"Τρία Γουρουνάκια": Δημιουργική παράδοση στο πιάτο με θεσσαλονικιώτικη υπογραφή

Τρία Γουρουνάκια Θεσσαλονίκη

Σημείο αναφοράς της θεσσαλονικιώτικης καλοφαγίας, με τον σεφ Δήμο Καλαϊτσίδη να μας κλείνει ραντεβού με τη δημιουργική πλευρά της ελληνικής γεύσης. Τα "Τρία Γουρουνάκια", σ’ ένα πανέμορφο διατηρητέο κτίριο των αρχών του αιώνα, στην καρδιά της πόλης, συνεχίζουν σταθερά να αναδεικνύουν γευστικές εμπειρίες του παρελθόντος σε ευρηματικά ανανεωμένα σύνολα.

Τρία Γουρουνάκια Θεσσαλονίκη

Φινέτσα και ρουστίκ αβρότητα ισορροπούν περίτεχνα σε πιάτα που σκιαγραφούν την έκφραση της παράδοσης σήμερα, με σεβασμό στην πρώτη ύλη και πάθος για διαρκή αναζήτηση. Στα "Τρία Γουρουνάκια" είναι όλα χειροποίητα, από το φρεσκοφουρνισμένο ψωμάκι εως τα απίστευτα γλυκά του, ενώ αξίζει να σημειωθεί η "εξέλιξη" του εστιατορίου, όπου έχει ειδικό μενού gluten free και degustation.

Τρία Γουρουνάκια Θεσσαλονίκη

Καποδιστρίου 7, 2310249050, tatriagourounakia.grFB: Τα Τρία Γουρουνάκια, IG: ta_tria.gourounakia

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.