Η γεύση της παράδοσης γιορτάζει στα εστιατόρια του FS Athens

H Taverna 37 και το Mercato ετοιμάζουν ειδικά μενού για την Καθαρά Δευτέρα και την 25η Μαρτίου, αναδεικνύοντας την αυθεντική ελληνική και μεσογειακή κουζίνα μέσα από πιάτα που συνδυάζουν τη νοσταλγία της ελληνικής κουζίνας με τη φινέτσα των αυθεντικών γεύσεων.

Taverna 37 ©Leonidas Toumpanos

Μοναδικές καλοφαγικές εμπειρίες ετοιμάζει το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, τιμώντας την ελληνική παράδοση μέσα από μια μεγάλη γευστική γιορτή. Ειδικά μενού για την Καθαρά Δευτέρα και την 25η Μαρτίου, θα αναδείξουν την αυθεντική ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, στα εστιατόρια Taverna 37 και Mercato.

Καθαρά Δευτέρα & 25η Μαρτίου στην Taverna 37

Taverna 37 στο Four Seasons Athens Astir Palace

Για την Καθαρά Δευτέρα στις 3 Μαρτίου, η "Taverna 37" και ο σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς ετοιμάζει παραδοσιακό μενού γεμάτο αρώματα και γεύσεις από το ελληνικό σαρακοστιανό τραπέζι, με θέα το Σαρωνικό. Εκλεκτά θαλασσινά, φρέσκες σαλάτες, ταραμοσαλάτα, χταποδάκι ξιδάτο και καλαμάρι στη σχάρα θα φέρουν γεύση σαρακοστής, παρέα με σπιτικά γλυκίσματα και φρεσκοψημένες λαγάνες. Κόστος: 95€/άτομο.

Στις 25 Μαρτίου, η Taverna 37 τιμά την ελληνική παράδοση με μπακαλιάρο σκορδαλιά, συνδυάζοντας τη νοσταλγία της ελληνικής κουζίνας με τη φινέτσα των αυθεντικών γεύσεων.

Καθαρά Δευτέρα στο Mercato

Το brunch στο Mercato του Four Seasons Athens 3

Για μια εναλλακτική γαστρονομική προσέγγιση, το Mercato και η σεφ Μάγκυ Ταμπακάκη προτείνουν ένα ξεχωριστό brunch για την Καθαρά Δευτέρα. Με έμπνευση από τη μεσογειακή και ιταλική κουζίνα, το μενού περιλαμβάνει φρέσκα θαλασσινά, λαχανικά εποχής, όσπρια και χειροποίητα ζυμαρικά, προσφέροντας μια κοσμοπολίτικη εμπειρία νηστείας. Κόστος: 80€/άτομο.

Winter Menu στην Taverna 37

Taverna 37 στο Four Seasons Athens Astir Palace

Φυσικά, οι αυθεντικές ελληνικές γεύσεις έχουν σταθερό ραντεβού στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα, αφού η Taverna 37 προτείνει καθημερινά μενού βασισμένο σε εκλεκτά ελληνικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές. Ζουμερά ψητά, εκλεκτά τυριά, φρέσκα θαλασσινά και λαχανικά δημιουργούν μια γαστρονομική εμπειρία που παντρεύει την παράδοση με τη σύγχρονη μαγειρική.

Περισσότερες πληροφορίες

Mercato

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Taverna 37

(ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens»), Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
31/10/2025

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.

Στα 'ψηλά' της Ακαδημίας, τρως μία από τις τοπ ιαπωνικές κουζίνες της Αθήνας

Η δημιουργικότητα του ταλαντούχου σεφ Δημήτρη Κότσαλη στρέφει τα φώτα στο εστιατόριο Nyx, στα 'ορεινά' του ξενοδοχείου Academias.