
Ζουμερά κομμάτια κρέατος που στροβιλίζουν γύρω από τη φωτιά, προτού πυροδοτήσουν σιελογόνους αδένες και γεμίσουν ακομπλεξάριστα στομάχια. Ο γύρος είναι εδώ και πλέον δε συχνάζει μόνο σε σουβλατζίδικα αλλά και σε κάποια εκ των πιο δημοφιλών εστιατορίων της πόλης. Τον τιμάς άφοβα και χωρίς πάθος -από όποιο είδος κρέατος κι αν αποτελείται- στα παρακάτω μέρη.
"Άσωτος"
Πειραγμένα ελληνικά κλασικά και προσεγμένες πρώτες ύλες σερβίρει στο πρώτο εστιατόριο όπου συμμετέχει όχι μόνο ως σεφ, αλλά και ως συνιδιοκτήτης ο πληθωρικός Μιχάλης Μερζένης, που συνεργάζεται εδώ με τον Λέλο Γεωργόπουλο ("The Clumsies", "Loco" κ.ά.) και τους Παναγιώτη Κουτσουμπή - Νικόλα Σπυρόπουλο ("Poco a Poco", "Forte" κ.ά.), δίνοντας εδώ και λίγους μήνες νέα πνοή στο χώρο της πλατείας Προσκόπων όπου μέχρι πρότινος στεγαζόταν το "Frater & Soror".

Ο μερακλίδικος γύρος του σεφ Μερζένη εδώ αποτελείται από λεπτές και καλοκαρυκευμένες φέτες χοιρινού Ibérico Secreto, σε μια εκδοχή που καμώνεται για να απολαμβάνεις κάθε μπουκιά έτσι όπως τυλίγεις το εκλεκτό κρέας μαζί με πικάντικη τούρκικη σος ezme και το δροσιστικό πέρσικο γιαούρτι μέσα σε αφράτη χειροποίητη πίτα.
"Δώδεκα Πιάτα"
Στη νέα ταβέρνα 12 Πιάτα που άνοιξε μόλις στο Κουκάκι και εξελίσσεται σε talk of the town -ως το πιο φρέσκο εγχείρημα του επιχειρηματία Γιάννη Σαλπέα και του πολυβραβευμένου σεφ Παύλου Κυριάκη- θα δοκιμάσεις απλό φαγητό, ειλικρινές και σε value for money προσέγγιση, με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, την πρώτη ύλη και το μαγείρεμα. Ο καθένας βρίσκει εδώ οικείες γεύσεις στην πιο ποιοτική εκδοχή που γίνεται.

Το τελευταίο ισχύει και για τον γύρο, εκεί όπου ο πολυβραβευμένος σεφ Κυριάκης επιλέγει προσεκτικά τα ιδανικότερα για τη δουλειά κομμάτια, τα περνά χεράτα στη σούβλα και φροντίζει για μερακλίδικο ψήσιμο, σε έναν γύρο χοιρινό που θα σου θυμίσει εκείνον των πολύ καλών σουβλατζίδικων της πόλης, με ζουμερότητα και κρεάτινη νοστιμιά. Στο πλάι του, συμπαίκτης μόνο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
"BeefBar Athens"

Το εστιατορικό δημιούργημα του entrepreneur Riccardo Giraudi ξεκίνησε από το Μόντε Κάρλο και εξαπλώθηκε σε παγκόσμιες μητροπόλεις καθώς και κάποιους εκ των πιο δημοφιλών lifestyle προορισμών του πλανήτη. Προφανώς, ένα 'Beefbar' δε θα μπορούσε να απουσιάζει από την αθηναϊκή Ριβιέρα και το "Beefbar Athens" 'ταξιδέυει' τους επισκέπτες του, με elegant κρεατοφαγικές προτάσεις και ξεχωριστό ambience. Αν αναρωτιέσαι εάν σε ένα τέτοιο σκηνικό μπορεί να σερβιριστεί γύρος, τότε η απάντηση έρχεται με το kobe ακριβώς έτσι, μαζί με wheat galette και ταχίνι.
"Ergon House Athens"
Σε έναν εντυπωσιακό χώρο, που διατηρεί φανερά στοιχεία της δομής του κτιρίου, βρίσκονται το εστιατόριο και η Agora του Ergon House Athens, όπου μπορείς να αγοράσεις προϊόντα για το σπίτι αλλά, ασφαλώς, και να απολαύσεις το γεύμα σου εντός, με ένα εκτεταμένο μενού γεμάτο ορεκτικές νεο-παραδοσιακές λιχουδιές, που δίνει έμφαση στα κρέατα.

Εδώ ο χειροποίητος γύρος προέρχεται από κοντοσούβλι κοτόπουλο και καταφθάνει με πίτα και πατάτες, coleslaw και μουστάρδα Θεσσαλονίκης. Καθόλου άσχημα.
"Drakoulis Dry & Raw"
Ατμόσφαιρα members' club και χώρος με exclusive γοητεία, spiritual μουσικές που συχνά σκαρφαλώνουν σε ένταση και ειδικά ψυγεία όπου ωριμάζουν εκλεκτές κοπές, προκειμένου να κάνεις την επιλογή της αρεσκείας σου.
Είναι γνωστά τα υλικά της πολύ επιτυχημένης συνταγής για το high end κρεατόφιλο εστιατόριο με το βαρύ όνομα στο σπορ. Στο "Drakoulis Dry & Raw" θα δοκιμάσεις μεταξύ άλλων έναν από τους πιο ιδιαίτερους γύρους της πόλης: Ιβηρικό χοιρινό (pata negra) με χειροποίητες πιτούλες, σάλτσα chimichurri, ψητή πιπεριά και περσικό τζατζίκι συνθέτουν εδώ το καρνιβορικό πλαίσιο του γύρου... the next level, όπως άλλωστε αναγράφεται και στο μενού.
"BurntBone"
Τοποθετημένο στην Αγίου Κωσταντίνου, στο Μαρούσι, το "BurntBone" είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για κάθε λάτρη της upscale κρεατοφαγίας, σε ένα φιλόξενο περιβάλλον με κομψή ατμόσφαιρα και σε ένα χώρο προσεγμένο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.

Μεταξύ αρκετών και άκρως πειστικών προτάσεων, εδώ περιποιούνται και τον γύρο τους, με την εκδοχή τους να περιλαμβάνει Iberico χοιρινό, πιτάκια, ψητή πιπεριά, chimichurri και γιαούρτι.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.