Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025 από το αθηνόραμα: Οι καλύτερες στιγμές της τελετής απονομής

Δείτε φωτογραφίες και όλα όσα έγιναν στην αξέχαστη βραδιά της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2025 στο «Makedonia Palace».

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025

Η ελληνική κουζίνα γιόρτασε ξανά! Την περασμένη Τετάρτη, 2 Απριλίου, το μεγαλόπρεπο ballroom του ξενοδοχείου "Makedonia Palace", έγινε για άλλη μια φορά το σημείο όπου χτύπησε δυνατά η καρδιά της εθνικής μας γαστρονομίας, αφού οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της ελληνικής γεύσης, αλλά και σημαντικές προσωπικότητες της φιλοξενίας, της τέχνης, του πολιτισμού και της πολιτικής, συγκεντρώθηκαν εκεί από κάθε μεριά της Ελλάδας, για τη μεγάλη απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2025, από το αθηνόραμα στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων.  

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025 2
© Μ. Παππούς - Κ. Ευαγγελίδης

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025 Τελετή απονομής
© Μ. Παππούς - Κ. Ευαγγελίδης

Και τη απονομή ήταν αυτή! Ηλεκτρισμένη από τη χαρά της επιβράβευσης, αλλά και τον ενθουσιασμό για την καλοκαιρινή σεζόν που έρχεται (σε πείσμα του βροχερού καιρού έξω από την αίθουσα), η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας από το αθηνόραμα ήταν μια από τις πιο ζωηρές στην ιστορία του θεσμού: 88 εστιατόρια απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, που τιμούν την εθνική μας γεύση στην παραδοσιακή ή στη σύγχρονη εκδοχή της, είδαν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να επιβραβεύονται από το σημαντικότερο θεσμό της χώρας, σε μια άκρως επιτυχημένη διοργάνωση, με σφιχτό ρυθμό, εντυπωσιακούς φωτισμούς, και θερμό κλίμα, που συχνά πυκνά έπαιρνε διαστάσεις πανηγυρικές, χάρη στα βροντερά χειροκροτήματα, αλλά και τα παιχνιδιάρικα πειράγματα ανάμεσα σε υποψήφιους και βραβευμένους.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025 σεφ
© Άρης Ράμμος

Οι guest chefs της τελετής απονομής Βασίλης Μουρατίδης, Δημήτρης Παμπόρης, Μανώλης Παπουτσάκης και Σωτήρης Ευαγγέλου έφεραν στο σήμερα εμβληματικά πιάτα της κουζίνας της Θεσσαλονίκης.


Η φετινή απονομή, όμως, ήταν και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες γαστρονομικά του θεσμού, αφού το χορό των βραβείων ακολούθησε ένα εξαιρετικό diner de gala, με τους κορυφαίους και πολυβραβευμένους σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου, Βασίλη Μουρατίδη, Δημήτρη Παμπόρη, Μανώλη Παπουτσάκη να επανεφευρίσκουν εμβληματικά πιάτα της Θεσσαλονίκης (τους ντολμάδες, την πολίτικη λακέρδα, τα αυγά χαμινάδος, τα ποντιακά βαρένικα, το ψάρι με κονουπίδι και σταφίδα και φυσικά το αρμενοβίλ), για να παρασύρουν τους εκλεκτούς καλεσμένους της βραδιάς σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στη γαστρονομική ιστορία της Θεσσαλονίκης και να αποδείξουν στην πράξη το μήνυμα της βραδιάς: ότι οι τοπικές κουζίνες της χώρας κρύβουν ανεξάντλητο γευστικό δυναμικό κι είναι αποστολή και υποχρέωση των νέων σεφ ελληνικής κουζίνας να τις ανακαλύψουν και να τις… αποκαλύψουν!

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025 5
© Μ. Παππούς - Κ. Ευαγγελίδης


Οι μεγάλοι νικητές και οι ανακατατάξεις της χρονιάς

Αδιαφιλονίκητος πρωταθλητής της Ελληνικής Κουζίνας παρέμεινε για άλλη μια χρονιά ο Λευτέρης Λαζάρου, με το εμβληματικό "Varoulko Seaside" να διατηρεί τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου ελληνικής κουζίνας της χώρας με βαθμολογία 16/20, ενώ τη δεύτερη θέση, με βαθμολογία 15,5/20, κατέκτησαν το "Selene" της Σαντορίνης και το "Noble Gourmet" της Ρόδου.

