Το café της Lacoste στο Μονακό είναι κάτι που αξίζει να δεις

Το εμβληματικό fashion brand κάνει τα πρώτα του βήματα στον χώρο της εστίασης και μάλιστα με σοβαρό στυλ.

λακοστ

H μάρκα Lacoste μόλις ξεπέρασε τα όρια του τένις και μπήκε εντυπωσιακά στον χώρο της εστίασης, και μάλιστα με σοβαρό στυλ, ανοίγοντας το πρώτο του καφέ. Χτισμένο στην Méridien Beach Plaza στο Μονακό, το νέο Café Lacoste δεν είναι απλώς ένα pop-up εστιατόριο ή ένα ακόμα PR stunt μιας διάσημης εταιρείας. Αντιθέτως, αυτό το ηλιόλουστο στέκι σηματοδοτεί την πρώτη απόπειρα της εταιρίας στον τομέα του hospitality, συνδυάζοντας τον αθλητισμό, τη γαστρονομία και την κομψότητα με ένα instagrammable στοιχείο που καθιστά την επίσκεψή σου στον χώρο μία μοναδική εμπειρία.

Για την υλοποίηση του μενού, η Lacoste εμπιστεύτηκε τον διάσημο restauranter Riccardo Giraudi, με έδρα το Μονακό, ο οποίος ανέπτυξε την βασική ιδέα και τη γαστρονομική κατεύθυνση του πρωτότυπου καφέ. Το αποτέλεσμα είναι ένα μενού που συνδυάζει οικεία βασικά πιάτα πολυτελών ξενοδοχείων με κλασσικές γαλλικές γεύσεις σε μία πιο fun εκδοχή τους.

"Για τη συνεργασία μας με τη Lacoste, θέλαμε να προσφέρουμε μια μοναδική εμπειρία, συνδυάζοντας φρεσκάδα, ισορροπία και καινοτόμες γεύσεις”, δήλωσε ο Thierry Paludetto, Executive Chef του Ομίλου Giraudi για το πρότζεκτ. "Κάθε πιάτο αντανακλά την κομψότητα και τον χαρακτήρα της μάρκας μέσα από εξαιρετικά συστατικά και τολμηρούς συνδυασμούς”.

Η τοποθεσία του καφέ στο Le Méridien Beach Plaza είναι ιδανική για να αποτυπώσει την απολαυστική ουσία της μεσογειακής ζωής. Ο χώρος αξιοποιεί στο έπακρο το παραθαλάσσιο περιβάλλον του, δημιουργώντας ένα χώρο όπου ο χαλαρός ρυθμός του απέραντου γαλάζιου συναντά την κομψότητα και την πολυτέλεια που κανείς περιμένει από το φιλόξενο Μονακό.

Ο σχεδιασμός του Le Café Lacoste Monaco ενσωματώνει στοιχεία που αντικατοπτρίζουν τόσο την ταυτότητα της Lacoste όσο και τη φυσική ομορφιά της Γαλλικής Ριβιέρας. Ο χώρος ενθαρρύνει τους επισκέπτες να χαλαρώσουν, είτε απολαμβάνοντας ένα χαλαρό πρωινό είτε παρακολουθώντας το μαγικό ηλιοβασίλεμα με ένα βραδινό απεριτίφ.

Το καφέ διατηρεί διαφορετικά ωράρια λειτουργίας ανάλογα με την εποχή, προσαρμοζόμενο στα τουριστικά πρότυπα του Μονακό αλλά και στις προτιμήσεις των μόνιμων κατοίκων. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες έως και τον Σεπτέμβριο, το Le Café Lacoste Monaco υποδέχεται επισκέπτες από τις 9 π.μ. έως τις 2 π.μ., εξυπηρετώντας τόσο όσους ξυπνούν νωρίς όσο και όσους αναζητούν μια εκλεπτυσμένη επιλογή δείπνου αργά το βράδυ.

Από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, ο χώρος προσαρμόζει το ωράριό του από τις 9 π.μ. έως τα μεσάνυχτα, διατηρώντας τα υψηλά πρότυπα εξυπηρέτησης και κουζίνας που αναμένουν οι επισκέπτες καθ' όλη τη διάρκεια των μεταβαλλόμενων εποχών.
Όσο για το design, δεν υπάρχει τίποτα το διακριτικό στο εσωτερικό του Café Lacoste. Η ταυτότητα του brand είναι σε πλήρη προβολή, από τις βαθιές πράσινες αποχρώσεις και τα ανάγλυφα φινιρίσματα μέχρι ένα χαλί στο χρώμα της άμμου που θυμίζει τις χωμάτινες αυλές του Monte-Carlo Country Club.

Ένας γιγάντιος κροκόδειλος εκτείνεται στον κεντρικό τοίχο, ενώ μικρότερα μοτίβα εμφανίζονται σε μαξιλάρια και λεπτομέρειες σε όλο το χώρο. Είναι ένα τολμηρό, καθηλωτικό περιβάλλον που αποτυπώνει την ενέργεια του ονόματος Lacoste. Εξωτερικά, η βεράντα προσφέρει μια πιο ήρεμη αντίθεση με θέα στη θάλασσα - ανοιχτή και ανεπίσημη, αλλά ταυτόχρονα έντονα εμπνευσμένη από την μάρκα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
12/12/2025

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Θamon Contemporary Restaurant": Πώς λένε τη μπιστρονομία στα ηπειρώτικα;

Στο καλοστημένο μπιστρό του Θανάση Τάσσου στα Γιάννενα η ηπειρώτικη κουζίνα τιμάται όπως της αρμόζει.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.

"Πασατέμπος": Τοπική γεύση με ζεστό χαμόγελο στην Καστοριά

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη.