Έλβι Δημήτρη Ζύμπα, τι μαγειρεύεις στο "Sebastian";

Μία μίνι κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, που αναλαμβάνει την επιμέλεια στις γευστικές πτυχές του ολοκαίνουριου ξενοδοχείου "Ace", στη Γλυφάδα.

Έλβι Δημήτρη Ζύμπα, τι μαγειρεύεις στο 'Sebastian';

Ο Έλβι Δημήτρης Ζύμπα σίγουρα δεν είναι μια τυχαία προσωπικότητα στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή: Μας συστήθηκε μαζί με τον Νίκο Βοργιά στο εξαιρετικό "Alficon" που έφτασε μέχρι τον οδηγό Michelin, μας σέρβιρε για λίγο σένιο σουβλάκι στον "Mίμη" και μας τρατάρει βαλκανικές σπεσιαλιτέ στο "Esthio". Πλέον, μας δείχνει και μία ακόμη πτυχή της γαστρονομικής προσωπικότητάς του σαν executive chef του ολοκαίνουριου ξενοδοχείου "Ace Hotel & Swim Club Athens" -που έπιασε πόστο στη Γλυφάδα μόλις λίγες ημέρες πριν- και στη γευστική αιχμή του δόρατός του, το all day bistro "Sebastian".

Mιλά στο 'α' για ένα ακόμη κεφάλαιο στη μαγειρική του πορεία.

Έλβι Δημήτρης Ζύμπα x "Sebastian Athens"

> Το κόνσεπτ που ακολουθείται είναι εκείνο του American-French μπιστρό, με μία κουζίνα που κάνει το δρομολόγιο Νέα Υόρκη - Παρίσι και αντλεί έντονα στοιχεία από τη δεκαετία του 1970, όπως άλλωστε και ο χώρος. 

> Γενικά υπάρχει πολύ ωραίο vibe και καλές μουσικές.

> Υπάρχουν η κάρτα του πρωινού, του lunch και του dinner. Όλες είναι ανοικτές και σε εξωτερικό κοινό, πέρα από τους ένοικους του ξενοδοχείου. 

> Αξίζει αρχικά να αναφέρουμε πως το "Ace" είναι το πρώτο opening της εταιρείας στην Ευρώπη, καθώς έχει ξενοδοχεία ακόμη σε Νέα Υόρκη, Σίδνεϊ, Σιάτλ, Κιότο και Τορόντο, μεταξύ άλλων.

> Σερβίρουμε ό,τι θα περίμενε κανείς σε ένα τέτοιο μέρος: Steaks, κοπές, ψάρια και αστακό, συν μπόλικη τηγανητή πατάτα - ασφαλώς. 

> Σταδιακά θα προσαρμόσουμε και κάποιες επιπλέον ιδέες στο μενού, στο ίδιο πάντοτε ύφος.

> Έχουμε πολλή καλή πρόταση όσον αφορά το κρασί, καθώς το συγκεκριμένο κομμάτι το επιμελείται η ομάδα του "Wine is Fine"

> Σύντομα θα είναι έτοιμο και το υπόλοιπο κομμάτι του ξενοδοχείου, που θα περιλαμβάνει και ένα rooftop bar. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/12/2025

Τα Taco Bell πάνε και Πανόρμου

Από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, το νέο κατάστημα στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 73 ξεκινά τη λειτουργία του, φέρνοντας την αναγνωρίσιμη αισθητική και το μενού του brand σε μία ακόμη γειτονιά της πόλης.

Sunday Brunch στο "ORA": Η πιο εκλεπτυσμένη Κυριακάτικη συνήθεια της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Στο "One&Only Aesthesis", εκεί όπου η θάλασσα γίνεται καμβάς πολυτέλειας, οι Κυριακές αποκτούν δικό τους ρυθμό.

"Focal": Ρεβεγιόν με φόντο την Ακρόπολη

Για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το κομψό rooftop εστιατόριο του ριζικά ανανεωμένου ξενοδοχείου "Electra Rhythm Athens", του ομίλου "Electra Hotels and Resorts", ανοίγει τις πόρτες του προσφέροντας ραφιναρισμένες γεύσεις με τη φινέτσα που αρμόζει στο πνεύμα των ημερών.

Στο Libertine Drinkery ζει ο μικρόκοσμος μιας γειτονιάς

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι που μας μαθαίνει τι σημαίνει all-day φιλοξενία.

"Meliá Athens": Ρεβεγιόν με γαστρονομία πολλών αστέρων

Σε "Sky Lounge Rooftop Bar" του "Meliá Athens", ο πολυβραβευμένο σεφ Έκτορας Μποτρίνι υπογράφει δύο εορταστικά μενού που υμνούν τη χειμερινή εποχή με γήινες πινελιές, γευστική φινέτσα και τεχνική αρτιότητα.

"Humain": Εκεί όπου η θεατρικότητα συναντά το γιορτινό dégustation

Κατά τη διάρκεια των εορτών, το "Humain" παρουσιάζει ένα festive dégustation menu που σερβίρεται καθημερινά από τις 23/12 έως τις 3/1, μια χειμωνιάτικη αφήγηση σε πράξεις.