"Νομίζω ότι το να καταξιώνεσαι μέσα σ’ αυτήν την πίστα, είναι κάτι πάρα πολύ σπουδαίο", τόνισε συγκινημένος ο Λευτέρης Λαζάρου, με το πολυπόθητο τρόπαιο ανά χείρας. "Η επιβράβευση αυτή είναι κάτι που σε κρατάει ζωντανό, είναι αυτό που σε προκαλεί να γίνεσαι συνεχώς πιο δημιουργικός", συμπλήρωσε, λέγοντας ότι "το να βλέπω να επαινούνται οι κόποι μου, το ξενύχτι μου, η παρουσία μου πολύ νωρίς στην αγορά, η αγωνία να ψάξω, να σκεφτώ, να εμπνευστώ, να ψωνίσω και να μαγειρέψω – μια διαδικασία που εξακολουθώ να κάνω καθημερινά και η οποία με γυρίζει πίσω στην εφηβεία μου – είναι για μένα μεγάλη ευτυχία. Γιατί έτσι νιώθω πραγματικά, όπως είχε γράψει κάποτε για μένα ο Γιάννης Ευσταθιάδης, ως "ο αιώνιος έφηβος”!".

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
© Μ. Παππούς - Κ. Ευαγγελίδης

Το "Varoulko Seaside" (16/20) του Λευτέρη Λαζάρου βραβεύτηκε ως το καλύτερο εστιατόριο με Ελληνική Κουζίνα για το 2025. Για την Αθήνα βραβεύτηκαν επίσης (από αριστερά): Άρης Βεζενές ("Vezené Athens", 14,75/20), Ελένη Κασαλιά ("Τηλέμαχος Athens", 14,5/20) και Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ("Sense", Ξεν. "AthensWas", 14,5/20) αλλά και τα εστιατόρια "Taverna 37" (Ξεν. "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens",14,5/20) και "Travolta" (14,5/20). Την απονομή έκανε ο εκδότης του "αθηνοράματος" Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Δείτε εδώ όλα τα εστιατόρια που απέσπασαν Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας το 2025

Η "οικογένεια" των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, που για το 2025 αποτελείται από 88 εστιατόρια, είδε σχεδόν τις μισές από τις διακρίσεις της βραδιάς να πηγαίνουν στις πάντα πολύ δυναμικές Κυκλάδες (με 22 εστιατόρια, 5 εκ των οποίων στη Σαντορίνη και 5 στη Μύκονο), αλλά και στην προικισμένη με βαθιά παράδοση Βόρεια Ελλάδα (20 εστιατόρια, 8 εκ των οποίων στη Θεσσαλονίκη και 4 στη Χαλκιδική). Φυσικά, η φετινή λίστα των χρυσών γαστρονομικών διευθύνσεων της χώρας δεν ήταν χωρίς τις εκπλήξεις και τις ανατροπές της, με 9 εστιατόρια να χάνουν φέτος το βραβείο τους λόγω πτώσης στη βαθμολογική τους επίδοση και 15 να εισέρχονται για πρώτη φορά στο θεσμό, ενώ ειδική μνεία αξίζουν εστιατόρια που μολονότι έχασαν πέρσι το βραβείο τους (όπως το "Λινού Σουμπάσης και ΣΙΑ" στην Αθήνα, ή ο "Ναουμίδης" στη λίμνη Βεγορίτιδα), κατάφεραν φέτος να επανέλθουν δυναμικά, κερδίζοντας ξανά τη θέση τους ανάμεσα στους καλύτερους της χώρας.

"Η στιγμή που χάνεις το βραβείο είναι μια πολύ λυπηρή στιγμή που σε βρίσκει εντελώς απροετοίμαστο", παραδέχτηκε ο Άγγελος Ναουμίδης, μιλώντας για το comeback του εστιατορίου του. "Όμως, η απώλεια του βραβείου ήταν μεγάλο σπρώξιμο ώστε να κινητοποιηθούμε ξανά, να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο και το ότι επανήλθαμε είναι κάτι που μας δίνει μεγάλη ώθηση: την ώθηση να επιδιώκουμε συνεχώς τη βελτίωση", συμπλήρωσε, καταλήγοντας ότι "αυτό είναι κάτι που μας κάνει να εκτιμάμε ακόμη περισσότερο τη δουλειά που κάνει η γευσιγνωστική επιτροπή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας".

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025 4
© Μ. Παππούς - Κ. Ευαγγελίδης

Παράλληλα, αξιοσημείωτη είναι η εντεινόμενη στροφή της αθηναϊκή εστίασης στην ελληνική γεύση, γεγονός που αποτυπώθηκε από τις εισόδους 5 νεοβραβευμένων εστιατορίων στη χρυσή λίστα για φέτος (συγκεκριμένα τα "Akra" στο Παγκράτι, το εντελώς ελληνόστροφο πια "Vezene Athens" στα Ιλίσια, τα ανεβασμένα "Taverna 37" στο Four Seasons Astir Palace και "Γιουβετσάκια" στη Γλυφάδα, και οι rebranded "Σεϋχέλλες" στον Κεραμεικό), ενώ σημαντική είναι και η δυναμική είσοδος της Πελοποννήσου στο χάρτη των βραβείων, με 4 νέες εισόδους και συγκεκριμένα τα εστιατόρια "Aspasia" στη Μάνη, "Dex.Silo.01" στην Ηλεία, Ζέρζοβα στην ορεινή Αρκαδία και "Βερσαλίες" στην Καλαμάτα, που μπήκαν στην οικογένεια των ΒΕΚ εξασφαλίζοντας μια θέση πλάι στο πολυβραβευμένο "Anama" στη Γιάλοβα.

