Τι γεύση μας αφήνει το Βαρούλκο της Σαντορίνης

Στην 4η χρονιά του στο νησί, το "Varoulko" του Λευτέρη Λαζάρου μας ταξιδεύει σε ένα άλλο μπλε από εκείνο του Μικρολίμανου, με τον Ηλία Τσικρίκη να κρατά τα ηνία της γεύσης με σεβασμό στον μέντορά του, επιδέξιο χέρι και στιβαρή τεχνική υψηλού επιπέδου.

Τι γεύση μας αφήνει το Βαρούλκο της Σαντορίνης

Όταν έφτασα στο "Varoulko Santorini", ο πυρωμένος ηλιακός δίσκος είχε ήδη ξεκινήσει να βυθίζεται γοργά στη θάλασσα. Ήθελα βέβαια να βρίσκομαι εκεί λίγο νωρίτερα για να προλάβω ολόκληρο το τελετουργικό του ηλιοβασιλέματος έτσι όπως το ζεις γύρω από τη μαγική πισίνα του ξενοδοχείου "Grace", αλλά και πάλι η θέα του ορίζοντα, βαμμένου απ’άκρη σ’άκρη με τα πιο όμορφα χρώματα μιας καλοκαιρινής ημέρας στη Σαντορίνη, έχει τον τρόπο της να σε καθηλώνει.

Πίνω ένα παγωμένο κοκτέιλ στους αναπαυτικούς καναπέδες και περιεργάζομαι αφ’υψηλού τη βεράντα του εστιατορίου, που μοιάζει έτοιμη να πετάξει πάνω από την Καλντέρα και τον χαρακτηριστικό βράχο του Σκάρου στο Ημεροβίγλι. 

Κριτική Εστιατορίου: Varoulko Santorini 3
© Grace Hotel_Auberge Resorts Collection

Στα τραπέζια, που στρώνονται με ολόλευκα κολλαριστά τραπεζομάντιλα και περιβάλλονται από πολυθρόνες στις γκριζωπές αποχρώσεις της λάβας, κάθονται (Σαντορίνη γαρ) καλοβαλμένα ζευγάρια όλων των ηλικιών. Ρομαντζάρουν ευτυχισμένα, οι εσάρπες των κυριών ανεμίζουν στο βραδινό βοριαδάκι, και πέρα από την καρτποσταλική ατμόσφαιρα, απολαμβάνουν εμφανώς τη σινιέ θαλασσινή γαστρονομία του Λευτέρη Λαζάρου.

Είναι η τέταρτη χρονιά που ο σπουδαίος μας σεφ ταξιδεύει το "Varoulko" του σε ένα άλλο μπλε από εκείνο του Μικρολίμανου και η τρίτη κατά σειρά που συνεργάζεται με τον Ηλία Τσικρίκη, ο οποίος κρατά το ρόλο του επικεφαλής σεφ στην κουζίνα του "Varoulko Santorini" με σεβασμό στον μέντορά του, επιδέξιο χέρι και στιβαρή τεχνική υψηλού επιπέδου. 

Κριτική Εστιατορίου: Varoulko Santorini 9
© Grace Hotel_Auberge Resorts Collection

Τόσο στο μεγάλο μενού γευσιγνωσίας Λάβα των δέκα σταδίων όσο και στο μικρότερο Αιγαίο με επτά, χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ γνώριμες από το αθηναϊκό εστιατόριο συναντούν άλλες καμωμένες ειδικά για το νησί. Όλες μαζί σε καλούν σε ένα ταξίδι στα καταγάλανα νερά μιας νέας θαλασσινής ελληνικής κουζίνας με άξιο καπετάνιο, που δεν καταλαβαίνει από φουρτούνες και φροντίζει να εξελίσσει διαρκώς το ρεπερτόριο της.

Διάβασε αναλυτικά την κριτική του 'α' για το Varoulko Santorini εδώ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
12/09/2025

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.