O "Paleos" φέρνει γεύση από ταβέρνα αλά παλαιά στο Θησείο

Ως παραδοσιακό ταβερνομαγειρείο με μοντέρνο πρόσωπο συστήνεται το νέο εγχείρημα των Άγγελου Δαμουλιάνου και Φωτεινής Παντζιά στην οδό Αδριανού, με μεζεδάκια σε δίσκο, συνταγές από γιαγιάδες, ζωντανή μουσική και φιλικές τιμές.

Paleos Meze Tavern

Αληθινές ελληνικές γεύσεις, απόλυτα πιστές στην παράδοση, σε φιλικές τιμές και χαλαρή ατμόσφαιρα, είναι αυτό που υπόσχεται να σερβίρει το "Paleos Meze Tavern", το ολοκαίνουριο μεζεδοπωλείο που άνοιξε τις πόρτες του στη γειτονιά του Θησείου, μια ανάσα από το σταθμό του μετρό, με χορταστική θέα στην Ακρόπολη και την ασταμάτητη περατζάδα της οδού Αδριανού. Νέο εγχείρημα των Άγγελου Δαμουλιάνου (botilia.gr) και Φωτεινής Παντζιά (By the Glass, Cardinale), ο "Paleos" είναι ένας φόρος τιμής στην προπολεμική ταβέρνα του παππού του πρώτου εκ των δυο συνεργατών, την ταβέρνα του Άντζουλου στην Κεφαλονιά, κι αποτελεί μια απόπειρα αναβίωσης ελληνικών συνταγών των γιαγιάδων μας, χωρίς πειράγματα και παραλλαγές. Έτσι, η αρχή θα γίνεται με μεζέδες στο δίσκο, που θα περιλαμβάνουν από ταραμά και τζατζίκι, μέχρι γαύρο μαρινάτο και χταπόδι ξιδάτο, ενώ για τα κυρίως, εδώ θα είναι η διεύθυνση στην οποία θα προστρέχουμε για αυθεντικό, σπιτικό μουσακά, μερακλήδικα κλέφτικα και γιαγιαδίστικα σουτζουκάκια.

Όμως, ας μας τα πουν καλύτερα οι ίδιοι οι εμπνευστές…

Oh Dio Θησείο Φωτεινή Παντζιά Άγγελος Δαμουλιανός

> Δεν έχει μείνει ένα μαγαζί στο Κέντρο όπου να μπορείς να φας έναν αληθινό, απλό μουσακά όπως τον φτιάχναμε παλιά, χωρίς πειράγματα και νεοτερισμούς δηλαδή, ο οποίος όμως να είναι φρέσκος, προσεγμένος, με αγνά υλικά, σε κανονική τιμή. Ε, με το "Paleos Meze Tavern", πλέον επαναφέρουμε αυτή την επιλογή.

> Έτσι, έχουμε φτιάξει ένα μικρό μενού, μια 10αριά μεζέδες κι άλλα τόσα πιάτα, τα οποία θα εναλλάσσονται ανάλογα και με τα υλικά που θα μπορούμε να βρίσκουμε, και το ρεπερτόριό μας θα περιλαμβάνει από σουτζουκάκια και κοκκινιστό ή κλέφτικο, μέχρι τη ρεβιθάδα που μάθαμε από μια γιαγιά στην Αστυπάλαια, το μουσακά που φτιάχνει η γιαγιά ενός φίλου μου στα Χανιά, ή το παστίτσιο που έκανε ο παππούς μου στην Κεφαλονιά – τώρα που μιλάμε, μάλιστα, δοκιμάζουμε μια φοβερή συνταγή για παστιτσάδα.

> Το όλο concept βέβαια περιλαμβάνει και τον κλασικό δίσκο με τους μεζέδες, που θα έρχεται στο τραπέζι για να διαλέξει ο καθένας ό,τι θέλει: από τις στάνταρ αλοιφές (τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα, ταραμοσαλάτα κλπ), μέχρι γαύρο μαρινάτο, γίγαντες κοκκινιστούς, ή χταποδάκι ξυδάτο, όλα φτιαγμένα από εμάς εδώ καθημερινά, με την καλύτερη πρώτη ύλη που μπορούμε να βρούμε.

> Σημαντικό για εμάς είναι όχι μόνο ο επισκέπτης, αλλά και το τακτικός του Κέντρου, να αισθανθεί ότι εδώ είναι ένα μέρος όπου μπορεί να έρχεται ακόμη και καθημερινά για το μεσημεριανό του, γι’ αυτό και οι τιμές μας είναι πολύ φιλικές – οι μεζέδες μας είναι στα 4,5 ευρώ, ενώ τα κυρίως μας δεν ξεπερνούν τα 9,5. Έτσι, με 15 ευρώ έχεις φάει ένα πλήρες γεύμα.

> Στο ποτήρι θα μπαίνει πολύ καλό τσίπουρο, αλλά και δικό μας εμφιαλωμένο κρασί, ενώ κάθε μέρα στις 7μμ και τις Κυριακές από το 1μμ, θα έχουμε ζωντανή μουσική με ιδιαίτερη αγάπη στο ρεμπέτικο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Λήμνος "κατεβαίνει" στην Αθήνα και πιάνει τραπέζι στον 'Τσίφτη'

Mια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στη γαστρονομία της Λήμνου, την Τρίτη 11 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/11/2025

Μια παριζιάνικη ταβέρνα στρώνει τραπέζι μαζί με τον Οικονόμου

Η Taverna Paris έρχεται σήμερα από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering.

Σε ένα από τα πιο cool ιταλικά της Αθήνας στήνουν μια πραγματική γιορτή γεύσης

Brunch all’italiana με θέα το Σαρωνικό και νέο μενού που σε ταξιδεύει από τη Νάπολη ως το Τορίνο.

Μια ιταλική κουζίνα του Κεραμεικού κάνει ακόμα και τους δύσπιστους να λένε ‘Mamma Mia!’

Ιταλική φινέτσα και arty ατμόσφαιρα, εκεί όπου η γεύση συναντά την υψηλή αισθητική.

Σε έναν από τους ομορφότερους χώρους της Αθήνας σερβίρουν νέο μενού

Μία προνομιακή βεράντα με την Αθήνα στο πιάτο, έμφαση στην τέχνη και ωραίες γεύσεις.

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.