Παραλία: Από τη θάλασσα στο πιάτο

παραλία

Το μεζεδοπωλείο στη Σαλαμίνα, που τιμά ποικιλοτρόπως την ιωδιούχα νοστιμιά της θάλασσας, είναι η ιδανική στάση για ντόπιους και θερινούς επισκέπτες του νησιού που βρίσκεται μια ανάσα από την πρωτεύουσα. Στον φωτεινό, άνετο, καλαίσθητο και χαλαρό χώρο, τον τόνο δίνουν γεύσεις με την οικεία αύρα που αναζητάς σε μια σύντομη απόδραση μόνος ή με την παρέα, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία.

Παραλίο

Στις μικρές αυτές χαρές της ζωής ποντάρει η "Παραλία", που ανοίγει την όρεξη στους θαμώνες της με πιάτα όπως οι φρέσκες τηγανητές πατάτες με γαριδάκι, σος κοκτέιλ και παρμεζάνα, μυδοκεφτέδες, τα διάφορα σαγανάκια με θαλασσινά και παστουρμαδόπιτα. Εξαιρετικά όστρακα, όπως ωμά κυδώνια και πορφύρες, είναι στα απαραίτητα του τραπεζιού προτού επιλέξετε κάποιο από τα φρεσκότατα ψάρια που μοσχοβολούν θάλασσα.

Παραλία

Στα "σταθερά" του μενού θα βρείτε ωραιότατο γεμιστό καλαμάρι, γαρίδες σαγανάκι, μυδοπίλαφο και ριζότο θαλασσινών, επειδή όμως χατίρια δεν χαλούν, προτείνουν λίγες και καλές επιλογές κρεατικών, όπως κεμπάπ γιαουρτλού, χοιρινά μπριζολάκια και τηγανιά κοτόπουλο. Θα τα συνοδεύσετε όλα με αποστάγματα ή κρασί από την περιποιημένη λίστα με εγχώριες ετικέτες.

Ακτή Καραϊσκάκη 56, Σαλαμίνα, 2104657587, Παραλία Ουζερί - Μεζεδοπωλείο, @ouzeri_paralia

Περισσότερες πληροφορίες

Παραλία

Ακτή Καραϊσκάκη 56, παραλία Σαλαμίνας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.