O "Paleos" φέρνει γεύση από ταβέρνα αλά παλαιά στο Θησείο

Ως παραδοσιακό ταβερνομαγειρείο με μοντέρνο πρόσωπο συστήνεται το νέο εγχείρημα των Άγγελου Δαμουλιάνου και Φωτεινής Παντζιά στην οδό Αδριανού, με μεζεδάκια σε δίσκο, συνταγές από γιαγιάδες, ζωντανή μουσική και φιλικές τιμές.

Paleos Meze Tavern

Αληθινές ελληνικές γεύσεις, απόλυτα πιστές στην παράδοση, σε φιλικές τιμές και χαλαρή ατμόσφαιρα, είναι αυτό που υπόσχεται να σερβίρει το "Paleos Meze Tavern", το ολοκαίνουριο μεζεδοπωλείο που άνοιξε τις πόρτες του στη γειτονιά του Θησείου, μια ανάσα από το σταθμό του μετρό, με χορταστική θέα στην Ακρόπολη και την ασταμάτητη περατζάδα της οδού Αδριανού. Νέο εγχείρημα των Άγγελου Δαμουλιάνου (botilia.gr) και Φωτεινής Παντζιά (By the Glass, Cardinale), ο "Paleos" είναι ένας φόρος τιμής στην προπολεμική ταβέρνα του παππού του πρώτου εκ των δυο συνεργατών, την ταβέρνα του Άντζουλου στην Κεφαλονιά, κι αποτελεί μια απόπειρα αναβίωσης ελληνικών συνταγών των γιαγιάδων μας, χωρίς πειράγματα και παραλλαγές. Έτσι, η αρχή θα γίνεται με μεζέδες στο δίσκο, που θα περιλαμβάνουν από ταραμά και τζατζίκι, μέχρι γαύρο μαρινάτο και χταπόδι ξιδάτο, ενώ για τα κυρίως, εδώ θα είναι η διεύθυνση στην οποία θα προστρέχουμε για αυθεντικό, σπιτικό μουσακά, μερακλήδικα κλέφτικα και γιαγιαδίστικα σουτζουκάκια.

Όμως, ας μας τα πουν καλύτερα οι ίδιοι οι εμπνευστές…

Oh Dio Θησείο Φωτεινή Παντζιά Άγγελος Δαμουλιανός

> Δεν έχει μείνει ένα μαγαζί στο Κέντρο όπου να μπορείς να φας έναν αληθινό, απλό μουσακά όπως τον φτιάχναμε παλιά, χωρίς πειράγματα και νεοτερισμούς δηλαδή, ο οποίος όμως να είναι φρέσκος, προσεγμένος, με αγνά υλικά, σε κανονική τιμή. Ε, με το "Paleos Meze Tavern", πλέον επαναφέρουμε αυτή την επιλογή.

> Έτσι, έχουμε φτιάξει ένα μικρό μενού, μια 10αριά μεζέδες κι άλλα τόσα πιάτα, τα οποία θα εναλλάσσονται ανάλογα και με τα υλικά που θα μπορούμε να βρίσκουμε, και το ρεπερτόριό μας θα περιλαμβάνει από σουτζουκάκια και κοκκινιστό ή κλέφτικο, μέχρι τη ρεβιθάδα που μάθαμε από μια γιαγιά στην Αστυπάλαια, το μουσακά που φτιάχνει η γιαγιά ενός φίλου μου στα Χανιά, ή το παστίτσιο που έκανε ο παππούς μου στην Κεφαλονιά – τώρα που μιλάμε, μάλιστα, δοκιμάζουμε μια φοβερή συνταγή για παστιτσάδα.

> Το όλο concept βέβαια περιλαμβάνει και τον κλασικό δίσκο με τους μεζέδες, που θα έρχεται στο τραπέζι για να διαλέξει ο καθένας ό,τι θέλει: από τις στάνταρ αλοιφές (τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα, ταραμοσαλάτα κλπ), μέχρι γαύρο μαρινάτο, γίγαντες κοκκινιστούς, ή χταποδάκι ξυδάτο, όλα φτιαγμένα από εμάς εδώ καθημερινά, με την καλύτερη πρώτη ύλη που μπορούμε να βρούμε.

> Σημαντικό για εμάς είναι όχι μόνο ο επισκέπτης, αλλά και το τακτικός του Κέντρου, να αισθανθεί ότι εδώ είναι ένα μέρος όπου μπορεί να έρχεται ακόμη και καθημερινά για το μεσημεριανό του, γι’ αυτό και οι τιμές μας είναι πολύ φιλικές – οι μεζέδες μας είναι στα 4,5 ευρώ, ενώ τα κυρίως μας δεν ξεπερνούν τα 9,5. Έτσι, με 15 ευρώ έχεις φάει ένα πλήρες γεύμα.

> Στο ποτήρι θα μπαίνει πολύ καλό τσίπουρο, αλλά και δικό μας εμφιαλωμένο κρασί, ενώ κάθε μέρα στις 7μμ και τις Κυριακές από το 1μμ, θα έχουμε ζωντανή μουσική με ιδιαίτερη αγάπη στο ρεμπέτικο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
18/12/2025

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.