Το ουζερί-μύθος του αθηναϊκού κέντρου

Καλούδια του αφρού και του βυθού, αποστάγματα φίνα και ατμόσφαιρα ανεμελιάς συνθέτουν το σκηνικό στην πλατεία Βικτωρίας.

Το ουζερί-μύθος του αθηναϊκού κέντρου

Σκηνικό σα να μπαίνεις σε καράβι, που όμως είναι αγκυροβολημένο στο κέντρο της Αθήνας: προπέλες, ναυτικοί κόμποι, κοχύλια και τοίχοι φορτωμένοι με επαίνους. Κοινό από ψαγμένους καλοφαγάδες μέχρι λάτρεις του αυθεντικού – όλοι τους σταθεροί ναυαγοί σε ένα αυθεντικό πέλαγος νοστιμιάς. 

Ιστορία που τρέχει πίσω στο 1984 και μαζί με το μεράκι και την πάντοτε σταθερά καλή πρώτη ύλη -με προϊόντα αποκλειστικά ελληνικά όπως ζυμαρικά και όσπρια από μικρούς παραγωγούς της χώρας μας αλλά και πάντοτε φρέσκα ψάρια καθημερινής παραλαβής από τα εγχώρια πελάγη- δομούν το μοτίβο της επιτυχίας για ένα μαγαζί-σταθμό στα νόστιμα πεπραγμένα της Αθήνας.

Το Ουζερί του Λάκη 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Ουζερί του Λάκη 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Ουζερί του Λάκη έκανε ντεμπούτο στην πλατεία Βικτωρίας το 1984 και αμέσως κέρδισε τις καρδιές (και τα στομάχια) του κοινού με τις κλασικές, σχεδόν ‘μαμαδίστικές’ θαλασσινές προτάσεις καθώς και τη χαλαρή του ατμόσφαιρα. 

Εκτός από τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά που σε περιμένουν στη βιτρίνα και τα οποία ψήνουν αλλά και τηγανίζουν μαστόρικα, η κουζίνα στο Ουζερί του Λάκη έχει ακόμη πολλά προς ανακάλυψη, και οικεία, και πιο ασυνήθιστα. 

Το Ουζερί του Λάκη 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στα παραδοσιακά θα βρεις πιάτα όπως χυλοπίτες απ’ το Δίστομο, σκιουφιχτά από την Κρήτη και κλασικές πίτες ενώ στα πιο ‘πειραγμένα’  τη γαριδοφωλιά (γαρίδες τηγανητές με σως ταρτάρ, τυλιγμένες σε κανταΐφι), τη Σαλάτα του Λάκη (με ρόκα, σύκο, κανταΐφι) κι ένα ψαροσουβλάκι με ψητά λαχανικά και πουρέ σελινόριζας που είναι εξαιρετικά νόστιμο.

Το Ουζερί του Λάκη 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Ουζερί του Λάκη 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Ουζερί του Λάκη 11
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η συλλογή του "Λάκη" διευρύνεται συνεχώς και προφανώς ο μόνος τρόπος για να δοκιμάσεις κάθε πιάτο που θα σου ‘γυαλίσει’ είναι να επιστρέφεις εδώ ξανά και ξανά - πόσο μάλλον τώρα που ο καιρός ανοίγει και το εστιατόριο απλώνει με μεγαλύτερη άνεση τα τραπεζάκια στον εξωτερικό πεζόδρομο, προσφέροντας αφορμές για θερινή αστική απόδραση απόλαυσης. 

Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητο συνοδευτικό για να απολαύσεις σωστά τις λιχουδιές είναι κάποια από τις 187 ετικέτες σε ούζο, τσίπουρο και άλλα αποστάγματα.

Το Ουζερί του Λάκη 3
© Λεωνίδας Τούμπανος


 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ουζερί του Λάκη (Το)

Ελπίδος 16 (πεζόδρομος), Πλ. Βικτωρίας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.