"Είναι φυσικά πολύ μεγάλη χαρά, μια χαρά την οποία ήθελα και επιζητούσα πολύ, την περίμενα πώς και πώς", σημείωσε η Σταυριανή Ζερβακάκου, αμέσως μετά τη βράβευση για το εστιατόριο "Aspasia" στη Μάνη. "Αυτή η επιβράβευση είναι ένας ακόμη λόγος να νιώθω ακόμη πιο σίγουρη, αισιόδοξη και δυνατή για τη σεζόν που έρχεται – όχι μόνο μαγειρικά, αλλά και εσωτερικά – ενώ αισθάνομαι πολύ ωραία που μέσα από αυτή τη διάκριση, διακρίνεται και η αγαπημένη μου Μάνη, η πατρίδα μου και ο τόπος όπου πάντα επιστρέφω για να γεμίσω τόσο, ώστε να δώσω παραπάνω", συμπλήρωσε, καταλήγοντας σε μια ευχή: "Θα ήθελα σύντομα το αθηνόραμα να ζητήσει και από μια γυναίκα σεφ να συμβάλει σε μια τέτοια βραδιά: Και μπορούμε και θέλουμε!", ανέφερε χαρακτηριστικά η σεφ.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025 3
© Μ. Παππούς - Κ. Ευαγγελίδης
Η Μυρτώ Αλικάκη και ο Άκης Σακελλαρίου μας ταξίδεψαν με μπρίο στις γαστρονομικές ιστορίες της Θεσσαλονίκης

Η σημασία της τοπικής γεύσης

Το θεατρικό κόνσεπτ της απονομής που παρουσίασαν η Μυρτώ Αλικάκη και ο Άκης Σακελλαρίου, όπως και το diner de gala που ακολούθησε, ήταν φέτος αφιερωμένα στην ιδιαίτερη γευστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης, της έδρας του θεσμού τα τελευταία χρόνια. Τι σχέση έχει άραγε το ρήμα σαβουρώνω με τη ζεστή σάλτσα που έτρωγαν στη Βυζαντινή Θεσσαλονίκη; Τι ήταν τα κολλύρια και πώς τα απολαμβάνουμε ακόμη σήμερα, ως το αγαπημένο street snack της πόλης; Τι έτρωγαν οι μουσουλμάνοι στην Άνω Πόλη της οθωμανικής εποχής και τι οι σεφαραδίτες Εβραίοι; Πόσο επηρέασαν οι Πόντιοι και οι Θράκες την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και σε πια πιάτα αντηχεί ακόμη η πολίτικη κληρονομιά της; Αυτά ήταν μερικά μόνο από τα ερωτήματα στα οποία απάντησαν οι masters of ceremony της βραδιάς και αποκάλυψαν πώς οι διαφορετικές γευστικές κουλτούρες της πόλης άφησαν, στο πέρασμα των αιώνων, έντονα τα αποτυπώματα τους, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό πολυσυλλεκτικό ανθολόγιο για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης. Έτσι, μέσα από τα στοχευμένα κείμενα της βραδιάς, που προέκυψαν ύστερα από εις βάθος μελέτη και έρευνα, ζωντανέψαν γεύσεις και μνήμες που προσέφεραν ένα μοναδικό ταξίδι στη γαστρονομική ιστορία της πόλης, με ιδιαίτερη στιγμή τη συγκινητική αναφορά στον αείμνηστο Γιάννη Μπουτάρη και στον τρόπο που η μνήμη, όπως είχε χαρακτηριστικά πει, διαπνέει την κουζίνα της Θεσσαλονίκης, για την οποία ο ίδιος έκανε τόσα.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025

"Αν υπάρχει ένα στοιχείο πέρα από τη δημοκρατία και τον πολιτισμό, που είναι συστατικό της ευρωπαϊκής ταυτότητας, αυτό είναι η κουζίνα της" ως ένα ζωντανό σύνολο τοπικών γεύσεων, σημείωσε άλλωστε και ο Πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς, που παρέστη ως απονεμητής στη μεγάλη αυτή γιορτή της ελληνικής γεύσης. "Τα ευρωπαϊκά τρόφιμα και η ευρωπαϊκή κουζίνα είναι κομμάτι το τι σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος και μέσα σ’ αυτό η ελληνική κουζίνα είναι ένας πρωταθλητής των πρωταθλητών", συμπλήρωσε, εξαίροντας τη σημασία των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας και του αθηνοράματος στην ανάδειξη μιας πτυχής της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομίας που έχει άμεση αντανάκλαση και στην τουριστική δυναμική της χώρας: "25 με 30 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα κάθε χρόνο και το κάνουν όχι μόνο για τις ομορφιές μας, αλλά και για την κουζίνα μας!", υπογράμμισε και "ο πολύ σημαντικός θεσμός των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, συμβάλει στην συνεχή εξέλιξη της κουζίνας αυτής".

