Τρία νέα εστιατόρια που ανοίγουν σύντομα στην Αθήνα

Και είναι δεδομένο πως θα απασχολήσουν σοβαρά.

Τα νέα εστιατόρια Rawbata, Taratsa και Μανάρι που ανοίγουν στην Αθήνα @rawbata_athens

Από τα πιο ενδιαφέροντα καλοκαίρια όσον αφορά τις εστιατορικές αφίξεις στην Αθήνα αναμένεται να είναι το φετινό, κάτι που ήδη διαπιστώνουμε. Το προσεχές διάστημα όμως περιμένουμε και κάποια ακόμη μέρη που θα συζητηθούν, για όλους τους σωστούς λόγους. Νέα εστιατόρια που καταφθάνουν, σαν τα παρακάτω.

Σε λίγα 24ωρα ο Χρόνης Δαμαλάς ανοίγει τη Rawbata του, στα πέριξ της Πανόρμου και την πλατεία Λακωνίας (πιο συγκεκριμένα, Λακωνίας 33). Σε έναν άνετο χώρο με ανοιχτή κουζίνα θα... κάνει τα δικά του, για τα οποία θα σας γράψουμε πάρα πολύ σύντομα. 

Ο Χρόνης Δαμαλάς 1

Σε μία νέα ταράτσα, στα ψηλά της οδού Μητροπόλεως, θα στήσει τραπέζια στις αρχές Ιουλίου το νέο εστιατόριο (που θα ονομάζεται και έτσι - Ταράτσα ή Taratsa αν προτιμάς) υπό τον σεφ Αλέξανδρο Καρακατσάνη.

Θα είναι ένα κόνσεπτ γαστρονομικής προσέγγισης αλλά με value for money λογική, με ανοιχτές φωτιές, ξυλόφουρνο και ρομπάτα, open kitchen και απεριόριστη θέα στην Ακρόπολη, που θα λειτουργεί όλο το χρόνο. Η βάση του θα είναι η ελληνική κουζίνα αλλά με αρκετά έντονο το ανατολίτικο στοιχείο. Το κομμάτι του μπαρ θα φροντιστεί από την εξαιρετική ομάδα του The Bar in Front of the Bar. Και στις δύο περιπτώσεις θα υπάρχει έμφαση στη βιωσιμότητα και το zero waste.

Ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης στην ταράτσα του εστιατορίου Taratsa 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Εντός του Ιουλίου -κατά πάσα πιθανότητα- θα κάνει ντεμπούτο και η χασαποταβέρνα που ετοιμάζουν ο Άρης Βεζενές (Vezene, Birdman, Ikigai) μαζί με τον Λέλο Γεωργόπουλο (The Clumsies, Theory, Enkelt, Frater & Soror, Odori) και τον Σωκράτη Τούλια, που θα πιάσει πόστο στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων και στο σημείο που μέχρι πρότινος έβρισκε κανείς το The Architects of Time. Το επερχόμενο εστιατόριο -με ένα άκρως πιασάρικο όνομα- θα πατά στις βασικές γευστικές κατευθύνσεις του προαναφερθέντος κόνσεπτ, με σαφή κατεύθυνση στην κρεατοφαγία και αδυναμία στη σχάρα. 

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ovio και Cupola στηρίζουν με τα ξεχωριστά πιάτα τους τα Παιδικά Χωριά SOS

Το 50% των εσόδων από τα ξεχωριστά πιάτα των εστιατορίων Ovio και Cupula διατίθεται στα Παιδικά Χωριά SOS.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
15/12/2025

'Onuki': Το πρώτο εστιατόριο του 'The Ilisian' είναι εδώ

Με επικεφαλής τον βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο σεφ, Σταμάτη Σκριάπα, το εν λόγω σποτ παρουσιάζει μία sui generis ιαπωνική κουζίνα, γαρνιρισμένη με μυστήριο και κοσμοπολιτισμό.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Τα Taco Bell πάνε και Πανόρμου

Από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, το νέο κατάστημα στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 73 ξεκινά τη λειτουργία του, φέρνοντας την αναγνωρίσιμη αισθητική και το μενού του brand σε μία ακόμη γειτονιά της πόλης.

Sunday Brunch στο "ORA": Η πιο εκλεπτυσμένη Κυριακάτικη συνήθεια της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Στο "One&Only Aesthesis", εκεί όπου η θάλασσα γίνεται καμβάς πολυτέλειας, οι Κυριακές αποκτούν δικό τους ρυθμό.

"Focal": Ρεβεγιόν με φόντο την Ακρόπολη

Για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το κομψό rooftop εστιατόριο του ριζικά ανανεωμένου ξενοδοχείου "Electra Rhythm Athens", του ομίλου "Electra Hotels and Resorts", ανοίγει τις πόρτες του προσφέροντας ραφιναρισμένες γεύσεις με τη φινέτσα που αρμόζει στο πνεύμα των ημερών.

Στο Libertine Drinkery ζει ο μικρόκοσμος μιας γειτονιάς

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι που μας μαθαίνει τι σημαίνει all-day φιλοξενία.