
Σκηνικό σα να μπαίνεις σε καράβι, που όμως είναι αγκυροβολημένο στο κέντρο της Αθήνας: προπέλες, ναυτικοί κόμποι, κοχύλια και τοίχοι φορτωμένοι με επαίνους. Κοινό από ψαγμένους καλοφαγάδες μέχρι λάτρεις του αυθεντικού – όλοι τους σταθεροί ναυαγοί σε ένα αυθεντικό πέλαγος νοστιμιάς.
Ιστορία που τρέχει πίσω στο 1984 και μαζί με το μεράκι και την πάντοτε σταθερά καλή πρώτη ύλη -με προϊόντα αποκλειστικά ελληνικά όπως ζυμαρικά και όσπρια από μικρούς παραγωγούς της χώρας μας αλλά και πάντοτε φρέσκα ψάρια καθημερινής παραλαβής από τα εγχώρια πελάγη- δομούν το μοτίβο της επιτυχίας για ένα μαγαζί-σταθμό στα νόστιμα πεπραγμένα της Αθήνας.


Το Ουζερί του Λάκη έκανε ντεμπούτο στην πλατεία Βικτωρίας το 1984 και αμέσως κέρδισε τις καρδιές (και τα στομάχια) του κοινού με τις κλασικές, σχεδόν ‘μαμαδίστικές’ θαλασσινές προτάσεις καθώς και τη χαλαρή του ατμόσφαιρα.
Εκτός από τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά που σε περιμένουν στη βιτρίνα και τα οποία ψήνουν αλλά και τηγανίζουν μαστόρικα, η κουζίνα στο Ουζερί του Λάκη έχει ακόμη πολλά προς ανακάλυψη, και οικεία, και πιο ασυνήθιστα.

Στα παραδοσιακά θα βρεις πιάτα όπως χυλοπίτες απ’ το Δίστομο, σκιουφιχτά από την Κρήτη και κλασικές πίτες ενώ στα πιο ‘πειραγμένα’ τη γαριδοφωλιά (γαρίδες τηγανητές με σως ταρτάρ, τυλιγμένες σε κανταΐφι), τη Σαλάτα του Λάκη (με ρόκα, σύκο, κανταΐφι) κι ένα ψαροσουβλάκι με ψητά λαχανικά και πουρέ σελινόριζας που είναι εξαιρετικά νόστιμο.



Η συλλογή του "Λάκη" διευρύνεται συνεχώς και προφανώς ο μόνος τρόπος για να δοκιμάσεις κάθε πιάτο που θα σου ‘γυαλίσει’ είναι να επιστρέφεις εδώ ξανά και ξανά - πόσο μάλλον τώρα που ο καιρός ανοίγει και το εστιατόριο απλώνει με μεγαλύτερη άνεση τα τραπεζάκια στον εξωτερικό πεζόδρομο, προσφέροντας αφορμές για θερινή αστική απόδραση απόλαυσης.
Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητο συνοδευτικό για να απολαύσεις σωστά τις λιχουδιές είναι κάποια από τις 187 ετικέτες σε ούζο, τσίπουρο και άλλα αποστάγματα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.