Striggla, μια γαστροταβέρνα για τα ΒΠ

Η Mexha εξελίχθηκε σε Striggla, άλλαξε γευστική 'ρότα' και κάνει σουξέ στο Μαρούσι.

Striggla, μια γαστροταβέρνα για τα ΒΠ

Δε γνωρίζω αν είναι κάποιο είδος ομάζ σε δυσαρεστημένους πελάτες ή, πολύ περισσότερο, σε κάποια κουμάσια σαν και του λόγου μας (βλέπε δημοσιογράφους γεύσης και κριτικούς εστιατορίων) αλλά το Striggla είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο πιασάρικα ονόματα για μαγαζί που έχει παίξει τα τελευταία χρόνια. 

Μία γαστροταβέρνα που έλειπε από τα βόρεια

Η νέα γαστροταβέρνα που μετρά κάτι λιγότερα από ένα μήνα παρουσίας στα γευστικά δρώμενα της πόλης αποτελεί ουσιαστικά rebranding -και στροφή 180°- για το μεξικάνικο εστιατόριο Mexha. Η ομάδα του άλλαξε παντελώς ύφος σε κάθε τι και εμπιστεύεται για το πεδίο του φαγητού -που από την αλεγρία της κεντρικής Αμερικής ταξιδεύει στην αμεσότητα και τη ζεστασιά των δικών μας γεύσεων- τον πολύ αξιόλογο Θωμά Μάτσα (που ίσως γνωρίζεις από το μυκονιάτικο χιτ που ακούει στο όνομα Alemagou).

Το εστιατόριο Striggla στο Μαρούσι 1

Το εστιατόριο Striggla στο Μαρούσι 8

Το εν λόγω είδος εστιατορίου, παρότι ευδοκιμεί στο ευρύτερο αθηναϊκό κέντρο αλλά και σε off-Broadway γειτονιές, απουσίαζε παντελώς από τα βόρεια προάστια, τουλάχιστον έως τώρα. 

Ο χώρος έχει έρθει σε πιο γήινους τόνους, με 'ήσυχα' χρώματα και διαμόρφωση που φέρνει το φαγητό στο επίκεντρο. Ο σεφ Μάτσας παρουσιάζει comfort φαγητό με fine τεχνικές, ποντάρει στην καλή πρώτη ύλη και δείχνει ιδιαίτερη συμπάθεια προς το κρέας, τουλάχιστον στην παρούσα χρονική συγκυρία. Το μενού του προσαρμόζεται εποχικά, με μικρές αλλαγές/ προσθήκες κάθε μήνα και πλάνα για ολικό rebuild δύο φορές το χρόνο.

Το εστιατόριο Striggla στο Μαρούσι 2

Το εστιατόριο Striggla στο Μαρούσι 4

Το εστιατόριο Striggla στο Μαρούσι 6

Από τα highlights αυτό το πρώτο διάστημα είναι το ρουμελιώτικο φρυγαδέλι με αρωματικό γιαούρτι και λάδι πάπρικας, η ταλιάτα αρνιού και το γιουβέτσι με short ribs. Δίπλα τους, τρέχει μια περιεκτική λίστα ελληνικών κρασιών ενώ έξτρα πόντοι δίνονται και για το τερέν των γλυκών, που υπογράφει ο Λάμπρος Ζαρκαδούλας του Montee.
 


Info

Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι
Tηλ. 216 0017188  
Ανοιχτά Δευτ. από τις 18.00, Τετ. - Σαβ. από τις 14.00, Κυρ. 13.30 - 19.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
14/10/2025

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.