Sister: Τι εννοείς ότι τις Κυριακές απολαμβάνεις Pad Thai & ακούς Μπέλλου;

Στο Νέο Ψυχικό, κάτι φουλ γευστικό και φερμένο από άλλου “συμβαίνει” σε ένα 60s καμβά που αφηγείται τις Κυριακές όπως πρέπει να είναι, φίνες, ανατρεπτικές & κυρίως με ειλικρίνεια ή αλλιώς αλά "Λαικά".

Sister Athens

Τελικά στο αν τα ετερώνυμα έλκονται που πολλές φορές αποτελεί μία χιουμοριστική ερώτηση, περιμένοντας κάθε φορά τους συνομιλητές να δώσουν τη δική τους νότα, η απάντηση όπως φαίνεται είναι θετική με ένα μεγάλο ναι αν όχι σε όλες, σε αρκετές περιπτώσεις. Και για την συνθήκη που θα μιλήσουμε ευθύς αμέσως, με το χέρι στη καρδιά, θα πούμε ότι "βεβαίως τα ετερώνυμα έλκονται” και πάμε να αφηγηθούμε το γιατί.

Η διαφορετικότητα, το μη αναμενόμενο, η οπτική του ότι δεν υπάρχουν νόρμες και κανόνες, η "φυγή” πολλές φορές από το καθιερωμένο, ε όπως και να το κάνουμε έχουν την γοητεία τους. Το να αφήνεις ελεύθερο το μυαλό, να δημιουργήσει, να συνδέσει, να φέρει κοντά στοιχεία, πρόσωπα και κουλτούρες χωρίς στόχο ή σκοπό, απλά και μίνιμαλ, τελικώς καταφέρνει να ξεδιπλώσει ειλικρινείς προθέσεις, ανοιχτόκαρδες και με γούστο.

Sister

Κάπως έτσι είναι και η περίπτωση του Sister, εκεί στο Νέο Ψυχικό, σε μία αστική γειτονιά της Αθήνας που τις Κυριακές τις είχε φανταστεί όπως πρέπει να είναι: Φίνες, Αυθεντικές και γεμάτες με γεύσεις, πρόσωπα και συναισθήματα. Και τι άλλο; Με δύο πολιτισμούς να ενώνονται χαρακτηριστικά, να "χορεύουν” στο ίδιο πιάτο και να δημιουργούν ένα ενιαίο μωσαικό που τελικά έχει ξεκινήσει να γίνεται "πρόταση” μα πάνω από όλα συνήθεια.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Καταρχάς το Sister, ένα ολόφρεσκο proposal μετράει λίγους μόνο μήνες στο αθηναϊκό γαστρονομικό σκηνικό και πρόκειται για ένα thai bar-restaurant σε μία γειτονιά που πραγματικά έχει "ενέργεια". Φτάνοντας στο σημείο και στέκοντας ακριβώς απέξω νομίζεις ότι πρόκειται για μία πραγματικά γουστόζικη οικία περιτριγυρισμένη από πολλά φυτά με το ωραίο μπαλκόνι του 1ου ορόφου να ξεπροβάλλει την αρχιτεκτονική του ιδιαιτερότητα.

Sister

Ο "γκουρού” ή αλλιώς η ψυχή του εστιατορίου, ο Κωνσταντίνος Ζουγανέλης έχοντας διανύσει έτη πολλά στο χώρο της αθηναϊκής εστίασης από το 1996 - παρακαλώ -και λάτρης ή αλλιώς "specialist"  από το ξεκίνημα του μέχρι σήμερα της ασιαστικής κουζίνας και κουλτούρας οραματίστηκε λοιπόν το Sister και το έφερε κοντά μας. 

