Τα πιο ακριβά εστιατόρια με αστέρι Michelin για το 2024

Στον πλανήτη γεύση, κάποια μέρη κοστίζουν λίγο παραπάνω. Ή και πολύ.

Τα πιο ακριβά εστιατόρια με αστέρι Michelin για το 2024 © @aleks_vaynberg

To διεθνές περιοδικό γεύσης Chef’s Pencil δημοσίευεσε πρόσφατα ένα πολύ ενδιαφέρον report με τις πιο exclusive dining εμπειρίες στον κόσμο - και ως εκ τούτου, με μερικά από τα πιο ακριβά μενού γευσιγνωσίας. Το εν λόγω Μέσο, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2009 και πολύ συχνά διεξάγει αντίστοιχες έρευνες, έβαλε στο μικροσκόπιο αρκετά εστιατόρια που φέρουν αστέρι Michelin για το έτος που διανύουμε, με διάθεση σύγκρισης και μέτρο γι' αυτό τα φθινοπωρινά και χειμερινά μενού τους, ώστε να καταλήξει στα 10 ακριβότερα. 

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Ginza Kitafuku στο Τόκιο, που μεταξύ άλλων σερβίρει το περιβόητο, εποχιακό πιάτο με καβούρι Αρκτικής (Echizen Crab Kiwami - με τον βασιλιά των καβουριών), λευκή τρούφα και premium χαβιάρι, εντός ενός μενού στην προνομιακή (μπορεί και όχι) τιμή των 300.000 Γιεν, δηλαδή στα €1853,40.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ένα ακόμη εστιατόριο από την Ασία, το Ultraviolet by Paul Pairet στη Σανγκάη της Κίνας και στην τρίτη το νεοϋορκέζικο Caviar Russe, με τα μενού τους να χρεώνονται στα €1.169 και €926 αντίστοιχα. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν τα Masa (Νέα Υόρκη, τιμή μενού €902) και Azabu Kadowaki (Τόκιο, τιμή μενού €888).

Τα πιο ακριβά εστιατόρια με αστέρι Michelin για το 2024 2

Η έρευνα προχώρησε και λίγο πιο μακριά, αναζητώντας το πιο ακριβό εστιατόριο -με βάση τα προαναφερθέντα κριτήρια- σε 30+ χώρες πέρα από τις πιο δημοφιλείς του οδηγού Michelin. Στο ranking των 'προσιτών' μενού ξεχωρίζει η Λιθουανία, η οποία προστέθηκε πρόσφατα στον κόκκινο οδηγό, με το πιο ακριβό degu της να κοστολογείται στα €95. Άλλα έθνη όπως η Τσεχία, η Μαλαισία, η Κροατία, η Μάλτα και η Βραζιλία διαθέτουν επίσης βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια σε καλές τιμές, παρουσιάζοντας ποικίλες, υψηλής ποιότητας κουζίνες χωρίς να χρειαστεί κανείς να πουλήσει το νεφρό του. 

Τα πιο ακριβά εστιατόρια με αστέρι Michelin για το 2024 1

Όσον αφορά τα δικά μας, η ίδια λίστα φιλοξενεί εντός της -αρκετά χαμηλά είναι η αλήθεια- το Delta, με το μενού του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο και δύο αστέρια Michelin (συν το πράσινο του κόκκινου οδηγού) εστιατόριο του ΚΠΙΣΝ να κοστολογείται στα €240.

Η μεθοδολογία

Για να προκύψουν όλα τα παραπάνω, χρειάστηκε να γίνει ενδελεχής έρευνα σε 3.500 εστιατόρια σε κάθε γωνιά του πλανήτη, που φέρουν ένα, δύο ή τρία αστέρια Michelin και να εξεταστεί το 90% των μενού τους. Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ της 1ης Νοεμβρίου και 20ης Νοεμβρίου 2024. Οι τιμές είναι ανά άτομο και γενικά δεν περιλαμβάνουν χρεώσεις άλλων υπηρεσιών, ΦΠΑ ή φιλοδωρήματα, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις λήφθηκαν υπόψιν τα wine and cocktail pairings.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/10/2025

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.