O "Paleos" φέρνει γεύση από ταβέρνα αλά παλαιά στο Θησείο

Ως παραδοσιακό ταβερνομαγειρείο με μοντέρνο πρόσωπο συστήνεται το νέο εγχείρημα των Άγγελου Δαμουλιάνου και Φωτεινής Παντζιά στην οδό Αδριανού, με μεζεδάκια σε δίσκο, συνταγές από γιαγιάδες, ζωντανή μουσική και φιλικές τιμές.

Paleos Meze Tavern

Αληθινές ελληνικές γεύσεις, απόλυτα πιστές στην παράδοση, σε φιλικές τιμές και χαλαρή ατμόσφαιρα, είναι αυτό που υπόσχεται να σερβίρει το "Paleos Meze Tavern", το ολοκαίνουριο μεζεδοπωλείο που άνοιξε τις πόρτες του στη γειτονιά του Θησείου, μια ανάσα από το σταθμό του μετρό, με χορταστική θέα στην Ακρόπολη και την ασταμάτητη περατζάδα της οδού Αδριανού. Νέο εγχείρημα των Άγγελου Δαμουλιάνου (botilia.gr) και Φωτεινής Παντζιά (By the Glass, Cardinale), ο "Paleos" είναι ένας φόρος τιμής στην προπολεμική ταβέρνα του παππού του πρώτου εκ των δυο συνεργατών, την ταβέρνα του Άντζουλου στην Κεφαλονιά, κι αποτελεί μια απόπειρα αναβίωσης ελληνικών συνταγών των γιαγιάδων μας, χωρίς πειράγματα και παραλλαγές. Έτσι, η αρχή θα γίνεται με μεζέδες στο δίσκο, που θα περιλαμβάνουν από ταραμά και τζατζίκι, μέχρι γαύρο μαρινάτο και χταπόδι ξιδάτο, ενώ για τα κυρίως, εδώ θα είναι η διεύθυνση στην οποία θα προστρέχουμε για αυθεντικό, σπιτικό μουσακά, μερακλήδικα κλέφτικα και γιαγιαδίστικα σουτζουκάκια.

Όμως, ας μας τα πουν καλύτερα οι ίδιοι οι εμπνευστές…

Oh Dio Θησείο Φωτεινή Παντζιά Άγγελος Δαμουλιανός

> Δεν έχει μείνει ένα μαγαζί στο Κέντρο όπου να μπορείς να φας έναν αληθινό, απλό μουσακά όπως τον φτιάχναμε παλιά, χωρίς πειράγματα και νεοτερισμούς δηλαδή, ο οποίος όμως να είναι φρέσκος, προσεγμένος, με αγνά υλικά, σε κανονική τιμή. Ε, με το "Paleos Meze Tavern", πλέον επαναφέρουμε αυτή την επιλογή.

> Έτσι, έχουμε φτιάξει ένα μικρό μενού, μια 10αριά μεζέδες κι άλλα τόσα πιάτα, τα οποία θα εναλλάσσονται ανάλογα και με τα υλικά που θα μπορούμε να βρίσκουμε, και το ρεπερτόριό μας θα περιλαμβάνει από σουτζουκάκια και κοκκινιστό ή κλέφτικο, μέχρι τη ρεβιθάδα που μάθαμε από μια γιαγιά στην Αστυπάλαια, το μουσακά που φτιάχνει η γιαγιά ενός φίλου μου στα Χανιά, ή το παστίτσιο που έκανε ο παππούς μου στην Κεφαλονιά – τώρα που μιλάμε, μάλιστα, δοκιμάζουμε μια φοβερή συνταγή για παστιτσάδα.

> Το όλο concept βέβαια περιλαμβάνει και τον κλασικό δίσκο με τους μεζέδες, που θα έρχεται στο τραπέζι για να διαλέξει ο καθένας ό,τι θέλει: από τις στάνταρ αλοιφές (τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα, ταραμοσαλάτα κλπ), μέχρι γαύρο μαρινάτο, γίγαντες κοκκινιστούς, ή χταποδάκι ξυδάτο, όλα φτιαγμένα από εμάς εδώ καθημερινά, με την καλύτερη πρώτη ύλη που μπορούμε να βρούμε.

> Σημαντικό για εμάς είναι όχι μόνο ο επισκέπτης, αλλά και το τακτικός του Κέντρου, να αισθανθεί ότι εδώ είναι ένα μέρος όπου μπορεί να έρχεται ακόμη και καθημερινά για το μεσημεριανό του, γι’ αυτό και οι τιμές μας είναι πολύ φιλικές – οι μεζέδες μας είναι στα 4,5 ευρώ, ενώ τα κυρίως μας δεν ξεπερνούν τα 9,5. Έτσι, με 15 ευρώ έχεις φάει ένα πλήρες γεύμα.

> Στο ποτήρι θα μπαίνει πολύ καλό τσίπουρο, αλλά και δικό μας εμφιαλωμένο κρασί, ενώ κάθε μέρα στις 7μμ και τις Κυριακές από το 1μμ, θα έχουμε ζωντανή μουσική με ιδιαίτερη αγάπη στο ρεμπέτικο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.