Έλβι Δημήτρη Ζύμπα, τι μαγειρεύεις στο "Sebastian";

Μία μίνι κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, που αναλαμβάνει την επιμέλεια στις γευστικές πτυχές του ολοκαίνουριου ξενοδοχείου "Ace", στη Γλυφάδα.

Έλβι Δημήτρη Ζύμπα, τι μαγειρεύεις στο 'Sebastian';

Ο Έλβι Δημήτρης Ζύμπα σίγουρα δεν είναι μια τυχαία προσωπικότητα στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή: Μας συστήθηκε μαζί με τον Νίκο Βοργιά στο εξαιρετικό "Alficon" που έφτασε μέχρι τον οδηγό Michelin, μας σέρβιρε για λίγο σένιο σουβλάκι στον "Mίμη" και μας τρατάρει βαλκανικές σπεσιαλιτέ στο "Esthio". Πλέον, μας δείχνει και μία ακόμη πτυχή της γαστρονομικής προσωπικότητάς του σαν executive chef του ολοκαίνουριου ξενοδοχείου "Ace Hotel & Swim Club Athens" -που έπιασε πόστο στη Γλυφάδα μόλις λίγες ημέρες πριν- και στη γευστική αιχμή του δόρατός του, το all day bistro "Sebastian".

Mιλά στο 'α' για ένα ακόμη κεφάλαιο στη μαγειρική του πορεία.

Έλβι Δημήτρης Ζύμπα x "Sebastian Athens"

> Το κόνσεπτ που ακολουθείται είναι εκείνο του American-French μπιστρό, με μία κουζίνα που κάνει το δρομολόγιο Νέα Υόρκη - Παρίσι και αντλεί έντονα στοιχεία από τη δεκαετία του 1970, όπως άλλωστε και ο χώρος. 

> Γενικά υπάρχει πολύ ωραίο vibe και καλές μουσικές.

> Υπάρχουν η κάρτα του πρωινού, του lunch και του dinner. Όλες είναι ανοικτές και σε εξωτερικό κοινό, πέρα από τους ένοικους του ξενοδοχείου. 

> Αξίζει αρχικά να αναφέρουμε πως το "Ace" είναι το πρώτο opening της εταιρείας στην Ευρώπη, καθώς έχει ξενοδοχεία ακόμη σε Νέα Υόρκη, Σίδνεϊ, Σιάτλ, Κιότο και Τορόντο, μεταξύ άλλων.

> Σερβίρουμε ό,τι θα περίμενε κανείς σε ένα τέτοιο μέρος: Steaks, κοπές, ψάρια και αστακό, συν μπόλικη τηγανητή πατάτα - ασφαλώς. 

> Σταδιακά θα προσαρμόσουμε και κάποιες επιπλέον ιδέες στο μενού, στο ίδιο πάντοτε ύφος.

> Έχουμε πολλή καλή πρόταση όσον αφορά το κρασί, καθώς το συγκεκριμένο κομμάτι το επιμελείται η ομάδα του "Wine is Fine"

> Σύντομα θα είναι έτοιμο και το υπόλοιπο κομμάτι του ξενοδοχείου, που θα περιλαμβάνει και ένα rooftop bar. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.