
Παρ’ όλη τη διάχυτη νοσταλγία που αισθάνεσαι όταν περνάς τις πόρτες της πέτρινης ταβέρνας του 1960, μια ματιά στο μενού της αρκεί για να καταλάβεις ότι δε μένει κολλημένη στο παρελθόν αλλά επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία, αναβιώνοντας την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.


Το Γίδι, το στέκι του Βασίλη Ακρίβου (με τον μαέστρο ψήστη Γιάννη Κουστένη στα ντεκς του κάρβουνου) παραμένει ένας κλασικός προορισμός για τους κρεατοφάγους, αλλά και για τους μερακλήδες που θέλουν να γιορτάσουν την κάθε ημέρα σαν Τσικνοπέμπτη, με τον πιο παραδοσιακό και μυρωδάτο τρόπο.

Αρνιά, προβατίνες, μοσχάρια, συκωταριές, λουκάνικα, κοκορέτσια και ένα σωρό άλλα λαχταριστά κρεατικά μαγειρεύονται διαρκώς στην κουζίνα του "Γιδιού" και προσκαλούν τους καλοφαγάδες να δοκιμάσουν κλασικά πιάτα αλλά και πιο… βαρβάτους συνδυασμούς, που 'παντρεύουν' παράδοση και πρωτοτυπία.


Για να μας ανοίξει η όρεξη, επιλέγουμε κοντοσούβλι χοιρινό, φρυγαδέλι και την αντισυμβατική πίτσα προβατίνας με μαγιονέζα αβοκάντο, φράουλες και πίκλες κρεμμυδιού και συνεχίζουμε με συκωταριά λεμονάτη.
Οι επιλογές στα κάρβουνα είναι πολλές, και όλες ιντριγκαδόρικες. Ξεχωρίζουν όμως οι ζουμερές σπαλομπριζόλες, τα αρνίσια παϊδάκια, καθώς και το all time classic αρνί στη σχάρα.
Tip: Οι πατάτες 'χάος' του "Γιδιού", με διπλό τυρί ρακλέτ και πικάντικο λουκάνικο, είναι το ιδανικό συνοδευτικό.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.