Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.

πιτσα

Ο Κεραμεικός μπορεί να μετράει μία ακόμα προσθήκη στον, ήδη πλούσιο, γαστρονομικό του χάρτη με το Knack & Snack, τον νέο πολυχώρο που σερβίρει εξαιρετικής ποιότητας ζυμάρια και ήδη συγκαταλέγεται από πολλούς Αθηναίους foodies στις καλύτερες πίτσες της πόλης. Έχοντας ανοίξει τις πόρτες του εδώ και ελάχιστες εβδομάδες, το Knack & Snack αποτελεί μία πρωτότυπη και ολοκληρωμένη πρόταση για βόλτα και φαγητό, καθώς ο πρώτος όροφος έχει διαμορφωθεί σαν creative space και φωτογραφικό στούντιο, ενώ ο ατμοσφαιρικός διάδρομος και η όμορφη ταράτσα είναι πιτσαρία self service, με έναν πολύ ενδιαφέρον και ιδιαίτερο κατάλογο.


Το εγχείρημα ανήκει στον Σπήλιο και την Σήλια, τους δύο ιδιοκτήτες που ανέλαβαν τον σχεδιασμό του πολυχώρου από το μηδέν και το έχτισαν με μία δική τους urban ματιά, η οποία σίγουρα θα σου αποσπάσει την προσοχή όσο περπατάς, χωρίς όμως να είναι παράταιρη από την υπόλοιπη περιοχή στην οποία βρίσκονται.

Διαβάστε Επίσης

Στα του στούντιο, το Knack & Snack ‘σερβίρει’ κουλτούρα με pop up εκθέσεις σύγχρονων καλλιτεχνών και φωτογράφων όπως ο Άρης Κοντογιάννης, η Ελπίδα Ζαχαράκη και ο Άρης Ροζόπουλος και διοργανώνει θεματικές art βραδιές με live DJ sets έτσι ώστε οι τοίχοι να γεμίσουν χρώμα και ο χώρος έμπνευση. Ακολουθώντας τους στο ινσταγκραμ μπορείς να παρακολουθείς το πρόγραμμα των events, ή απλά να πας μέχρι εκεί για να ανακαλύψεις από πρώτο χέρι τι ‘παίζει’ αυτήν την στιγμή.


Σε ό,τι έχει σχέση με το μενού, εδώ αδιαμφισβήτη πρωταγωνίστρια είναι η πίτσα, η οποία φτιάχνεται σε in house ξυλόφουρνο από προζυμένιο ζυμάρι 72 ωρών και διατίθεται σε νόστιμες και πολύ ιδιαίτερες γεύσεις.


Αξίζει να δοκιμάσεις την Dada, με αρωματισμένη ρικότα, παρμεζάνα, προσούτο crudo, μοτσαρέλα fior di latte, μαρμελάδα σύκου, καβουρδισμένο φουντούκι, λάδι μέντας και βασιλικό για μία πεντανόστιμη έκρηξη γεύσεων που θα σε εντυπωσιάσει. Η Stagiona είναι μία ακόνα σταρ του καταλόγου, με ρικόντα, μπουράτα, κομπόστα ροδάκινο, προσούτο και μέλι, ενώ αν είσαι φαν των κλασικών γεύσεων σου προτείνουμε την Rinascita (με σάλτσα San Marzano, μοτσαρέλα, παρμεζάνα, φρέσκο βασιλικό και ελαιόλαδο) και την Barocca (με spaianata picante, pecorino romano και λάδι chili). Μην παραλείψεις επίσης την καλτσόνε Feta n Honey από τις επιλογές ορεκτικών, με βαρελίσια φέτα, μέλι Ελάτης, πάστα ελιάς καλαμών και θυμάρι, για μία τρομερά ελληνική γεύση, σε ένα πείραμα του Knack & Snack που πέτυχε και με το παραπάνω.


Οφείλουμε επίσης να αναφέρουμε το εξαιρετικό selection με μπίρες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες, τις λίγες αλλά εκλεκτές ετικέτες κρασιού και τα τρία κλασικά cocktails (spritz, μαργαρίτα, negroni) που θα ταιριάξουν άψογα με την πίτσα σου.
Το Knack & Snack είναι έτοιμο να σου προσφέρει ένα τίμιο βράδυ summer in the city!


Info:
Περσεφόνης 7, Κεραμεικός

Λειτουργεί από Δευτέρα έως Κυριακή (εκτός Τρίτης) από τις 18:00 έως τις 00:00 τις καθημερινές και 18:00- 00:30 τα σαββατοκύριακα. Εξυπηρετεί και takeaway.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
12/12/2025

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Θamon Contemporary Restaurant": Πώς λένε τη μπιστρονομία στα ηπειρώτικα;

Στο καλοστημένο μπιστρό του Θανάση Τάσσου στα Γιάννενα η ηπειρώτικη κουζίνα τιμάται όπως της αρμόζει.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.

"Πασατέμπος": Τοπική γεύση με ζεστό χαμόγελο στην Καστοριά

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη.