο Νίκος Ζερβός δημιουργεί γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.

Για ψαγμένη κουζίνα στο σχεδόν κρυφό bistro του αθηναϊκού κέντρου © Yphes Athens

Στη φετινή προσθήκη του γαστρονομικού χάρτη στη speakeasy γωνιά της οδού Κτενά, πρωταγωνιστής είναι η υψηλών στροφών πρόταση του σεφ Νίκου Ζερβού στις Yphes για μια κουζίνα που αντλεί επιρροές από τη Μεσόγειο και την Ασία.

Το μενού στις Yphes ακολουθεί το πρόσταγμα της δημιουργικότητας, η οποία προλογίζεται από σαλάτες και ορεκτικά comfort λογικής, όπως τα ψητά σπαράγγια με άγρια χόρτα, σκόρδο και dressing με κίτρο και τρούφα και οι κροκέτες πατάτας με τσορίθο, τόνο, rocoto mayo και γραβιέρα Κρήτης.

Yphes
©Bouzoukas

Δυνατό χαρτί είναι και τα ωμά, με must εκπροσώπους τους το δαντελένιο λαβράκι σεβίτσε, το μαγιάτικο tiradito και το μοσχαρίσιο ταρτάρ με αφρό παλαιωμένης παρμεζάνας. Από ζυμαρικά, θα δοκιμάσετε τα ραβιόλι με μοσχαρίσια μάγουλα και αφρό μετσοβόνε και τα ταλιολίνι με καραβίδες ταρτάρ, αβγοτάραχο και λέμονγκρας.

Στο γήπεδο της κρεοφαγίας, η καραμελωμένη πανσέτα με τραχανά και πίκλα αγγούρι, η σιγομαγειρεμένη στηθοπλευρά με αφρό πατάτας και το χεράκι αρνιού με ριγανάτο πουρέ πατάτας, αρωματικό γιαούρτι και σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης δίνουν τον τόνο, λίγο πριν στο τραπέζι φτάσει το must try tiramisu pistachio, για το οποίο αξίζει να κρατήσετε λίγο χώρο.

Yphes
©Bouzoukas

Info

Κτενά 3, κέντρο, 2113335433, yphesrestaurant.com, Yphes Athens, @yphes.athens

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.