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
© Μ. Παππούς - Κ. Ευαγγελίδης


Την άμεση σχέση τουρισμού και γαστρονομίας υπογράμμισε εξ άλλου και ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, τονίζοντας ότι "ο θεσμός των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας από το αθηνόραμα είναι ένας πολύ σημαντικός πυλώνας ανάδειξης της τοπικής γαστρονομίας" και εξηγώντας ότι βασική επιδίωξη της περιφερειακής αρχής ήταν από την πρώτη ημέρα η σύζευξη τουρισμού, γαστρονομίας και πρωτογενούς τομέα με τρόπο τέτοιο που να αξιοποιεί την παγκόσμια τάση των διεθνών ταξιδιωτών να αναζητούν συστηματικά τη γεύση των τόπων που επισκέπτονται. "Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας βοηθούν ακριβώς προς αυτήν την κατεύθυνση και αξίζουν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, αλλά και για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν", κατέληξε.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
© Άρης Ράμμος

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
© Άρης Ράμμος

Το δείπνο που ακολούθησε τις βραβεύσεις, ήταν απόλυτα συνδεδεμένο με το πνεύμα της βραδιάς. Τέσσερις σημαντικοί και επιδραστικοί σεφ της πόλης ερεύνησαν και επέλεξαν εμβληματικά πιάτα από την κουζίνα της Θεσσαλονίκης, τα οποία εκσυγχρόνισαν και έφεραν στο σήμερα μέσα από μια δημιουργική προσέγγιση που δεν απέκοψε όμως τον ομφάλιο λώρο με την παράδοση. Ο Σωτήρης Ευαγγέλου παρουσίασε τη δική του οπτική για τον μεζέ αποτίνοντας φόρο τιμής στην πολίτικη κουζίνα της Θεσσαλονίκης. Ο Βασίλης Μουρατίδης τίμησε με φαντασία την ποντιακή γαστρονομική κουλτούρα της πόλης, ενώ ο Μανώλης Παπουτσάκης αναμετρήθηκε δημιουργικά με την πλούσια εβραϊκή παράδοση. Ο Δημήτρης Παμπόρης φώτισε περίτεχνα την αστική πλευρά της κουζίνας της Θεσσαλονίκης και τον δυτικότροπο χαρακτήρα της. Από κοινού δημιούργησαν ένα μοναδικό 8 hands μενού και μαζί ένα νέο fine dining αφήγημα για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης. 

Διαβάστε Επίσης


Οι τέσσερις σεφ καταχειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό στο τέλος του δείπνου για τις εξαιρετικές τους δημιουργίες που εντυπωσίασαν τους προσκεκλημένους της τελετής απονομής. Το εμβληματικό "Makedonia Palace" φιλοξένησε και υποστήριξε για μια ακόμα χρονιά αυτήν την απαιτητική και υψηλού επιπέδου εκδήλωση με τον καλύτερο τρόπο. Η άριστα προπονημένη μπριγκάδα της κουζίνας του ξενοδοχείου αλλά και η ομάδα του σέρβις, με καινούργιες στολές ειδικά για την περίσταση, χειροκροτήθηκαν επίσης για την εξαιρετική ροή μιας βραδιάς αφιερωμένης στους καλύτερους εκφραστές της ελληνικής γεύσης.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
© Μ. Παππούς - Κ. Ευαγγελίδης
Η ομάδα σέρβις του Makedonia Palace στις τελευταίες προετοιμασίες πριν την έναρξη της απαιτητικής βραδιάς.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
© Άρης Ράμμος

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
© Άρης Ράμμος


Τα βραβεία στους νικητές παρέδωσαν η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γιουτίκας, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, η Διευθύντρια Γραφείων Εξωτερικού του ΕΟΤ Άντζελα Βαρελά εκπροσωπώντας την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης, ο Sales Development manager της Nestlé Waters Γιώργος Συμεωνίδης, ο Περιφερειακός Διευθυντής της ΑΒ Βασιλόπουλος Ανδρέας Γαρέφης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού Άννη Ηλιοπούλου και ο Εκδότης του αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος.