Βάζοντας ψυχή, μεράκι, γούστο και άποψη, άπλετη αισθητική και κυρίως γεύσεις με μνήμη που στην κυριολεξία η κάθε μπουκιά καταφέρνει να είναι και ένα ταξίδι στην μακρινή ήπειρο. Λείπει κάτι; Φυσικά και όχι γιατί τα djsets και τα lives "πάνε και έρχονται" ασυμβίβαστα γοητεύοντας και φέρνοντας τους ανθρώπους κοντά με χάρη και σκέρτσο. Άλλωστε αυτό δεν είναι και το "στοίχημα" της εποχής;

Αν δεν το φανταζόσουν, οι Κυριακές κάνουν το "ντεμπούτο” τους με Pad Thai, Μπέλλου και όχι μόνο…

Sister Athens

Τα μεσημέρια της Κυριακής αδιαμφισβίτητα έχουν μία ιεροτελεστία και σίγουρα δεν τα αφήνεις ανεκμετάλευτα. Τώρα έχεις ένα λόγο παραπάνω με το συγκεκριμένο thai bar-restaurant να εξυπηρετεί αυτό τον σκοπό με το παραπάνω. Με μότο "Λαικά στο Sister" οι Κυριακές κάνουν το "ντεμπούτο" με την ασιατική κουζίνα να συναντά και να "χορεύει" στους ρυθμούς της παλιάς αυθεντικής "λαικής" μουσικής μέσα από ένα live που παρασύρει και ακουμπά από την πρώτη στιγμή στη ψυχή. 

Ο συγκεκριμένος χώρος εδρεύει σε μία διώροφη "οικία" της δεκαετίας του 60s, με μία αρχιτεκτονική που σε πάει πίσω στο χρόνο, την κυρίως αυλή που διαπνέει αμέσως στον επισκέπτη exotic vibe και οικεία ατμοσφαιρα αλλά και  το ισόγειο με την ανοιχτή κουζίνα που η ομάδα σε μυεί στα "μυστικά" της κουζίνας της άλλης ηπείρου και αποτελεί και την κυρίως σάλα.

Sister Athens

Δεν τελειώνει εδώ γιατί μόλις ανέβεις τις σκάλες με τους πίνακες να σε περιτριγυρίζουν "μπαίνεις" στην εσωτερική όαση του επάνω ορόφου με ατμοσφαιρικό φωτισμό, εικαστικές πινελιές, βουδιστικά εικονοστάσια, έργα τέχνης σύχρονων ελλήνων καλλιτεχνών και έπιπλα χειροποίητα με την ενέργεια να είναι διάχυτη. Εδώ και μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μπάρες στα ατού του, σκαλιστή και ξύλινη με ποιοτική κάβα και ετικέτες που "ξεμυαλίζουν" να ανακαλύψεις. 

Αν δεν φανταζόσουν πως μπορεί το thai food να συνδεθεί με το λαικό στοιχείο της Ελλάδας, το Sister το επιβεβαιώνει και το θέτει σε πρώτο πλάνο γιατί απλά σε αυτό που εστιάζει είναι η στιγμή, τα πρόσωπα και το βίωμα. Κάθε Κυριακή λοιπόν στον επάνω όροφο στήνεται ένα πάλκο με τους μουσικούς στις 15:00 "νταν" να έχουν πάρει θέση, τα τραπέζια να ετοιμάζονται, ο κόσμος να ανεβαίνει, η κουζίνα να παίρνει "φωτιά" και η μπάρα να "μοιράζει" Margarita και όχι μόνο με τσαχπινιά. 

Sister Athens

Από τους ήχουν της Τζένης Βάνου, του Αγγελόπουλου και της Πόλυς Πάνου σε Paloma και Bloody Mary που κάνουν θραύση και από τον Μανώλη Χιώτη, την Μπέλλου και την Μοσχολιού σε Thai Cheviche και Phad Thai. Τι άλλο θες; Με τέσσερις εξαιρετικούς μουσικούς σε ωραίες ερμηνείες και φουλ θεατρικότητα και ευγένεια να θυμίζουν κάτι από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο συντροφεύοντας όλους στο lunch  που καλά κρατεί μέχρι αργά το απόγευμα με μία Κυριακή να ξετυλλίγεται τόσο απλά σε μία όμορφη family γιορτή.

