Αυτό το μεξικάνικο εστιατόριο παραμένει επίκαιρα νόστιμο και σέξι

Πνεύμα αλεγρίας, σοβαρά ποτά και ακόμη πιο σοβαρό φαγητό κάνουν τη διαφορά στο Ψυχικό.

Dirty Sanchez 2025

'Όχι πολύ καιρό πριν -σίγουρα όμως προγενέστερα του ρεύματος της γαστρο/νεο-ταβέρνας, του κύματος της spritzerίας και της ευρείας εξάπλωσης του wine bar- τα μεξικάνικα εστιατόρια έμοιαζαν σαν μία απόλυτη τάση στα εστιατορικά δρώμενα της πόλης. Ένα trend που δύσκολα θα έφευγε από το ραντάρ, κάτι που όμως συνέβη - τουλάχιστον για αρκετά από τα bar restaurants που υπηρετούν τη γευστική φιλοσοφία της χώρας της κεντρικής Αμερικής. 

Μεξικάνικα εστιατόρια υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, ασφαλώς. Δεν είναι όμως πολλά εκείνα που συγκινούν, τουλάχιστον για όσα φέρνουν στο πιάτο και το ποτήρι. Το Dirty Sanchez είναι ένα από αυτά που έχουν ακόμη κάτι να πουν. Το vibe είναι λίγο-πολύ αναμενόμενα πρόσχαρο και festive από τη χείρα βοηθείας που χαρίζουν οι ντυμένοι με έντονα μεξικάνικα μοτίβα τοίχοι, οι λεπτομέρειες και το μουσικό χαλί.

Dirty Sanchez 2025 8

Η φάση προχωρά μερικά βήματα πιο μακριά όμως λόγω του φαγητού. Το όνομα του βραβευμένου Σπύρου Μαυροειδή στην επιμέλεια αρκεί για να προδιαθέσει θετικά αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο μέχρι να "μιλήσει" αυτό που σερβίρεται στο τραπέζι. Για το τελευταίο, μεριμνά ο εδώ σεφ Τρύφων Πύρκολος.

Dirty Sanchez 2025 3

Dirty Sanchez 2025 2

Γκολ από τα αποδυτήρια με τα ωμά: Το σεβίτσε aguachile με λαβράκι και γαρίδα σε αρμονία, συν την πινελιά που προσφέρει το κίμτσι καλαμπόκι αλλά και με το τιραντίτο τόνου με leche από πιπεριά chipotle. Σοβαρή συνέχεια με πολύ καλά τάκος - ειδικά αυτά με το ταρτάρ τόνου, γουακαμόλε, καλαμπόκι, yuzu kosho, κόλιανδρο και κινόα, θέλεις να τα παραγγέλνεις στο ριπίτ - άσε που αποτελουν τέλειο συνοδευτικό για οποιοδήποτε αγαυένιο ποτό. Για τους πιο μερακλήδες, τα tacos al pastor (μαριναρισμένος γύρος χοιρινός με κίμτσι, ανανάς και chipotle mayo) είναι μονόδρομος. 

Dirty Sanchez 2025 4

Dirty Sanchez 2025 1

Σε μεγάλα κέφια και το μπαρ του Dirty Sanchez, υπό την επίβλεψη του mixologist Μάριου Βόκρη, που θέτει -προφανώς- την τεκίλα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο με πειραγμένα μεξικάνικα cocktails αλλά και με κλασικά του σπορ: Ειδικά η Tommy's Margarita του είναι τοπ.

Διαβάστε Επίσης

Όπως κάθε μεξικάνικο μπαρ-εστιατόριο που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και το Dirty Sanchez έχει κέφι. Το μεταφράζει σε Πέμπτες με latin σχολές χορού on the spot και ΠΣ με ένα live μουσικό duo με κιθάρα και κρουστά συνοδεία  χορευτών, που  μεταδίδει την ενέργεια και τον ρυθμό της Λατινικής Αμερικής. Δίνει λοιπόν μια ολοκληρωμένη εμπειρία διασκέδασης, αβίαστη και ακομπλεξάριστη, με έντονο χρώμα και μπρίο. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Sanchez

Ολυμπιονικών 310, Νέο Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.