 

Η τελετή απονομής σε κλικ

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά, ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
​​​​Ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. Χαράλαμπος Φειδάς, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς, η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 'Άννη Ηλιοπούλου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Ο Γιάννης Ασλάνης (Grand Hotel Palace), ο αντιπρόεδρος ΣΒΕ Γιάννης Σταύρου, η Maria Goncharova, Managing Director ''Dimera Group'', ο Αλκιβιάδης Σωτηρίου, Γενικός Διευθυντής "Makedonia Palace" και ο Πρόδρομος Μοναστηρίδης Πρόεδρος ΔΣ TCB & Διευθυντής Marketing Οργανισμού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Ο executive chef Παναγιώτης Τσουκάτος ("Noa", Ξεν."Myconian Kyma", ο Γιώργος Συμεωνίδης, Sales Development Manager Nestle Waters "S.Pellegrino & Acqua Panna" και ο executive chef Ηλίας Μάσλαρης ("Efisia", Ξεν."Myconian Ambassador").
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Για την Αθήνα βραβεύτηκαν (από αριστερά): Γιώργος Παπαϊωάννου ("Παπαϊωάννου Καβούρι", 14,5/20, "Παπαϊωάννου Κεφαλάρι", 14,5/20 και "Παπαϊωάννου Μικρολίμανο", 14,5/20), Μάκης Παναγιωτάτος ("Ark", 14,5/20), Μανώλης Παπουτσάκης ("Pharaoh", 14/20) και Γιάννης Μαρκαδάκης ("Σεϋχέλλες", 14/20). Βραβεύτηκαν επίσης τα εστιατόρια "Άκρα" (14,5/20), "Cookoovaya" (14,5/20), "Λινού Σουμπάσης & Σία" (14,5/20) και "Γιουβετσάκια" (14/20). Την απονομή έκανε ο περιφερειακός διευθυντής της ΑΒ Βασιλόπουλος Ανδρέας Γαρέφης.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας
Για τη Θεσσαλονίκη βραβεύτηκαν (από αριστερά): Βαλεντίνα Αντωνή ("Χαρούπι", 14,5/20), Ανδρέας Μπαλακώστας ("10 Τραπέζια", 14,5/20), Δημήτρης Τασιούλας ("Όλυμπος Νάουσα", Ξεν. "ON Residence", 14,75/20), Δημήτρης Αγόρατζης ("Γλυκάνισος", 14/20), Ανδρέας Κλαυδιανός ("Αλεπού", 14/20), Ελένη Ρήγα ("Grada Nuevo", 14,5/20), Δημήτρης Τζιοβάρας ("Salonika", Ξεν. "Makedonia Palace", 15/20) και Γιώργος Ζαννάκης ("Ηλιόπετρα", 14,5/20). Την απονομή έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025

Ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος μαζί με την Άντζελα Βαρελά, Διευθύντρια Γραφείων Εξωτερικού του ΕΟΤ, η οποία εκπροσώπησε την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της HELEXPO Κυριάκο Ποζρικίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Γιουτίκα.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Ο Κώστας Σεμερτζίδης μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής του θεσμού ανάμεσα στους chef patrons Γιώργο Παπαϊωάννου (Παπαϊωάννου, Καβούρι/Κεφαλάρι/Καβούρι/Μικρολίμανο και Μύκονος) και Άρη Βεζενέ (''Vezené Athens'').

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Η 'Άννη Ηλιοπούλου με τους επιχειρηματίες Βασίλη και Δημήτρη Τακά και τη Νάντια Χατζητόλιου.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας
Με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από τη Χαλκιδική βραβεύτηκαν (από αριστερά): Θεόδωρος Γκαβέζος ("Marina Fish Restaurant", 14,5/20), Παύλος Δολιανίδης ("Trizoni Sea Treasures", 14/20), Μπιλάλ Ντόκα ("Η Μαριγούλα", 14,5/20) και Δημήτρης Παμπόρης ("Bubo Fine Dining", Ξεν. "Ekies All Senses Resort", 15/20). Την απονομή έκανε η περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Γεώργιος Κεφαλάς και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου με τον Δημήτρη Ηλιόπουλο.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Ο Βαλσάμης Δουκάκης, δημοσιογράφος και μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής του θεσμού (δεύτερος από δεξιά), με τους σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο (''Sense'' Ξεν. "AthensWas"), Δημήτρη Τασιούλα ( ''Όλυμπος Νάουσα''. Ξεν."ΟΝ Residence"), Κωνσταντίνο Μάνδυλα ("Taverna Daios Cove ". Ξεν. "Daios Cove Luxury Resort & Villas"), Θοδωρή Κακούλη ("Naos", Σαντορίνη).

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας
Ο Πρόδρομος Νικηφορίδης και ο Bernard Cuomo, Αρχιτέκτονες της Νέας Παραλίας με τη Φωτεινή Χρηστίδου.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Η Διευθύντρια του Αθηνοράματος Δέσποινα Ζευκιλή με τον Διευθυντή του Ράδιο Θεσσαλονίκη Στέφανο Διαμαντόπουλο, τον δημοσιογράφο της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Αλκίνοο Βλαχόπουλο, τη δημοσιογράφο Σαμπίνα Λίνι και τους εκδότες της Parallaxi Κατερίνα Καραμφυλλίδου και Γιώργο Τούλα.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Ο Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ. Πάνος Τζώνος, η Σόνια Τζιώλα-Γεροβασιλείου, η 'Άννη Ηλιοπούλου, η Ομότιμη Καθηγήτρια και Ειδική Συντονίστρια Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων του ΔΔΠΜΣ Ματούλα Σκαλτσά και ο οινοποιός Βαγγέλης Γεροβασιλείου.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Για την Πελοπόννησο βραβεύτηκαν (από αριστερά): Γιάννης Αγγελακόπουλος ("Ζέρζοβα", 14/20, Ορεινή Αρκαδία), Γιάννης Κούμανης ("Βερσαλλίες", 14,5/20, Καλαμάτα), Σταυριανή Ζερβακάκου ("Aspasia", 14,5/20, Μάνη), Χρήστος Παναγιώτου ("Anama", 15/20, Γιάλοβα) και Νίκος Καραφλός ("Dex.Silo.01", Ξεν. "Dexamenes Seaside", 14,75/20, Παράλια Ηλείας). Τη βράβευση έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Ο Ιωσήφ Πρωιμάκης δημοσιογράφος και μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής του θεσμού , με την Ασπασία Μαστρομηνά (''Mazi Mas by Theros'' Ξεν. "Theros All Suite Hotel"), τον chef patron Λευτέρη Λαζάρου (''Varoulko Seaside'', Αθήνα) και τον Θανάση Παπετανά (''Petra Restaurant'' Ξεν. "Canaves Oia Suites", Σαντορίνη).

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας σε Μύκονο, Σαντορίνη και Ηρακλειά βραβεύτηκαν (από αριστερά): Στράτος Χαϊταρίδης ("FlyAway", Ξεν. "WestEast Suites", 14,5/20, Σαντορίνη), Γιώργος Παπαϊωάννου ("Παπαϊωάννου Μύκονος", 14,5/20, Μύκονος), Ηλίας Μάσλαρης ("Efisia", Ξεν. "Myconian Ambassador", 14,5/20, Μύκονος), Αντώνης Φλώρος ("Selene", Ξεν. "Katikies Garden", 15,5/20, Σαντορίνη), Γιάννης Γαβαλάς ("Araklia", 14/20, Ηρακλειά), Πάνος Τσίκας ("Nōema", 14,5/20, Μύκονος), Παναγιώτης Τσουκάτος ("Noa", Ξεν. "Myconian Kyma", 14/20, Μύκονος), Δήμος Μπαλόπουλος ("Kaliya", 14,5/20, Σαντορίνη), Στέργιος Μπίτσης ("Lady Finger", Ξεν. "Andronikos", 14,5/20, Μύκονος), Θανάσης Παπετάνας ("Petra Restaurant", Ξεν. "Canaves Oia Suites", 14,75/20, Σαντορίνη) και Θοδωρής Κακούλης ("Naos", 14,5/20, Σαντορίνη). Τη βράβευση έκανε η 'Άννη Ηλιοπούλου.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Ο Μπάμπης Δούκας, αρχισυντάκτης του Αθηνοράματος και μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής του θεσμού (δεύτερος από δεξιά) με τους chef patrons Δημήτρη Κονταράτο (''Λακάνη'', Ρόδος), Αριστοτέλη Μέγγουλα ("Pomo D'oro'', Κέρκυρα), Σταυριανή Ζερβακάκου (''Aspasia'', Μάνη) και Γιώργο Γαβαλά (''Araklia'', Ηρακλειά)

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας
Για τα Δωδεκάνησα βραβεύτηκαν (από αριστερά): Σπύρος Κουγιός ("Noble Gourmet", Ξεν."Elysium Resort & Spa", 15,5/20, Ρόδος), Δημήτρης Μαυρίκος ("Μαυρίκος", 14,5/20, Ρόδος), Ειρήνη Γιωργουδιού ("Hellas", 14,75/20, Ρόδος), Ηρω Ευθυμίου ("Παράγκα", 14/20, Ρόδος), Αντώνης Κουμπανιός ("Γευsea", 14,5/20, Νίσυρος), Γιάννης Παπακωνσταντίνου ("Broadway", 14,5/20, Κως), Δημήτρης Κονταράτος ("Λακάνη", 14/20, Ρόδος) και οι Χάρης Ρεΐσης και Ασπασία Μαστρομηνά ("Mazi Mas by Theros", Ξεν. "Theros All Suite Hotel", 14,5/20, Κως). Επιπλέον βραβεύτηκε το εστιατόριο "The Gelsomino Restaurant" (Ξεν. "Albergo Gelsomino", 14,5/20, Κως). Την απονομή έκανε η διευθύντρια Γραφείων Εξωτερικού του ΕΟΤ Άντζελα Βαρελά, εκπροσωπώντας την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Ο Κώστας Γιάντσιος του site biscotto.gr, ο Νίκος Χαραλαμπίδης, F&B Manager του "Makedonia Palace" και ο Hotel Manager του "Makedonia Palace" Περικλής Βογιατζής.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Ο σεφ Πάνος Τσίκας ("Noema", Μύκονος), ο Περιφερειακός Διευθυντής της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, Ανδρέας Γαρέφης, ο Αντώνης Φλώρος ("Selene", Ξεν."Katikies Garden", Σαντορίνη).

