Στη Μεταμόρφωση υπάρχει μια αντισυμβατική χασαποταβέρνα

Διόλου τυχαία, έχει χτίσει φανατικό καρνιβορικό κοινό από κάθε γωνιά της Αθήνας.

Στη Μεταμόρφωση υπάρχει το Γίδι, μια αντισυμβατική χασαποταβέρνα

Παρ’ όλη τη διάχυτη νοσταλγία που αισθάνεσαι όταν περνάς τις πόρτες της πέτρινης ταβέρνας του 1960, μια ματιά στο μενού της αρκεί για να καταλάβεις ότι δε μένει κολλημένη στο παρελθόν αλλά επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία, αναβιώνοντας την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.

Η χασαποταβέρνα Γίδι στη Μεταμόρφωση 2

Η χασαποταβέρνα Γίδι στη Μεταμόρφωση 5

Το Γίδι, το στέκι του Βασίλη Ακρίβου (με τον μαέστρο ψήστη Γιάννη Κουστένη στα ντεκς του κάρβουνου) παραμένει ένας κλασικός προορισμός για τους κρεατοφάγους, αλλά και για τους μερακλήδες που θέλουν να γιορτάσουν την κάθε ημέρα σαν Τσικνοπέμπτη, με τον πιο παραδοσιακό και μυρωδάτο τρόπο.

Η χασαποταβέρνα Γίδι στη Μεταμόρφωση 11

Αρνιά, προβατίνες, μοσχάρια, συκωταριές, λουκάνικα, κοκορέτσια και ένα σωρό άλλα λαχταριστά κρεατικά μαγειρεύονται διαρκώς στην κουζίνα του "Γιδιού" και προσκαλούν τους καλοφαγάδες να δοκιμάσουν κλασικά πιάτα αλλά και πιο… βαρβάτους συνδυασμούς, που 'παντρεύουν' παράδοση και πρωτοτυπία.

Η χασαποταβέρνα Γίδι στη Μεταμόρφωση 7

Η χασαποταβέρνα Γίδι στη Μεταμόρφωση 8

Για να μας ανοίξει η όρεξη, επιλέγουμε κοντοσούβλι χοιρινό, φρυγαδέλι και την αντισυμβατική πίτσα προβατίνας με μαγιονέζα αβοκάντο, φράουλες και πίκλες κρεμμυδιού και συνεχίζουμε με συκωταριά λεμονάτη.

Οι επιλογές στα κάρβουνα είναι πολλές, και όλες ιντριγκαδόρικες. Ξεχωρίζουν όμως οι ζουμερές σπαλομπριζόλες, τα αρνίσια παϊδάκια, καθώς και το all time classic αρνί στη σχάρα. 

Tip: Οι πατάτες 'χάος' του "Γιδιού", με διπλό τυρί ρακλέτ και πικάντικο λουκάνικο, είναι το ιδανικό συνοδευτικό.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Γίδι

Λεωφ. Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/10/2025

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.