Το ολοκαίνουργιο αλλά ήδη κλασικό σουβλάκι του Πειραιά

Στο μεγάλο λιμάνι υπάρχει ένα σουβλατζίδικο που άνοιξε πρόσφατα αλλά τιμά απόλυτα τη γεύση και την ιστορία του πιο αγαπημένου ελληνικού street food.

Το ολοκαίνουργιο αλλά ήδη κλασικό σουβλάκι του Πειραιά

Στην καρδιά του Πειραιά, που κρύβει πολλά περισσότερα μυστικά αν δεν αναζητάς μόνο το λιμάνι, άνοιξε πρόσφατα "Το Παραδοσιακό Σουβλάκι του Πειραιά", ένα σουβλατζίδικο που τιμά τη γεύση και την ιστορία του πιο αγαπημένου ελληνικού street food αλλά και που περηφανεύεται πως το κεμπάπ του ανήκει στα καλύτερα της πόλης. Χωρίς περιττές φιοριτούρες, αλλά με βαθιά γνώση και αγάπη για την παράδοση, το μαγαζί σερβίρει σουβλάκι όπως το έφτιαχναν παλιά κι όπως δεν το βρίσκεις εύκολα πια.

Το αγαπημένο μας street food είναι σε καλά χέρια, κρατώντας όλα εκείνα τα παραδοσιακά στοιχεία που το αναδεικνύουν στην υπ’ αριθμόν ένα διαχρονική επιλογή των Ελλήνων. Πιο συγκεκριμένα, η πίτα είναι αφράτη, αλάδωτη και μοσχομυρίζει ζυμάρι που φούσκωσε με υπομονή.

Το Παραδοσιακό Σουβλάκι του Πειραιά

Το καλαμάκι –είτε χοιρινό, είτε κοτόπουλο– ψήνεται μέχρι να κάνει τραγανή κρούστα και παραμένει ζουμερό στο κέντρο. Το κεμπάπ και το λουκάνικο χειροποίητα, καρυκευμένα όπως πρέπει, χωρίς υπερβολές. Το λεπτοκομμένο κρεμμυδάκι με μαϊντανό και η κόκκινη ντομάτα συμπληρώνουν το ιδανικό τύλιγμα. Πατάτες μπαίνουν μόνο αν τις ζητήσεις.

Το Παραδοσιακό Σουβλάκι του Πειραιά

"Το Παραδοσιακό Σουβλάκι του Πειραιά" είναι μια επιστροφή στην ουσία: νοστιμιά, απλότητα και φροντίδα. Το streetfood που μας μεγάλωσε, στη γνήσια εκδοχή του, έτσι ακριβώς όπως γεννήθηκε.


Info

Γούναρη 14 και Τσαμαδού, Πειραιάς, 

Tηλ. 210 4175154

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Παραδοσιακό σουβλάκι του Πειραιά (Το)

Τσαμαδού 14, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.