Τι γεύση μας αφήνει το Βαρούλκο της Σαντορίνης

Στην 4η χρονιά του στο νησί, το "Varoulko" του Λευτέρη Λαζάρου μας ταξιδεύει σε ένα άλλο μπλε από εκείνο του Μικρολίμανου, με τον Ηλία Τσικρίκη να κρατά τα ηνία της γεύσης με σεβασμό στον μέντορά του, επιδέξιο χέρι και στιβαρή τεχνική υψηλού επιπέδου.

Τι γεύση μας αφήνει το Βαρούλκο της Σαντορίνης

Όταν έφτασα στο "Varoulko Santorini", ο πυρωμένος ηλιακός δίσκος είχε ήδη ξεκινήσει να βυθίζεται γοργά στη θάλασσα. Ήθελα βέβαια να βρίσκομαι εκεί λίγο νωρίτερα για να προλάβω ολόκληρο το τελετουργικό του ηλιοβασιλέματος έτσι όπως το ζεις γύρω από τη μαγική πισίνα του ξενοδοχείου "Grace", αλλά και πάλι η θέα του ορίζοντα, βαμμένου απ’άκρη σ’άκρη με τα πιο όμορφα χρώματα μιας καλοκαιρινής ημέρας στη Σαντορίνη, έχει τον τρόπο της να σε καθηλώνει.

Πίνω ένα παγωμένο κοκτέιλ στους αναπαυτικούς καναπέδες και περιεργάζομαι αφ’υψηλού τη βεράντα του εστιατορίου, που μοιάζει έτοιμη να πετάξει πάνω από την Καλντέρα και τον χαρακτηριστικό βράχο του Σκάρου στο Ημεροβίγλι. 

Κριτική Εστιατορίου: Varoulko Santorini 3
© Grace Hotel_Auberge Resorts Collection

Στα τραπέζια, που στρώνονται με ολόλευκα κολλαριστά τραπεζομάντιλα και περιβάλλονται από πολυθρόνες στις γκριζωπές αποχρώσεις της λάβας, κάθονται (Σαντορίνη γαρ) καλοβαλμένα ζευγάρια όλων των ηλικιών. Ρομαντζάρουν ευτυχισμένα, οι εσάρπες των κυριών ανεμίζουν στο βραδινό βοριαδάκι, και πέρα από την καρτποσταλική ατμόσφαιρα, απολαμβάνουν εμφανώς τη σινιέ θαλασσινή γαστρονομία του Λευτέρη Λαζάρου.

Είναι η τέταρτη χρονιά που ο σπουδαίος μας σεφ ταξιδεύει το "Varoulko" του σε ένα άλλο μπλε από εκείνο του Μικρολίμανου και η τρίτη κατά σειρά που συνεργάζεται με τον Ηλία Τσικρίκη, ο οποίος κρατά το ρόλο του επικεφαλής σεφ στην κουζίνα του "Varoulko Santorini" με σεβασμό στον μέντορά του, επιδέξιο χέρι και στιβαρή τεχνική υψηλού επιπέδου. 

Κριτική Εστιατορίου: Varoulko Santorini 9
© Grace Hotel_Auberge Resorts Collection

Τόσο στο μεγάλο μενού γευσιγνωσίας Λάβα των δέκα σταδίων όσο και στο μικρότερο Αιγαίο με επτά, χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ γνώριμες από το αθηναϊκό εστιατόριο συναντούν άλλες καμωμένες ειδικά για το νησί. Όλες μαζί σε καλούν σε ένα ταξίδι στα καταγάλανα νερά μιας νέας θαλασσινής ελληνικής κουζίνας με άξιο καπετάνιο, που δεν καταλαβαίνει από φουρτούνες και φροντίζει να εξελίσσει διαρκώς το ρεπερτόριο της.

Διάβασε αναλυτικά την κριτική του 'α' για το Varoulko Santorini εδώ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
31/10/2025

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.