Και ναι "οικογενειακή" γιατί φανατικοί θαμώνες, νέοι επισκέπτες, φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι στο τέλος με ένα μαγικό τρόπο γίνονται μία μεγάλη παρέα. Είτε στο μπαρ, είτε στα τραπέζια, είτε γύρω από το πάλκο δίπλα στο χαλί, τραγουδώντας με τους καλλιτέχνες και ζητώντας, τι άλλο, και άλλες παλιές επιτυχίες. Ταυτόχρονα η ατάκα "παρακαλώ άλλη μία Paloma" γίνεται συχνό και επαναλαμβανόμενο. 

Sister Athens

Όσο για την κουζίνα και τα υπόλοιπα απαραίτητα; 

Η Ασία ξεκάθαρα στο πιάτο σου με μία αδυναμία βέβαια στο ταιλανδέζικο στοιχείο το οποίο είναι διάχυτο στις συνταγές. Με ένα μενού ευέλικτο, στακάτο και περιεκτικό, με παραδοσιακές τεχνικές αλλά και δημιουργικότητα, με την ομάδα της κουζίνας να δίνει ψυχή και γεύση στα πιάτα τα οποία χαρακτηρίζονται από χρώμα, εντάσεις, μοναδικές υφές και αυθεντικές πρώτες ύλες που "ταράζουν" τον ουρανίσκο. 

Sister Athens

Το τραπέζι μας είχε τα πάντα κατευθυνόμενοι από τα γλυκόξινα στα αλμυρά και από εκεί στα spicy να δίνουν τον παλμό όπως και οι τέσσερις (4) βασικές κατηγορίες που ανακαλύπτει κανείς σε ωμά, ρομπάτα, ατμό και family style να ιντριγκάρουν. Μία εμπειρία που δεν είχε σταματημό με το γευστικό αποτύπωμα να σε ταξιδεύει και την υπέροχη φιλοξενία όλης της ομάδας να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον.  

Sister Athens

Από τις σαλάτες μην ξεχάσεις να επιλέξεις την "Fresh Mango Salad" με την φρεσκάδα των λαχανικών και την δροσιά του μάνγκο να επιμένει ενώ από τα raw το "Τhai Cheviche" με φρέσκο ψάρι ημέρας σίγουρα παρασέρνει. Στo  family style της υπόθεσης, μεγάλο ναι στα "Chicken Cashews" και "Shrimp Phad Thai" που σε ωθούν να φας και να ξαναφάς, βεβαίως και ψήφοι εμπιστοσύνης στα χειροποίητα λαχταριστά spring roll και στις τηγανιτές γαρίδες όπως επίσης στο σουβλάκι μοσχαρίσιο στη κατηγορία robata με τις μαρινάδες να μην σε αφήνουν "ήσυχο". 

Sister Athens

Όσο για τα cocktails, μένεις στα classic και δεν θα χάσεις με Margarita, Paloma και Bloody Mary να διατηρούν τα ηνία. Η wine list αν και θα ανακαλύψεις ωραίες προτάσεις από Έλληνες παραγωγούς, επικεντρώνεται περισσότερο στο διεθνή αμπελώνα με ιδιαίτερες επιλογές τόσο σε λευκά και ροζέ όσο και σε ερυθρά τα οποία κάνουν σούπερ "ταίριασμα" με τα πιάτα αναδεινύοντας ακόμα περισσότερο το τελικό γευστικό βίωμα. 

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι οι Κυριακές πια έχουν το δικό τους ξεχωριστό σουαρέ γιατί στο σαλόνι του Sister η γεύση της Ασίας συναντά τα "Λαικά" και όλα πάνε πρίμα. 

Sister Athens/Νέο Ψυχικό/facebook: Sister Athens/instagram: @sisterathens/τηλέφωνο επικοινωνίας: 21 0675 8845

Ακολούθησε το Αθηνόραμα σε facebook & instagram 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.