Η γεύση της παράδοσης γιορτάζει στα εστιατόρια του FS Athens

H Taverna 37 και το Mercato ετοιμάζουν ειδικά μενού για την Καθαρά Δευτέρα και την 25η Μαρτίου, αναδεικνύοντας την αυθεντική ελληνική και μεσογειακή κουζίνα μέσα από πιάτα που συνδυάζουν τη νοσταλγία της ελληνικής κουζίνας με τη φινέτσα των αυθεντικών γεύσεων.

Taverna 37 ©Leonidas Toumpanos

Μοναδικές καλοφαγικές εμπειρίες ετοιμάζει το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, τιμώντας την ελληνική παράδοση μέσα από μια μεγάλη γευστική γιορτή. Ειδικά μενού για την Καθαρά Δευτέρα και την 25η Μαρτίου, θα αναδείξουν την αυθεντική ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, στα εστιατόρια Taverna 37 και Mercato.

Καθαρά Δευτέρα & 25η Μαρτίου στην Taverna 37

Taverna 37 στο Four Seasons Athens Astir Palace

Για την Καθαρά Δευτέρα στις 3 Μαρτίου, η "Taverna 37" και ο σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς ετοιμάζει παραδοσιακό μενού γεμάτο αρώματα και γεύσεις από το ελληνικό σαρακοστιανό τραπέζι, με θέα το Σαρωνικό. Εκλεκτά θαλασσινά, φρέσκες σαλάτες, ταραμοσαλάτα, χταποδάκι ξιδάτο και καλαμάρι στη σχάρα θα φέρουν γεύση σαρακοστής, παρέα με σπιτικά γλυκίσματα και φρεσκοψημένες λαγάνες. Κόστος: 95€/άτομο.

Στις 25 Μαρτίου, η Taverna 37 τιμά την ελληνική παράδοση με μπακαλιάρο σκορδαλιά, συνδυάζοντας τη νοσταλγία της ελληνικής κουζίνας με τη φινέτσα των αυθεντικών γεύσεων.

Καθαρά Δευτέρα στο Mercato

Το brunch στο Mercato του Four Seasons Athens 3

Για μια εναλλακτική γαστρονομική προσέγγιση, το Mercato και η σεφ Μάγκυ Ταμπακάκη προτείνουν ένα ξεχωριστό brunch για την Καθαρά Δευτέρα. Με έμπνευση από τη μεσογειακή και ιταλική κουζίνα, το μενού περιλαμβάνει φρέσκα θαλασσινά, λαχανικά εποχής, όσπρια και χειροποίητα ζυμαρικά, προσφέροντας μια κοσμοπολίτικη εμπειρία νηστείας. Κόστος: 80€/άτομο.

Winter Menu στην Taverna 37

Taverna 37 στο Four Seasons Athens Astir Palace

Φυσικά, οι αυθεντικές ελληνικές γεύσεις έχουν σταθερό ραντεβού στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα, αφού η Taverna 37 προτείνει καθημερινά μενού βασισμένο σε εκλεκτά ελληνικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές. Ζουμερά ψητά, εκλεκτά τυριά, φρέσκα θαλασσινά και λαχανικά δημιουργούν μια γαστρονομική εμπειρία που παντρεύει την παράδοση με τη σύγχρονη μαγειρική.

Περισσότερες πληροφορίες

Mercato

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Taverna 37

(ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens»), Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.