Τι γεύση μας αφήνει το Βαρούλκο της Σαντορίνης

Στην 4η χρονιά του στο νησί, το "Varoulko" του Λευτέρη Λαζάρου μας ταξιδεύει σε ένα άλλο μπλε από εκείνο του Μικρολίμανου, με τον Ηλία Τσικρίκη να κρατά τα ηνία της γεύσης με σεβασμό στον μέντορά του, επιδέξιο χέρι και στιβαρή τεχνική υψηλού επιπέδου.

Τι γεύση μας αφήνει το Βαρούλκο της Σαντορίνης

Όταν έφτασα στο "Varoulko Santorini", ο πυρωμένος ηλιακός δίσκος είχε ήδη ξεκινήσει να βυθίζεται γοργά στη θάλασσα. Ήθελα βέβαια να βρίσκομαι εκεί λίγο νωρίτερα για να προλάβω ολόκληρο το τελετουργικό του ηλιοβασιλέματος έτσι όπως το ζεις γύρω από τη μαγική πισίνα του ξενοδοχείου "Grace", αλλά και πάλι η θέα του ορίζοντα, βαμμένου απ’άκρη σ’άκρη με τα πιο όμορφα χρώματα μιας καλοκαιρινής ημέρας στη Σαντορίνη, έχει τον τρόπο της να σε καθηλώνει.

Πίνω ένα παγωμένο κοκτέιλ στους αναπαυτικούς καναπέδες και περιεργάζομαι αφ’υψηλού τη βεράντα του εστιατορίου, που μοιάζει έτοιμη να πετάξει πάνω από την Καλντέρα και τον χαρακτηριστικό βράχο του Σκάρου στο Ημεροβίγλι. 

Κριτική Εστιατορίου: Varoulko Santorini 3
© Grace Hotel_Auberge Resorts Collection

Στα τραπέζια, που στρώνονται με ολόλευκα κολλαριστά τραπεζομάντιλα και περιβάλλονται από πολυθρόνες στις γκριζωπές αποχρώσεις της λάβας, κάθονται (Σαντορίνη γαρ) καλοβαλμένα ζευγάρια όλων των ηλικιών. Ρομαντζάρουν ευτυχισμένα, οι εσάρπες των κυριών ανεμίζουν στο βραδινό βοριαδάκι, και πέρα από την καρτποσταλική ατμόσφαιρα, απολαμβάνουν εμφανώς τη σινιέ θαλασσινή γαστρονομία του Λευτέρη Λαζάρου.

Είναι η τέταρτη χρονιά που ο σπουδαίος μας σεφ ταξιδεύει το "Varoulko" του σε ένα άλλο μπλε από εκείνο του Μικρολίμανου και η τρίτη κατά σειρά που συνεργάζεται με τον Ηλία Τσικρίκη, ο οποίος κρατά το ρόλο του επικεφαλής σεφ στην κουζίνα του "Varoulko Santorini" με σεβασμό στον μέντορά του, επιδέξιο χέρι και στιβαρή τεχνική υψηλού επιπέδου. 

Κριτική Εστιατορίου: Varoulko Santorini 9
© Grace Hotel_Auberge Resorts Collection

Τόσο στο μεγάλο μενού γευσιγνωσίας Λάβα των δέκα σταδίων όσο και στο μικρότερο Αιγαίο με επτά, χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ γνώριμες από το αθηναϊκό εστιατόριο συναντούν άλλες καμωμένες ειδικά για το νησί. Όλες μαζί σε καλούν σε ένα ταξίδι στα καταγάλανα νερά μιας νέας θαλασσινής ελληνικής κουζίνας με άξιο καπετάνιο, που δεν καταλαβαίνει από φουρτούνες και φροντίζει να εξελίσσει διαρκώς το ρεπερτόριο της.

Διάβασε αναλυτικά την κριτική του 'α' για το Varoulko Santorini εδώ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το brunch που έγινε iconic επιστρέφει στο NEW Hotel

To NEW Hotel επαναφέρει το brunch που καθόρισε μια αγαπημένη συνήθεια και σύστησε στους Αθηναίους τη χαρά του κυριακάτικου πρωινού με στυλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/12/2025

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.

11 + 1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Που θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, bar αλλά και δίπλα στο κύμα.

Η Κέρκυρα κατέβηκε στη Γλυφάδα και παρουσίασε το πιο ιδιαίτερο γευστικό της πρόσωπο

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Στο Matsuhisa Athens για γιορτινό omakase

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο υποδέχεται τις γιορτές με δυο εξαιρετικά μενού αλλά και αρκετές ακόμη γευστικές προεκτάσεις.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, το εμβληματικό εστιατόριο υποδέχεται το επίσης εμβληματικό κτήμα, σε μια εορταστική βραδιά οινογευσίας.

Τι γεύση μας αφήνει το 'CTC Urban Gastronomy' που γιορτάζει τα 10 του χρόνια

Στην επέτειο της δεκαετίας του, το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό παραμένει φρέσκο και παιχνιδιάρικο, και κρατά ψηλά το γαστρονομικό πήχη, αναδομώντας τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας με δημιουργικότητα.