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Η 'Άννη Ηλιοπούλου με τους παρουσιαστές της βραδιάς ΄Ακη Σακελλαρίου και Μυρτώ Αλικάκη

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Για την Ανατολική και Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη βραβεύτηκαν (από αριστερά): Νίκος Μαλλιάρας ("Βεργιώτικο, 14,5/20, Βέροια), Ανδρέας Σταυρίδης ("Ανδρέας", 14,5/20, Σκοπιά), Νίκος Πασπάλης ("Ο Θωμάς", 14/20, Σκλήθρο), Μανώλης Τουρατζής ("Κοττάνη", 14/20, Πομακοχώρια), Ντίνα Αγγελώνια ("Καρυδιές", 14/20, Σαμοθράκη), Ιλιάνα Κοντοσώρου ("Κοντοσώρος", 14/20, Ξινό Νερό), Άγγελος Ναουμίδης ("Ναουμίδης", 14/20, Άγιος Παντελεήμονας) και Στέφανος Λαφάρας ("Χάραμα", 14/20, Αρκοχώρι). Την απονομή έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γιουτίκας.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος με την Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου ("Bubo Fine Dining", Ξεν."Ekies All Senses Resort", Χαλκιδική), την Κατερίνα Δάιου ("Taverna", Ξεν."Daios Cove Luxury Resort & Villas", Κρήτη), και την Ισμήνη Τορνιβούκα ("Όλυμπος Νάουσα", Ξεν."ON Residence", Θεσσαλονίκη).

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για τα Επτάνησα βραβεύτηκαν (από αριστερά): Γιώργος Καμπίτσης ("Prosilio", 15/20, Ζάκυνθος), Βασίλης Κρανιάς ("Melia", Ξεν. "Lesante Blu Beach Resort", 15/20, Ζάκυνθος και "Fiore Fine Dining", Ξεν. "Lesante Cape", 14,75/20 Ζάκυνθος), Αριστοτέλης Μέγκουλας ("Pomo D' Oro", 14,5/20, Κέρκυρα) και Κώστας Μπέλλος ("Κληματαριά", 14/20, Κέρκυρα). Την απονομή έκανε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Ο Νίκος Ευθυμιάδης, Πρόεδρος του Ομίλου Εταιριών REDESTOS Efthymiadis Agrotechnology Group, η 'Άννη Ηλιοπούλου, η Γεωργία Σαραντοπούλου, η εικαστικός Μαρία Κομπατσιάρη και ο επιχειρηματίας και Πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Χρήστος Σαραντόπουλος

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Για την Ίο, τη Σίφνο, την Πάρο και την Τήνο βραβεύτηκαν (από αριστερά): Αντώνης Ψάλτης ("Ήταν ένα μικρό καράβι", 14,5/20, Τήνος), Γιάννης Μαρκουλής ("Μάριο", 14,5/20, Πάρος), Κώστας Μπουγιούρης ("Ηλιοβασίλεμα", 14,5/20, Σύρος), Φλώρα Παρασκευοπούλου ("Nos", Ξεν. "Nos Hotel & Villas", 14,5/20, Σίφνος), Φίλιππος Παναγόπουλος ("Rada", Ξεν. "Cove Paros", 14,5/20, Πάρος), Ελισσάβετ Τάτση ("Το Θαλασσάκι", 14,5/20, Τήνος), Γιάννης Δεναξάς ("Grandma's", Ξεν. "Liostasi Hotel & Suites", 14,5/20, Ίος), Ντένις Χάλαϊ ("Iθaka", 14,5/20, Ίος), Σπύρος Τζίλης ("Ches", Ξεν. "Calilo", 15/20, Ίος). Επίσης βραβεύτηκαν τα εστιατόρια "Cantina" (14,5/20, Σίφνος) και "Μαραθιά" (14,5/20, Τήνος). Τη βράβευση έκανε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Οι λαμπεροί masters of ceremony Άκης Σακελλαρίου και Μυρτώ Αλικάκη

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025 απονομή

H Μαρία Συλλοπούλου, Διεύθυνση Marketing και Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης ΔΕΘ - HELEXPO με τη δημοσιογράφο & Communications Specialist Εύη Καλλίνη και τη Μυρτώ Απαλοπούλου, Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων του Αθηνοράματος.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Η Ντίνα Γκρουμούτη, μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής του θεσμού, ανάμεσα στους chef Σπύρο Κουγιό (''Noble Gourmet'' Ξεν. "Elysium Resort & Spa", Ρόδος) και Δήμο Μπαλόπουλο (''Kaliya'' Σαντορίνη).

