Τρία νέα εστιατόρια που ανοίγουν σύντομα στην Αθήνα

Και είναι δεδομένο πως θα απασχολήσουν σοβαρά.

Τα νέα εστιατόρια Rawbata, Taratsa και Μανάρι που ανοίγουν στην Αθήνα @rawbata_athens

Από τα πιο ενδιαφέροντα καλοκαίρια όσον αφορά τις εστιατορικές αφίξεις στην Αθήνα αναμένεται να είναι το φετινό, κάτι που ήδη διαπιστώνουμε. Το προσεχές διάστημα όμως περιμένουμε και κάποια ακόμη μέρη που θα συζητηθούν, για όλους τους σωστούς λόγους. Νέα εστιατόρια που καταφθάνουν, σαν τα παρακάτω.

Σε λίγα 24ωρα ο Χρόνης Δαμαλάς ανοίγει τη Rawbata του, στα πέριξ της Πανόρμου και την πλατεία Λακωνίας (πιο συγκεκριμένα, Λακωνίας 33). Σε έναν άνετο χώρο με ανοιχτή κουζίνα θα... κάνει τα δικά του, για τα οποία θα σας γράψουμε πάρα πολύ σύντομα. 

Ο Χρόνης Δαμαλάς 1

Σε μία νέα ταράτσα, στα ψηλά της οδού Μητροπόλεως, θα στήσει τραπέζια στις αρχές Ιουλίου το νέο εστιατόριο (που θα ονομάζεται και έτσι - Ταράτσα ή Taratsa αν προτιμάς) υπό τον σεφ Αλέξανδρο Καρακατσάνη.

Θα είναι ένα κόνσεπτ γαστρονομικής προσέγγισης αλλά με value for money λογική, με ανοιχτές φωτιές, ξυλόφουρνο και ρομπάτα, open kitchen και απεριόριστη θέα στην Ακρόπολη, που θα λειτουργεί όλο το χρόνο. Η βάση του θα είναι η ελληνική κουζίνα αλλά με αρκετά έντονο το ανατολίτικο στοιχείο. Το κομμάτι του μπαρ θα φροντιστεί από την εξαιρετική ομάδα του The Bar in Front of the Bar. Και στις δύο περιπτώσεις θα υπάρχει έμφαση στη βιωσιμότητα και το zero waste.

Ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης στην ταράτσα του εστιατορίου Taratsa 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Εντός του Ιουλίου -κατά πάσα πιθανότητα- θα κάνει ντεμπούτο και η χασαποταβέρνα που ετοιμάζουν ο Άρης Βεζενές (Vezene, Birdman, Ikigai) μαζί με τον Λέλο Γεωργόπουλο (The Clumsies, Theory, Enkelt, Frater & Soror, Odori) και τον Σωκράτη Τούλια, που θα πιάσει πόστο στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων και στο σημείο που μέχρι πρότινος έβρισκε κανείς το The Architects of Time. Το επερχόμενο εστιατόριο -με ένα άκρως πιασάρικο όνομα- θα πατά στις βασικές γευστικές κατευθύνσεις του προαναφερθέντος κόνσεπτ, με σαφή κατεύθυνση στην κρεατοφαγία και αδυναμία στη σχάρα. 

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Microbakery το πρωί, μπιστρό το βράδυ: Τι παίζει στο Κουκάκι και το More Φίλings

Η νέα άφιξη στην κουλ αθηναϊκή γειτονιά έχει άποψη, διπλό προφίλ και νοστιμιά σε κάθε της έκφραση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/01/2026

Στις πλαγιές της Μακεδονίας υπάρχει ένα από τα πιο γοητευτικά εστιατόρια της Ελλάδας

Όλα όσα καθιστούν μοναδικό τον 'Θωμά', στο Σκλήθρο, ένα ρεστοράν-προορισμό.

Η ιστορία του Barbarossa από την Πάρο μέχρι τον σεΐχη του Άμπου Ντάμπι

Το 2024, το Barbarossa μπήκε σε νέα φάση, αφού η Monterock International με μία θυγατρική εταιρεία του σεΐχη, εξαγόρασε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου.

Μερικά off-Broadway εστιατόρια της Αθήνας που αξίζουν την προσοχή σου

Μία λίστα από εστιατόρια σε μάλλον απροσδόκητες γειτονιές της πόλης, που έχουν κάτι να πουν σε κάθε τύπο foodie.

Σούπες, Glühwein και ιστορικά Ελληνικά Οινοποιεία σε Γλυφάδα και Πειραιά

Τα Vibo Bistrot εναρμονίζονται με το mood του πρώτου μήνα του έτους και σερβίρουν αναλόγως.

Sunday Brunch με τον Αντώνη Σελέκο στο Athénée

Ο pastry chef που μας σύστησε την ιταλική ιεροτελεστία του panettone καταφθάνει κάθε Κυριακή του Ιανουαρίου στο κοσμοπολίτικο σποτ του κέντρου.