Λίγο καλοκαίρι ακόμα στο "Barbounaki by Papaioannou" της Βουλιαγμένης

Το πιο καινούργιο μέλος στο κοπάδι των προσιτών ψαρο-εστιατορίων του Γιώργου Παπαϊωάννου και το πρώτο με θέα θάλασσα, κατοικεί σε μια προνομιακή βεράντα της Βουλιαγμένης όπου έχει ακόμα καλοκαίρι.

barbounaki1

"Μακάρι να είχαμε τέτοιες θερμοκρασίες το καλοκαίρι" είπε ένας φίλος τις προάλλες καθώς τσουγκρίζαμε τα ποτήρια μας στο καινούργιο "Barbounaki" της Βουλιαγμένης και δεν μπορώ να πως τον αδικώ. Είναι πράγματι η πιο γλυκιά εκδοχή του καλοκαιριού αυτή που ζούμε τώρα, με τις θάλασσες ακόμα ζεστές, το θερμόμετρο ψηλά αλλά χωρίς να νιώθεις πως είσαι στη Σαχάρα και τα βραδάκια ό,τι πρέπει για βεγγέρες με αίσθηση ή έστω ψευδαίσθηση διακοπών. Στο πιο καινούργιο μέλος της οικογένειας των προσιτών ψαρο-εστιατορίων που φέρουν την υπογραφή του σπεσιαλίστα της θάλασσας Γιώργου Παπαϊωάννου και το πρώτο με θέα θάλασσα, όλα αυτά μεγεθύνονται, καθώς μιλάμε για πόστο πραγματικό φιλέτο - ψαριού στην προκειμένη περίπτωση!

barbounaki2

Καθισμένος στην ανοιχτή από παντού βεράντα του στο Ναυτικό Όμιλο της Βουλιαγμένης θαρρείς πως βρίσκεσαι εν πλω σε κάποιο κρουαζιερόπλοιο που στριφογυρίζει στα πιο προνομιακά νερά της αθηναϊκής ριβιέρας. Φυσικά, ανεπεξέργαστα υλικά κυριαρχούν παντού στο χώρο και χαλαρώνουν το μάτι, πίνακες με τυπωμένες εικόνες της θαλασσινής ζωής στους τοίχους σε βάζουν στο πνεύμα της γεύσης, ενώ τα πολλά και σφικτά τοποθετημένα τραπέζια σε αρκετά αυστηρή διάταξη μαρτυρούν πως και αυτό το "Barbounaki by Papaioannou", από την περασμένη άνοιξη που ξεκίνησε το κολύμπι, γνωρίζει μεγάλες πιένες. 

barbounaki7

Ο κατάλογος, κοινός σε ολόκληρο το "κοπάδι", φέρνει στο τραπέζι πολλούς και διαφορετικούς μεζέδες για όσους θέλουν να ακολουθήσουν την οδό του τσιμπολογήματος μετά του απαραίτητου αποστάγματος, αλλά φροντίζει και όσους κινούνται στη λογική του πλήρους γεύματος, με κυρίως πιάτα όπως οι φροντισμένες μακαρονάδες θαλασσινών ή κάποιο ψάρι ημέρας στη σχάρα που θα διαλέξετε από την ψαριέρα. Χαρήκαμε στην αρχή μια πυκνή βελούδινη ψαρόσουπα με τρυφερά κομμάτια πεσκανδρίτσας, τον ωραίο ξινό ταραμά αλά Παπαϊωάννου, έναν old school γαύρο μαρινάτο που ζήταγε ένα καλό τσίπουρο για παρέα και λιγότερο το λαβράκι, που έμεινε παραπάνω απ’όσο χρειαζόταν στη μαρινάδα του με αποτέλεσμα να σκληρύνει. 

barbounaki4

Τα ψωμομένα μύδια σε λευκό σαγανάκι με χοντροσπασμένη φέτα να μελώνει βαθιά μέσα τους έβαλαν αυτοστιγμεί υποψηφιότητα για το καλύτερο πιάτο της βραδιάς, αν και συνάντησαν σθεναρό ανταγωνισμό στις ολόσωστα βρασμένες παπαρδέλες με πεντανόστιμες καραβίδες που λούζονταν σε ελαφριά κόκκινη σάλτσα. "Barbounaki" χωρίς μπαρμπουνάκι δεν γίνεται και αξίζει να το γευτείτε όπως το κάνουν εδώ, καθώς το ψήνουν μαεστρικά στη σχάρα και το σερβίρουν σε ωραία, ζουμερά φιλετάκια, ενώ ωραιότατο ήταν και το ολόκληρο φαγκρί, που φιλετάρεται, όπως όλα τα μεγάλα ψάρια, με επιμέλεια πλάι στο τραπέζι. Αποχαιρετιστήκαμε πατροπαράδοτα με σιμιγδαλένιο χαλβά, κορμό, καρυδόπιτα, πορτοκαλόπιτα, όλα φρέσκα και καλοφτιαγμένα, και ανακουφιστήκαμε που το αυτοκίνητο μας βρισκόταν μόλις λίγα βήματα μακριά, στο ιδιωτικό πάρκινγκ του ΝΟΒ. 

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαρμπουνάκι δια χειρός Παπαϊωάννου

Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης, Λαιμός Βουλιαγμένης
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/12/2025

Τα Taco Bell πάνε και Πανόρμου

Από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, το νέο κατάστημα στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 73 ξεκινά τη λειτουργία του, φέρνοντας την αναγνωρίσιμη αισθητική και το μενού του brand σε μία ακόμη γειτονιά της πόλης.

Sunday Brunch στο "ORA": Η πιο εκλεπτυσμένη Κυριακάτικη συνήθεια της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Στο "One&Only Aesthesis", εκεί όπου η θάλασσα γίνεται καμβάς πολυτέλειας, οι Κυριακές αποκτούν δικό τους ρυθμό.

"Focal": Ρεβεγιόν με φόντο την Ακρόπολη

Για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το κομψό rooftop εστιατόριο του ριζικά ανανεωμένου ξενοδοχείου "Electra Rhythm Athens", του ομίλου "Electra Hotels and Resorts", ανοίγει τις πόρτες του προσφέροντας ραφιναρισμένες γεύσεις με τη φινέτσα που αρμόζει στο πνεύμα των ημερών.

Στο Libertine Drinkery ζει ο μικρόκοσμος μιας γειτονιάς

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι που μας μαθαίνει τι σημαίνει all-day φιλοξενία.

"Meliá Athens": Ρεβεγιόν με γαστρονομία πολλών αστέρων

Σε "Sky Lounge Rooftop Bar" του "Meliá Athens", ο πολυβραβευμένο σεφ Έκτορας Μποτρίνι υπογράφει δύο εορταστικά μενού που υμνούν τη χειμερινή εποχή με γήινες πινελιές, γευστική φινέτσα και τεχνική αρτιότητα.

"Humain": Εκεί όπου η θεατρικότητα συναντά το γιορτινό dégustation

Κατά τη διάρκεια των εορτών, το "Humain" παρουσιάζει ένα festive dégustation menu που σερβίρεται καθημερινά από τις 23/12 έως τις 3/1, μια χειμωνιάτικη αφήγηση σε πράξεις.