Τρία νέα εστιατόρια που ανοίγουν σύντομα στην Αθήνα

Και είναι δεδομένο πως θα απασχολήσουν σοβαρά.

Τα νέα εστιατόρια Rawbata, Taratsa και Μανάρι που ανοίγουν στην Αθήνα @rawbata_athens

Από τα πιο ενδιαφέροντα καλοκαίρια όσον αφορά τις εστιατορικές αφίξεις στην Αθήνα αναμένεται να είναι το φετινό, κάτι που ήδη διαπιστώνουμε. Το προσεχές διάστημα όμως περιμένουμε και κάποια ακόμη μέρη που θα συζητηθούν, για όλους τους σωστούς λόγους. Νέα εστιατόρια που καταφθάνουν, σαν τα παρακάτω.

Σε λίγα 24ωρα ο Χρόνης Δαμαλάς ανοίγει τη Rawbata του, στα πέριξ της Πανόρμου και την πλατεία Λακωνίας (πιο συγκεκριμένα, Λακωνίας 33). Σε έναν άνετο χώρο με ανοιχτή κουζίνα θα... κάνει τα δικά του, για τα οποία θα σας γράψουμε πάρα πολύ σύντομα. 

Ο Χρόνης Δαμαλάς 1

Σε μία νέα ταράτσα, στα ψηλά της οδού Μητροπόλεως, θα στήσει τραπέζια στις αρχές Ιουλίου το νέο εστιατόριο (που θα ονομάζεται και έτσι - Ταράτσα ή Taratsa αν προτιμάς) υπό τον σεφ Αλέξανδρο Καρακατσάνη.

Θα είναι ένα κόνσεπτ γαστρονομικής προσέγγισης αλλά με value for money λογική, με ανοιχτές φωτιές, ξυλόφουρνο και ρομπάτα, open kitchen και απεριόριστη θέα στην Ακρόπολη, που θα λειτουργεί όλο το χρόνο. Η βάση του θα είναι η ελληνική κουζίνα αλλά με αρκετά έντονο το ανατολίτικο στοιχείο. Το κομμάτι του μπαρ θα φροντιστεί από την εξαιρετική ομάδα του The Bar in Front of the Bar. Και στις δύο περιπτώσεις θα υπάρχει έμφαση στη βιωσιμότητα και το zero waste.

Ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης στην ταράτσα του εστιατορίου Taratsa 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Εντός του Ιουλίου -κατά πάσα πιθανότητα- θα κάνει ντεμπούτο και η χασαποταβέρνα που ετοιμάζουν ο Άρης Βεζενές (Vezene, Birdman, Ikigai) μαζί με τον Λέλο Γεωργόπουλο (The Clumsies, Theory, Enkelt, Frater & Soror, Odori) και τον Σωκράτη Τούλια, που θα πιάσει πόστο στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων και στο σημείο που μέχρι πρότινος έβρισκε κανείς το The Architects of Time. Το επερχόμενο εστιατόριο -με ένα άκρως πιασάρικο όνομα- θα πατά στις βασικές γευστικές κατευθύνσεις του προαναφερθέντος κόνσεπτ, με σαφή κατεύθυνση στην κρεατοφαγία και αδυναμία στη σχάρα. 

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
23/12/2025

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.