"Belle Amie": Για belle vie στο Πασαλιμάνι

Ατμοσφαιρικό και ιστορικό, με τη ρετρό γοητεία του να φέρνει στο προσκήνιο την πυκνή αστική του παράδοση, το σημείο αναφοράς του Πειραιά στρέφει πλώρη για νέες κατακτήσεις, με ζωηρή ενέργεια στη βεράντα και την πλατεία του, αλλά και κουζίνα που δίνει διαφορετική γεύση στην έννοια του all day.

Belle Amie εστιατόριο στον Πειραιά Λεωνίδας Τούμπανος

Έχει υπάρξει κατοικία γιατρών, έχει υπάρξει ξενοδοχείο ναυτικών, έχει υπάρξει φυσικά και ουζερί δοξασμένο από τον Μπιθικώτση, στη σημερινή μας εποχή, όμως, το "Belle Amie" έχει ταυτιστεί όχι μόνο με την πυκνή του παράδοση, αλλά και με τις καινούριες του κατακτήσεις. Ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια του Πειραιά, με τη μεγάλη βεράντα σε χρώμα εξωτικό, σκεπασμένη όπως είναι από πυκνή βλάστηση και κατάφυτες μπουκαμβίλιες, αλλά και την άνετη εξωτερική σάλα στην πλατεία Κανάρη, να έρχονται τώρα το καλοκαίρι στο προσκήνιο, το "Belle Amie" περνάει την πιο εξωστρεφή του φάση, σκορπώντας ζωηρή ενέργεια στο Πασαλιμάνι, αλλά και κουζίνα που δίνει διαφορετική γεύση στην έννοια του all day.

Belle Amie εστιατόριο στον Πειραιά

Ισορροπώντας ανάμεσα στην ελληνική παράδοση και τα μοντέρνα διεθνή φαβορί, ο σεφ Χρήστος Κολλιαγάννης μιξάρει οικείο comfort με λιχούδικους μοντερνισμούς. Σχεδιασμένα για κάθε είδος όρεξης και κάθε ώρα της ημέρας, αλλά με μαγειρέματα εστιατορικά και γεύσεις πλούσιες, τα πιάτα αντλούν έμπνευση απ' όλα τα σημεία του χάρτη, με το ελληνικό στοιχείο να δίνει όμως σταθερά το παρόν, μέσα από προτάσεις όπως οι τυρολουκουμάδες με ξυνομυζήθρα και ανεβατό, το κριθαρότο με τσορίθο, το κατσίκι στη γάστρα με γιουβέτσι, ή ακόμη και τα bao buns με γουρουνοπούλα.

Η σαλάτα με αλμύρα, γαρίδα, βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, κολοκυθάκι και βερίκοκο, που ήρθε ζουμερή, δροσερή και γεμάτη φρουτένια γλύκα στο τραπέζι μας, ξεκίνησε τη βραδιά μας ως  μια healthty και χορταστική πρόταση ιδανική για καλοκαιρινά απόβραδα, ενώ η κολοκυθόπιτα σε φύλλο περέκ με τραχανά και κρέμα φέτας, που ακολούθησε, περασμένη απ’ τη σχάρα για να πάρει ωραίες μυρωδιές, είναι ένα πιάτο λιχούδικο κι ανάλαφρο, με την μπουκιά γεμάτη αρώματα κι εντάσεις από τα χορταρικά, να ισορροπεί ορεκτικά ανάμεσα στο ρουστίκ και το μοντέρνο.

Belle Amie εστιατόριο στον Πειραιά

Από την κατηγορία των ζυμαρικών, όπου φιγουράρουν πιάτα όπως τα ραβιόλι μανιταριών με σάλτσα παρμεζάνας και flakes φρέσκιας τρούφας, ή τα νιόκι με στάκα και τραγανό απάκι, ίσως αστοχήσαμε επιλέγοντας το ριζότο με ταρτάρ κόκκινης γαρίδας, κολοκύθα και πορτοκάλι (το πιάτο σηκώνει δουλειά στην ισορροπία των γεύσεων, αλλά και της θερμοκρασίας ριζότο – ταρτάρ), βάλαμε όμως την best – seller γαριδομακαρονάδα με linguini, που είδαμε να κυκλοφορεί σε πολλά από τα γύρω τραπέζια, στο στόχαστρό μας για επόμενη επίσκεψη. Το αίμα μας πίσω πήραμε, πάντως, με τη σιγομαγειρεμένη χοιρινή πανσέτα, που έρχεται καρααμελωμένη σε σάλτσα πετιμέζι, παρέα με αφράτο πουρέ παστινάκι και καβουρδισμένα φουντούκια: λουκουμάκι το κρέας, πληθωρική η μπουκιά και πλούσια η γεύση, δεν το λες ακριβώς καλοκαιρινό πιάτο, είναι όμως από εκείνα τα μαγειρέματα που δύσκολα σταματάς να τρως αν δεν τελειώσει.

Για φινάλε, ανάμεσα σε επιλογές όπως η κλασική προφιτερόλ, ή το σπασμένο μιλφέιγ με σιρόπι καραμέλα, το οποίο ίσως αναγνωρίσετε ως εμβληματικό επιδόρπιο στο αδερφάκι "Piu Verde" του Παπάγου, ποντάραμε στη lemon pie με κρέμα λεμόνι, τραγανό φύλλο και καμένη μαρέγκα κι αποχαιρετιστήκαμε ανάλαφρα και δροσερά – σα να καληνυχτίζουμε τη belle amie μας, δηλαδή.

Περισσότερες πληροφορίες

Belle Amie

Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλ. Κανάρη, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Λήμνος "κατεβαίνει" στην Αθήνα και πιάνει τραπέζι στον 'Τσίφτη'

Mια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στη γαστρονομία της Λήμνου, την Τρίτη 11 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/11/2025

Μια παριζιάνικη ταβέρνα στρώνει τραπέζι μαζί με τον Οικονόμου

Η Taverna Paris έρχεται σήμερα από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering.

Σε ένα από τα πιο cool ιταλικά της Αθήνας στήνουν μια πραγματική γιορτή γεύσης

Brunch all’italiana με θέα το Σαρωνικό και νέο μενού που σε ταξιδεύει από τη Νάπολη ως το Τορίνο.

Μια ιταλική κουζίνα του Κεραμεικού κάνει ακόμα και τους δύσπιστους να λένε ‘Mamma Mia!’

Ιταλική φινέτσα και arty ατμόσφαιρα, εκεί όπου η γεύση συναντά την υψηλή αισθητική.

Σε έναν από τους ομορφότερους χώρους της Αθήνας σερβίρουν νέο μενού

Μία προνομιακή βεράντα με την Αθήνα στο πιάτο, έμφαση στην τέχνη και ωραίες γεύσεις.

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.