Τα πιο ακριβά εστιατόρια με αστέρι Michelin για το 2024

Στον πλανήτη γεύση, κάποια μέρη κοστίζουν λίγο παραπάνω. Ή και πολύ.

Τα πιο ακριβά εστιατόρια με αστέρι Michelin για το 2024 © @aleks_vaynberg

To διεθνές περιοδικό γεύσης Chef’s Pencil δημοσίευεσε πρόσφατα ένα πολύ ενδιαφέρον report με τις πιο exclusive dining εμπειρίες στον κόσμο - και ως εκ τούτου, με μερικά από τα πιο ακριβά μενού γευσιγνωσίας. Το εν λόγω Μέσο, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2009 και πολύ συχνά διεξάγει αντίστοιχες έρευνες, έβαλε στο μικροσκόπιο αρκετά εστιατόρια που φέρουν αστέρι Michelin για το έτος που διανύουμε, με διάθεση σύγκρισης και μέτρο γι' αυτό τα φθινοπωρινά και χειμερινά μενού τους, ώστε να καταλήξει στα 10 ακριβότερα. 

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Ginza Kitafuku στο Τόκιο, που μεταξύ άλλων σερβίρει το περιβόητο, εποχιακό πιάτο με καβούρι Αρκτικής (Echizen Crab Kiwami - με τον βασιλιά των καβουριών), λευκή τρούφα και premium χαβιάρι, εντός ενός μενού στην προνομιακή (μπορεί και όχι) τιμή των 300.000 Γιεν, δηλαδή στα €1853,40.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ένα ακόμη εστιατόριο από την Ασία, το Ultraviolet by Paul Pairet στη Σανγκάη της Κίνας και στην τρίτη το νεοϋορκέζικο Caviar Russe, με τα μενού τους να χρεώνονται στα €1.169 και €926 αντίστοιχα. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν τα Masa (Νέα Υόρκη, τιμή μενού €902) και Azabu Kadowaki (Τόκιο, τιμή μενού €888).

Τα πιο ακριβά εστιατόρια με αστέρι Michelin για το 2024 2

Η έρευνα προχώρησε και λίγο πιο μακριά, αναζητώντας το πιο ακριβό εστιατόριο -με βάση τα προαναφερθέντα κριτήρια- σε 30+ χώρες πέρα από τις πιο δημοφιλείς του οδηγού Michelin. Στο ranking των 'προσιτών' μενού ξεχωρίζει η Λιθουανία, η οποία προστέθηκε πρόσφατα στον κόκκινο οδηγό, με το πιο ακριβό degu της να κοστολογείται στα €95. Άλλα έθνη όπως η Τσεχία, η Μαλαισία, η Κροατία, η Μάλτα και η Βραζιλία διαθέτουν επίσης βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια σε καλές τιμές, παρουσιάζοντας ποικίλες, υψηλής ποιότητας κουζίνες χωρίς να χρειαστεί κανείς να πουλήσει το νεφρό του. 

Τα πιο ακριβά εστιατόρια με αστέρι Michelin για το 2024 1

Όσον αφορά τα δικά μας, η ίδια λίστα φιλοξενεί εντός της -αρκετά χαμηλά είναι η αλήθεια- το Delta, με το μενού του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο και δύο αστέρια Michelin (συν το πράσινο του κόκκινου οδηγού) εστιατόριο του ΚΠΙΣΝ να κοστολογείται στα €240.

Η μεθοδολογία

Για να προκύψουν όλα τα παραπάνω, χρειάστηκε να γίνει ενδελεχής έρευνα σε 3.500 εστιατόρια σε κάθε γωνιά του πλανήτη, που φέρουν ένα, δύο ή τρία αστέρια Michelin και να εξεταστεί το 90% των μενού τους. Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ της 1ης Νοεμβρίου και 20ης Νοεμβρίου 2024. Οι τιμές είναι ανά άτομο και γενικά δεν περιλαμβάνουν χρεώσεις άλλων υπηρεσιών, ΦΠΑ ή φιλοδωρήματα, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις λήφθηκαν υπόψιν τα wine and cocktail pairings.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Πέτρος Δήμας και το Makris Athens κάνουν στάση στο Λονδίνο

Νόστιμες βραδιές με ξεχωριστά dinners ετοιμάζει στη βρετανική μητρόπολη και το Carousel London ο πολυβραβευμένος σεφ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/08/2025

Ποια είναι η νέα πρόταση fine dining που συζητιέται στην παραλιακή της Αθήνας

Μια γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, υψηλή αισθητική και δημιουργικές γεύσεις.

Wet Stories που αξίζει να ζήσεις στη Σαντορίνη

Μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια αξέχαστη εμπειρία δίπλα στη θάλασσα, σε μια από τις δημοφιλέστερες Κυκλάδες.

To "Dionysos" υποδέχεται τα φημισμένα κρασιά του Isole e Olena

Μια ξεχωριστή όσο και νόστιμη βραδιά στο βραβευμένο εστιατόριο του Elounda Beach, την Παρασκευή 29 Αυγούστου.

Πολύχρωμες γεύσεις και μεξικάνικος ρυθμός στον Κορυδαλλό

Σε έναν χώρο όπου η παράδοση συναντά το σύγχρονο, μια μεξικάνικη γευστική εμπειρία ξεδιπλώνεται στην καρδιά του Κορυδαλλού, φέρνοντας μαζί της αρώματα, χρώματα και πάθος από τη μακρινή Κεντρική Αμερική.

TwentyFive

Ο τηλεοπτικός σεφ Γιώργος Τσούλης υπογράφει το πρώτο του εστιατορικό εγχείρημα παρέα με τον μπασκετμπολίστα Άλεκ Πίτερς, σερβίροντας παιχνιδιάρικη κρεατοφαγία και premium steaks δίπλα στη θάλασσα, σε ένα steakhouse που έχει ανατρεπτική comfort διάθεση, αλλά χρειάζεται λίγη ακόμη προπόνηση για να πετύχει τα τρίποντα που επιχειρεί.

Το Ora by Ettore Botrini υποδέχεται τον Tom Aikens

Ο Έκτορας Μποτρίνι και το εστιατόριο του One&Only Aesthesis παρουσιάζουν μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στις 16 Αυγούστου.