Amante Athens: Η Μόνα Λίζα βρήκε το χαμόγελό της

Ιταλική φινέτσα και arty ατμόσφαιρα στο «Amante Athens», εκεί όπου η γεύση συναντά την υψηλή αισθητική.

amante athens

Στη γωνία της Παραμυθίας με τη Σαλαμίνος, εκεί όπου κάποτε έγραψε ιστορία το θρυλικό "Funky Gourmet", το μοναδικό νεοκλασικό γνωρίζει νέες δόξες. Το "Amante Athens" έχει μεταμορφώσει το εμβληματικό κτίριο σε ένα arty, σύγχρονο στέκι με βέρα ιταλική ψυχή. Με το που μπαίνεις, το βλέμμα μαγνητίζει μια σύγχρονη απαστράπτουσα Μόνα Λίζα με μια φούξια τσιχλόφουσκα, που σου κλείνει το μάτι.

amante athens

Στο πρωτότυπο σκηνικό με το μοντέρνο design, που θυμίζει περισσότερο art gallery παρά εστιατόριο, ο Ιταλός σεφ Giovanni Fiorentino, σε συνεργασία με τον Δημήτρη Καραμήτσο, χτίζει ένα μενού που πατάει γερά στη μεσογειακή παράδοση και την εμπλουτίζει δημιουργικά: αραντσίνι με ραγού και μοτσαρέλα, λινγκουίνι με μελάνι σουπιάς και ταρτάρ γαρίδας, μυλοκόπι με πουρέ σελινόριζας, χόρτα εποχής και σάλτσα από πετρόψαρα, ραβιόλι με ρικότα και πούδρα καρυδιού σε κρέμα κολοκύθας.

Δημήτρης Καραμίτσος

Σημείωσε ότι πολλά από τα ζυμαρικά παρασκευάζονται επιτόπου. Από το "Amante" δεν φεύγεις αν δεν δοκιμάσεις το δροσερό semifreddo με μπισκότο αλλά και την κλασική panna cotta με φρούτα του δάσους, για μια ολοκληρωμένη εμπειρία ιταλικής φινέτσας. Το μενού συνοδεύεται ιδανικά από δροσερά spritz, ιντριγκαδόρικα signature cocktails και, φυσικά, την ενημερωμένη wine list, με πάνω από 100 ετικέτες, κυρίως από τον ιταλικό και τον ελληνικό αμπελώνα.

Παραμυθίας 13, Κεραμεικός, 2105243429, Amante Athens, @amante.athens

Περισσότερες πληροφορίες

Amante Athens

Παραμυθίας 13, Κεραμεικός
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
01/10/2025

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.

Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των "Feedeλ" εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Επιστροφή του brunch στο Bungalow 7

H πιο ωραία συνήθεια του Σαββατοκύριακου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την εθνική μας γεύση πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Πόσα microbakeries χωράει στ’ αλήθεια η Αθήνα;

Μερικές σκέψεις πάνω στο μαζικό άνοιγμα φούρνων νέας γενιάς σε μια πόλη όπως η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και τις όποιες συνέπειες των 'ζυμώσεων'.

Από το βιβλίο στο κρασί και από το φαγητό στην τέχνη- Το πολύπλευρο "Gary"

Λίγα βήματα από τον σταθμό του μετρό Κεραμικού, έχει ανοίξει τις πόρτες του το "Gary" arts books ’n wines project, ένα concept που δύσκολα περιγράφεται με μία μόνο λέξη.