Η Astir Marina σε ρυθμούς "Bagatelle"

Το διάσημο brand που διακονεί το lifestyle της γαλλικής ριβιέρας σε ολόκληρο τον κόσμο αγκυροβόλησε στη θάλασσα της Βουλιαγμένης. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

BAGATELLE ATHENS

Ο φετινός χειμώνας είναι ο πρώτος που η αθηναϊκή ριβιέρα δεν πέφτει παραδοσιακά σε χειμερία νάρκη αλλά μας καλεί διαρκώς κοντά της με νέα πρότζεκτ που προλειαίνουν μια, αν μη τι άλλο, δυναμική καλοκαιρινή σεζόν. Η πιο πρόσφατη άφιξη είναι το διεθνώς διάσημο "Bagatelle" που ξεκίνησε να διακονεί το lifestyle της γαλλικής ριβιέρας από τη Νέα Υόρκη και κατέπλευσε προ ολίγων ημερών στα πολυτελή νερά της Astir Marina, συμπληρώνοντας έτσι το γευστικό της προφίλ που περιλαμβάνει ακόμα την επίσης κοσμοξακουστή (και γειτονική) pasticceria "Cova" και το αειθαλές "Moorings" που καταλαμβάνει την απέναντι μεριά του κόλπου. Εντοπίζω την είσοδο ανάμεσα στις σικάτες  βιτρίνες των Dior και Loro Piana, και μια μεγάλη στριφογυριστή σκάλα με ανεβάζει στον κυρίως χώρο που θυμίζει πολυτελές κρουαζιερόπλοιο εν πλω.

bagatelle5

Όχι αστραφτερό και καινούργιο, αλλά ένα που έχει κάνει τα ταξίδια του και κουβαλά μαζί του μια όμορφη καθησυχαστική πατίνα. Κυριαρχεί ένα ζεστό, σκουρόχρωμο ξύλο που ντύνει τις κολόνες αλλά και την πλάτη της μεγάλης μπάρας με τις αψιδωτές εσοχές για τα ποτά και τα ρετρό ύφους φωτιστικά που φέγγουν γλυκά πάνω της. Τα διαφόρων μεγεθών τραπέζια στρώνονται με λευκά υφασμάτινα τραπεζομάντιλα και στεφανωμένα, άλλα από ημικυκλικές λόντζες και άλλα από καρέκλες με βιενέζικη ψάθα, ακουμπάνε πάνω στο γυαλιστερό παρκέ του πατώματος. Οι μεγάλες τζαμαρίες αφήνουν το βλέμμα να ταξιδέψει στα αγκυροβολημένα σκάφη και του αποκαλύπτουν την πολύ μεγάλη βεράντα του μαγαζιού που πρόκειται να λειτουργήσει την ερχόμενη άνοιξη, βγάζοντας τη δράση (και) al fresco. 

bagatelle4

Προς το παρόν, τριγύρω μου κάθονται αρκετές καλοβαλμένες παρέες που έσπευσαν να γνωρίσουν το καινούργιο μαγαζί της περιοχής τους, οι ρυθμικές μουσικές από DJ σταδιακά αυξάνουν σε ένταση και αποκαλύπτονται οι κρυφοί φωτισμοί της οροφής σε εναλλασσόμενα χρώματα, θυμίζοντας μου αμυδρά την χαρακτηριστική αλέγρα ατμόσφαιρα του brand όπως την είχα εισπράξει πριν λίγα καλοκαίρια στο "Bagatelle" της Μυκόνου. Με τον σεφ Joseph Kahat είχαμε γνωριστεί τότε στο νησί των ανέμων και τον συναντώ ξανά εδώ, ως επικεφαλής του αθηναϊκού εστιατορίου υπό την υψηλή επιστασία του executive chef του ομίλου Rocco Seminara. 

bagatelle2

Το μενού σταχυολογεί τις διάσημες ιταλογαλλικές γεύσεις του brand που σημειώνονται με το χαρακτηριστικό "B" σαν το ολόκληρο κοτόπουλο ψημένο σε κρούστα αλατιού, που τεμαχίζεται τελετουργικά πλάι στο τραπέζι, και η ωραία τους πίτσα, υπάρχουν όμως κι άλλες προτάσεις που προορίζονται όπως όλες για το μέσον του τραπεζιού. Ενδιαφέροντα ωμά όπως το σεβίτσε τσιπούρας με αυγά πέστροφας και άνθος βερίκοκου με γεύση κλασική αλλά και νέα μαζί, καλοφτιαγμένα ζυμαρικά σαν τα ραβιόλια del plin που θα τα χαιρόμουν περισσότερο αν η γέμιση τους με τυρί Castelmagno γινόταν πιο αντιληπτή, αλλά και κυρίως πιάτα με βάση το κρέας ή το ψάρι, από τα οποία τίμησα το πολύ ζουμερό καλκάνι με ριζότο κολοκυθιού, harissa και πιπέρι Espellete. 

bagatelle3

Προσεχώς ο κατάλογος θα εμπλουτιστεί με επιπλέον προτάσεις και γύρω στις γιορτές θα ξεκινήσει να σερβίρεται και brunch τα σαββατοκύριακα, τοποθετώντας ακόμα ένα κομμάτι στην προσωπικότητα του χώρου. Η πολυσέλιδη λίστα κρασιών με ένα ειδικό section αφιερωμένο σε ακριβοθώρητες σαμπάνιες υπογραμμίζει με τη σειρά της πως, όπως σε όλα τα "Bagatelle" του κόσμου έτσι και στο δικό μας, το φαγητό συναντά το happening, το lifestyle και την joie de vivre, βεβαίως με το ανάλογο αντίτιμο. 

Astir Marina, Απόλλωνος 77, Βουλιαγμένη, 2144448240. Τιμή: € 65 – 90 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.