
Δε γνωρίζω αν είναι κάποιο είδος ομάζ σε δυσαρεστημένους πελάτες ή, πολύ περισσότερο, σε κάποια κουμάσια σαν και του λόγου μας (βλέπε δημοσιογράφους γεύσης και κριτικούς εστιατορίων) αλλά το Striggla είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο πιασάρικα ονόματα για μαγαζί που έχει παίξει τα τελευταία χρόνια.
Μία γαστροταβέρνα που έλειπε από τα βόρεια
Η νέα γαστροταβέρνα που μετρά κάτι λιγότερα από ένα μήνα παρουσίας στα γευστικά δρώμενα της πόλης αποτελεί ουσιαστικά rebranding -και στροφή 180°- για το μεξικάνικο εστιατόριο Mexha. Η ομάδα του άλλαξε παντελώς ύφος σε κάθε τι και εμπιστεύεται για το πεδίο του φαγητού -που από την αλεγρία της κεντρικής Αμερικής ταξιδεύει στην αμεσότητα και τη ζεστασιά των δικών μας γεύσεων- τον πολύ αξιόλογο Θωμά Μάτσα (που ίσως γνωρίζεις από το μυκονιάτικο χιτ που ακούει στο όνομα Alemagou).


Το εν λόγω είδος εστιατορίου, παρότι ευδοκιμεί στο ευρύτερο αθηναϊκό κέντρο αλλά και σε off-Broadway γειτονιές, απουσίαζε παντελώς από τα βόρεια προάστια, τουλάχιστον έως τώρα.
Ο χώρος έχει έρθει σε πιο γήινους τόνους, με 'ήσυχα' χρώματα και διαμόρφωση που φέρνει το φαγητό στο επίκεντρο. Ο σεφ Μάτσας παρουσιάζει comfort φαγητό με fine τεχνικές, ποντάρει στην καλή πρώτη ύλη και δείχνει ιδιαίτερη συμπάθεια προς το κρέας, τουλάχιστον στην παρούσα χρονική συγκυρία. Το μενού του προσαρμόζεται εποχικά, με μικρές αλλαγές/ προσθήκες κάθε μήνα και πλάνα για ολικό rebuild δύο φορές το χρόνο.



Από τα highlights αυτό το πρώτο διάστημα είναι το ρουμελιώτικο φρυγαδέλι με αρωματικό γιαούρτι και λάδι πάπρικας, η ταλιάτα αρνιού και το γιουβέτσι με short ribs. Δίπλα τους, τρέχει μια περιεκτική λίστα ελληνικών κρασιών ενώ έξτρα πόντοι δίνονται και για το τερέν των γλυκών, που υπογράφει ο Λάμπρος Ζαρκαδούλας του Montee.
Info
Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι
Tηλ. 216 0017188
Ανοιχτά Δευτ. από τις 18.00, Τετ. - Σαβ. από τις 14.00, Κυρ. 13.30 - 19.00
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.