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Οι chef Ντένης Χάλαϊ ("Ιθaka'', ΄Ιος) και Ιλιάννα Κοντοσώρου ("Κοντοσώρος", Ξινό Νερό Φλώρινας) με τον Νίκο Κοντόπουλο, δημοσιογράφος και μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής του θεσμού.
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Ο οδοντίατρος Απόστολος Βεϊζαδές, ο Νίκος Τέλης, καθηγητής εμπορικού δικαίου ΑΠΘ, ο επιχειρηματίας Σοφοκλής Πενλίδης και ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρώην Ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025 απονομή

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου ανάμεσα στις κυρίες Σάσα Γκόφα (Χειρούργος οδοντίατρος) και Εύη Αυλογιάρη (Δικηγόρος/Εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών).

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Σπύρος Βούγιας με την 'Άννη Ηλιοπούλου και τον Κώστα Σεμερτζίδη.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από την Κρήτη βραβεύτηκαν (από αριστερά): Σταύρος Κοκκινάκης ("The Yacht Club", Ξεν. "Elounda Mare", 14,5/20, Ελούντα), Άκης Σφυρογιαννάκης ("Ferryman", 14,5/20, Ελούντα), Παναγιώτης Μαγγανάς ("Πεσκέσι", 14/20, Ηράκλειο), Χρυσόστομος Ορφανουδάκης ("Χρυσόστομος", 14/20, Χανιά), Μιχάλης Χάσικος ("Hasika", 14,5/20, Ρέθυμνο), Σήφης Φραγκιαδάκης ("Αλέκος", 14/20, Αρμένοι Ρεθύμνου), Γιώργος Χατζημανωλάκης ("Λεβέντης", 14/20, Άνω Σταλός Χανιών), Γιάννης Ροκανάς ("Cremnos", Ξεν. "Acro Suites", 14,5/20, Αγ. Πελαγία Ηρακλείου), Κωνσταντίνος Μάνδυλας ("Taverna", Ξεν."Daios Cove Luxury Resort & Villas", 14,5/20, Άγιος Νικόλαος) και Νίκος Χατζησαββίδης ("Elaia", Ξεν. "Kapsaliana Village", 14,5/20 Καψαλιανά Ρεθύμνου). Την απονομή έκανε ο Sales Development manager της Nestlé Waters Γιώργος Συμεωνίδης.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Οι guest chefs της τελετής απονομής Βασίλης Μουρατίδης, Σωτήρης Ευαγγέλου, Μανώλης Παπουτσάκης και Δημήτρης Παμπόρης.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Η Κατερίνα Πατσατσή, καθηγήτρια δερματολογίας/αφροδισιολογίας του ΑΠΘ ανάμεσα στο γνωστό δικηγορικό ζευγάρι Στελλίνα Τρωιάνου και τον Γιώργο Γουλιέλμο.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025 απονομή
Ο Γιώργος και η Δέσποινα Ολυμπίου.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας διεξήχθησαν με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Επίσης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Χορηγοί
S.Pellegrino - Acqua Panna
ΑΒ Βασιλόπουλος


Επίσημος Χορηγών Αερομεταφορών
AEGEAN

Φωτορεπορτάζ: © Μ. Παππούς - Κ. Ευαγγελίδης, 'Άρης Ράμμος


 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Τρελή Ροδιά: Η νέα άφιξη στα Άνω Πετράλωνα όπου θα φας καλά και φθηνά

Η νέα γαστροταβέρνα των Πετραλώνων είναι ένας ιδανικός γευστικός προορισμός. Δοκιμάσαμε ορισμένα highlights του μενού και ιδού όλα όσα ξεχωρίσαμε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
09/10/2025

12 με Τόνο

Ένα μικροσκοπικό στέκι με μεγάλα κότσια, στην εκτός ραντάρ πιάτσα της Νέας Ερυθραίας, μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Matcha Latte: Tο trend της εποχής και πού θα το βρεις στην Αθήνα

Τι είναι το φιστικί ρόφημα που έχει κατακλύσει το feed σου και πού μπορείς να το δοκιμάσεις στην πόλη μας;

To Yaboo στον Πειραιά κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και μας προσκαλεί σε πάρτυ

Bar bites, κοκτέιλ και χορευτική μουσική μας περιμένουν στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο.

Σάββατο με BBQ στο Colonial στο Golf της Γλυφάδας

Επιστροφή με γεύσεις και μουσική κάθε Σάββατο μεσημέρι.

Βεργιώτικο

Στο ατμοσφαιρικό του εστιατόριο στη Βέροια, ο Νίκος Μαλλιάρας συνεχίζει να υπηρετεί επίμονα την τέχνη του κρέατος και την απόλαυση του μακριά από τις συνήθεις ταξιδιωτικές συντεταγμένες.

Οινικά ταξίδια και μουσικές βραδιές στα ViBo τον Οκτώβριο

Το πρόγραμμα των ViBo Bistrot υπόσχεται έναν μήνα γεμάτο με οινικές γευσιγνωσίες και ζωντανή μουσική.